Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Raphaël Fernandez leeft zich uit in Spanje

Raphaël Fernandez leeft zich uit in Spanje

23 augustus 2013

We kunnen spreken van een echte bedevaart. Raphaël Fernandez heeft zijn hele zomer toegewijd aan pure klimpret op de Spaanse rotsen. Spanje biedt immers meer dan genoeg massieven met routes van een hoog niveau. Denk maar aan Rodellar, Egino of Ilarduja. Het laatst afgewerkte project van Raphaël is alleszins bekend: Iraultza, een verticale 8c van 55 meter. Raphaël: “Ik ben nog steeds in Baskenland waar ik zonet mijn derde 8c, genaamd Iraultza, heb geklommen in vier pogingen. Het is een 55 meter lange route met een crux van zes erg zware bewegingen onder de relais, met minigrepen en marginale voetsteunen. Super!!!"
Eerder deze zomer klom Raphaël al andere 8c’s van verschillende stijlen: Florida en Pata Negra, beiden in Rodellar. In Ilarduja heeft hij het erg naar zijn zin: “Ilarduja is echt een magische plek. Het is een circus vol negendegraadsroutes. De wand is 90 meter hoog en volledig natuurlijk!!! Het merendeel van de routes ligt rond 8c en hoger. Ik heb er nog enkele projecten van 8c en eentje van 8c+/9a.”
We wensen hem veel succes.




Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,