Competitie
>
Artikels 
Video Bleau Open 2008

Video Bleau Open 2008

23 december 2008, 

Op 22 en 23 november 2008 waren het heel moedige klimmers die zich door de sneeuw en koude een weg baanden naar de 9de editie van de Bleau Open Bouldering Sensation 2008. Chloé Graftiaux en de Fransman Kevin Lopata behaalden er de overwinning.

Ontdek hieronder enkele beelden van de wedstrijd. Commentaren welkom ;-)

Beelden: Hube, Flying Squirrel
Opmaak: Flying Squirrel

Op het einde van de wedstrijd, heeft Renaat Will antwoord op onze vragen gegeven.

Dag Renaat. Hoe verliep de 9de editie van de Bleau Open Bouldering Sensations?

Renaat Will:De 9de editie van de Bleau Open is heel goed verlopen. We hebben iets minder deelnemers geteld dan vorig jaar maar dat zal waarschijnlijk voor een grootste deel aan het weer te wijten zijn. Door de vele sneeuw was het immers moeilijk om naar Gent te komen.
Voor de rest hebben we redelijk veel complimentjes gekregen van de klimmers. De routes waren zeer mooi opgebouwd. Ik zou het routebouwersteam hartelijk willen bedanken. Ze hebben twee volle dagen gewerkt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Zijn er andere mensen die aan de organisatie van het evenement meewerken?

De organisatie bestaat gelukkig niet alleen uit mezelf. Er is een heel team dat meewerkt aan de Bleau Open. Niet alleen zes routebouwers maar ook een pak mensen die 's morgens vroeg tot 's avonds laat paraat stonden. Het feestje opbouwen, opblijven tot 6 uur 's ochtends, de klimzaal opkuisen, alle routes wisselen zodat deelnemers op verse grepen mogen klimmen. Er is een heel netwerk van mensen die meehelpen aan de Bleau Open.

Een succesvolle 9de editie. Wat voorzien jullie voor de 10de editie?

We denken dat de Bleau Open in de klimwereld gelijk staat aan de place to be, dé wedstrijd van het jaar. Ik denk dat de 10de editie echt de max zal zijn. We gaan nu nadenken over hoe we dat gaan aanpakken. We hebben een jaar tijd. Dat moet voldoende zijn om er serieus aan te werken. Wie weet een andere locatie? Wie weet buiten? We zullen nog zien.

De Bleau Open Bouldering Sensation heeft vandaag meer internationale uitstraling. Namelijk met de overwinning van een Fransman bij de heren. Is dat de doelstelling van de klimzaal?

Het is geen doelstelling op zich dat we internationale toppers als winnaar hebben. Kevin Lopata klimt wel 8B+ in Fontainebleau. We hebben verkozen om dit jaar meer boulders te openen (nvdr: 35 boulders werden opgebouwd) om een verschil te kunnen maken tussen internationale toppers, maar ook om de vaste klanten uitzicht te kunnen geven op voldoende boulders.

Succes met de volgende editie!

Flying Squirrel


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


23/12/2008
Peut-être que les Français attendus étaient à Fontainebleau sous la neige... Ils auraient mieux fait de venir

En tous cas, chouette film

ITA


artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm