Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
World Cup Puurs, ter plaatse of voor het scherm?

World Cup Puurs, ter plaatse of voor het scherm?

Vandaag startte de Wereldbeker lead klimmen in Puurs. We zagen twee zeer mooie kwalificatierondes. Dat belooft voor de halve finale en finale morgen! Wie er niet heen kan, niet getreurd: het hele gebeuren was live te volgen op www.ifsc.tv vanaf 11 uur.

Aan Belgische zijde namen zes leadspecialisten deel: Anak Verhoeven, Chloé Caulier, Jurgen Lis, Loïc Timmermans, Sébastien Berthe en Wanne Libot. Het aantal deelnemers was vrij beperkt. De kans dat enkele Belgen zich plaatsten voor de halve-finale was dus groot.

Anak Verhoeven bevestigde nog maar eens haar topvorm. Ze eindigde 12e in de eerste kwalificatieronde en kon nadien bevestigen in de tweede route die ze net niet topte. In totaal bracht haar dat op een 9e plaats, waarmee ze zich overtuigend plaatst voor de halve finale. Ook Chloé Caulier klom goed en beheerst. Met een 27e plaats in totaal kon ze zich net niet plaatsen voor de halve finale.

Loïc Timmermans is de beste Belg bij de mannen op een 21e plaats. Jurgen Lis, Sébastien Berthe en Wanne Libot konden zich niet plaatsen en eindigden 34e, 35e en 37e.

Aan de top van het klassement zien we acht mannen die beide kwalificatieroutes topten. Ook bij de vrouwen is het verschil klein. Dat belooft dus een spannende dag te worden morgen!

Om u te doen watertanden kan je via volgende link de wereldbekerkrant lezen (pdf).

Plaats: Klimax II, Puurs/Breendonk
Datum: vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2012
Gratis inkom
Programma en info
op de website van de Wereldbeker. Live op www.ifsc.tv.

Worldcup Puurs 2012
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


21/09/2012
Anak Verhoeven goes to semi with a nice 9th place. Idem for Loïc Timmermans (21).

See you tomorrow in Puurs!

Hube


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm