Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Caulier wint de Christmas Womens Open van City Lizard

Chloé Caulier wint de Christmas Womens Open van City Lizard

17 december 2012

Zaterdag werd het startschot voor de feestdagen op sportieve manier gegeven met de Christmas Womens Open in boulderzaal City Lizard. Tijdens de selecties kregen de 48 ingeschreven vrouwen 40 boulders en vijf uur tijd om uit te vechten wie een plaats in de finale zou verdienen. Een breed scala aan routes werd hen voor de vingers geworpen. Sommigen moesten reeds diep in de reserves gaan om deze op hun conto te kunnen laten schrijven.

Uiteindelijk wisten 6 vrouwen zich te kwalificeren voor de finale en daar gold een nieuw principe, nl. 3 pogingen per finaliste in plaats van 4 minuten klimtijd. Voor het publiek was dit zeer zeker een goede tactische zet daar er meer effectief geklommen werd en er dus meer spektakel was. Een win win situatie voor zowel de deelneemsters als voor de supporters.

De machtsverhoudingen tussen de finalisten werd al snel duidelijk. Magali Hayen en Chloe Caulier, die minder diep hadden moeten gaan tijdens de selecties, torenden hoog boven de andere finalisten uit. De laatste finaleroute startte met een gewaagde jumpstart die bij beide dames voor de nodige problemen zorgde. Magali wist als enige deze pas in haar eerste poging te maken maar kon de route in haar geheel pas na de derde poging toppen. Chloe op haar beurt had meer last met de jumpstart en kon deze pas in haar 2de poging maken maar ze topte dan ook ineens uit. De verdiende winnares van een meer dan geslaagde editie!

Resultaten van de Christmas Womens Open 2012
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,