Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vierde internationaal goud voor Anak Verhoeven in 2011

Vierde internationaal goud voor Anak Verhoeven in 2011

Dit weekend ging in het Franse Pau, in de schaduw van de Pyreneeën, de vierde manche van de European Youth Cup door. Na winst in Edinburgh, Veliko Tarnovo en Imst keert Anak Verhoeven (Youth B) ook hier weer met het goud naar huis. Chloé Caulier (B) slaagt er in haar eerste internationale finale te bekronen met een schitterende vierde plaats terwijl Loïc Timmermans (A) strandt op een jeté en de 7e plaats.

In de algemene ranking van de beker verzekert Anak zich reeds van de eindoverwinning. Loic behoudt een voorsprong van een dertigtal punten op de Fransman Thomas Joannes, tweede in Pau, en een kleine vijftig op Domen Skofic, de Sloveense winnaar en wereldkampioen. Over twee weken wordt in het Sloveense Kranj de eindoverwinning bevochten en het belooft een hevig gevecht te worden.

Bij de andere Belgen noteren we vooral de 11e plaats van Lukas Geukens (A), op een zucht van de finale, terwijl Sebastien Berthe (Junior) ondanks een top in de meest technische - lees Freyriaanse - van de kwalificatieroutes op 12 eindigt.

Het overzicht van de resultaten van alle Belgen volgt zeer binnenkort.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


13/11/2011
Manon Matheys wint de Open Speed wedstrijd die deze namiddag werd georganiseerd...
T

20/11/2011
21 pictures of the belgian athletes on this page:
http://www.belclimb.be/comp_detail.asp?t=ifsc-european-youth-cup&compID=725
Thanks to Yves Guérit

Anak in her finale route:
http://www.youtube.com/watch?v=z5oEvOp3Op4

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm