Indoorklimmen
>
Artikels 

Bleau, c'est beau

15 april 2001, 

't Is er dan toch van gekomen, na maanden hard labeur ... le nouveau Bleau-jolie est arrivé ! En dan nog wel in Gent. Makkelijk te bereiken: E40 afrit Gent West/Drongen, altijd rechtdoor tot je op de drukke Gentse Rooigemlaan komt, aan de lichten links op de Rooigemlaan, na een 300 meter aan uw rechterzijde de poort van TTC TafelTennisClub inrijden, rechts op het einde van de parking vind je de ingang van BoulderSensation Bleau!

En dit is het eenvoudig recept voor een paar uurtjes dolste pret. De deur open en daarbij valt je mond ook open, om te eindigen in een BigSmile bij het zien van het kleurrijke plastieken Bleau. Praktische en degelijke kleedkamers en toilletten aan de ingang rechts. De bar is te bereiken via twee trappen, één voor de echte onder ons en één voor de nog meer echte onder ons. Wat zeg ik, eigenlijk is de bar te bereiken via ongeveer 20 trappen, de klimroutes inbegrepen. Wat moet die bar toch belangrijk zijn...

Prachtig zicht vanuit de bar op de veelzijdige bossen van Bleau. Gisteren bij de opening was deze bar eventjes omgetoverd naar een echt Café Tabac, zoals we ze kennen van uit The Real Thing (niet de video, wel te verstaan), nogal rokerig en gezellig. Wie durft en kan aantonen dat klimmen een gezonde sport is die krijgt van de auteur een Tongerlo aan de bar (of een theetje). Uiteraard spreken we hierbij over de fysische gezondheid, want dat het goed is voor de psyche van de noodlijdende stedelingen daar moet je mij niet van overtuigen. Trouwens, hebben we in The Real Thing ook al niet meegemaakt dat je bij het uitklimmen van een bloc een rokerige Parisien zijn zelfgemaakt sigaretje ziet consumeren ? Wel in Bleau is het niet anders, maar dan nen echte Gantois in plaats van een Parisien. Wat betreft de Tongerlo kan ik u nog aan raden er zuinig mee om te springen, zoniet kan je 's anderendaags geconfronteerd worden met de eerste symptomen van hoogteziekte. En als je er dan toch niet kunt van blijven doe het dan na het klimmen, niet voor. Een gouden raad van uw klimkameraad.

Wat kan ik u nog meer vertellen dan dat het er gisteren druk was, de wanden nogal ruw waren (remember TRT: bloed, zweet en tranen), de routes mooi gebouwd zijn, deze niet altijd perfect gequoteerd zijn (dat brengt ons bij de taferelen uit The Real Thing waarbij Parisiens eindeloos discussiëren over de moeilijkheid van een passage. Mooi toch hoe perfect ze The Real Thing kunnen copiëren), de matten zo goed zijn dat sommigen zelfs met hun hoofd eerst naar beneden vallen, er voor elk wat wils is, van overhang, dal tot traversée en van routes voor de kleintjes of de echte groentjes tot passages voor de echte fake-bleausard. Kortom, genieten zo dicht bij huis had ik mij niet voorgesteld. Maar zo zal het ook wel zijn voor de binnenlanders die Antwerpen of Brussel dichter vinden.

Dan nog kort en bondig en allemaal in koor: "een dikke vette proficiat voor de Gentse Bleausards !"

Tot straks in Gent of Antwerpen, Brussel, Freyr, Bleau of waar dan ook als er maar kan geklommen worden, de rest is bij zaak.

Voor de echte praktische zaken zoals openingsuren en adres verwijs ik naar het Café van de site.

Steven


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm