Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Emilie Guérit en Thomas Salakenos winnen het Belgisch Universitair Kampioenschap 2013

Emilie Guérit en Thomas Salakenos winnen het Belgisch Universitair Kampioenschap 2013

17 maart 2013

Afgelopen woensdag schraapten een handvol studenten hun moed bijeen om naar Montignies sur Sambre in Henegouwen af te zakken. De sneeuw die België nog eens bedekte wist hen er niet van te weerhouden om deel te nemen aan het Belgisch Universitair Kampioenschap.
Voor de tweede maal op rij bood Espace Grimpe zijn diensten aan om deze klimhoogmis voor jonge getalenteerde studenten uit verschillende hogescholen en universiteiten van het land te organiseren. Was het het weer of was het de niet centraal gelegen plaats, feit was dat er 29 deelnemers opdaagden voor dit evenement  waaronder slechts 2 Nederlandstalige deelnemers.
Aan het einde van de dag waren het Emilie Guérit en Thomas Salakenos van de Université Catholique de Louvain die de ranking aanvoerden. Beiden presteerden reeds sterk tijdens het voorbije kampioenschap voor de jeugd en deze goede vorm wisten ze te behouden om deze hier te verzilveren.

Resultaten van het Belgische Universitair Kampioenschap 2013
Televisiereportage te zien op Télésambre
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,