Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Zilveren Anak Verhoeven in Singapore

Zilveren Anak Verhoeven in Singapore

1 september 2012

Onder luide aanmoedigingen van de in Singapore wonende Belgen en de andere teamleden wist Anak Verhoeven gisteren de zilveren medaille te behalen op het Wereldkampioenschap voor de jeugd. Een lange finaledag die in de war gestuurd werd door de hevige moessonregens eindigde met een laatavondfinale waarin ze als allerlaatste moest aantreden. De Oostenrijkse Jessica Pilz klom als voorlaatste en wist de druk maximaal op te voeren. Zij kon de laatste meters op briljante wijze klimmen en Anak wist wat haar te doen stond.

Ik wist dat ik moest toppen en klom daarom iets minder rustig. Ik ben al zeer blij dat ik de finale haalde met al die sterke klimsters hier aanwezig. Op voorhand was ik blij geweest met een finaleplaats en zeker met een podium al ging ik om te winnen. Maar dat wilt iedereen... Jessica klimt super goed en verdient de eerste plaats.

Sebastien Berthe, Loic Timmermans en Chloé Caulier klommen allen de halve finale. In die halve finale botste Loic Timmermans op een "onvriendelijke" route waar 9 van de 26 klimmers rond exact dezelfde greep vielen. Chloé zat gedurende de hele wedstrijd rond de 16e plaats terwijl Sebastien speelde met de top 20 grens.

Vier Belgische halve finalisten en een zilveren medaille is een mooi resultaat. Een dikke proficiat aan het team en veel succes gewenst aan het, dan terug voltallige, Belgisch team op het EK begin november te Gémozac, Frankrijk!!

Resultaten van de Belgische delegatie in Singapore
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,