Materiaalgids
>
Artikels 

Nieuw voor 2001: de Mistral

21 december 2000, 

Het grote voordeel van La Sportiva, is dat we ons regelmatig in de plaats kunnen stellen van een klimmer. Bij ieder nieuw product, verbaast La Sportiva ons steeds weer door met een revolutionnair product uit te pakken.

Herinner je de intrede van de banaan... enkele jaren geleden gooide de MIRAGE de wereld van de klimschoentjes overhoop. De hyper-assymetrische vorm schrikte de klimmers eerst af, maar binnen de kortste tijd werd de MIRAGE aanvaard als één van de, zoniet dé beste klimschoen van zijn generatie. Ook na al die jaren blijft de MIRAGE een klimschoen die als referentie op de markt geldt.

La Sportiva stelt ons 6 verschillende soorten klimschoenen voor, van de MIRAGE tot de ENDURO. Ieder op zich beantwoord aan de individuele wensen van de klimmers, en dit op alle terrein.

  • Mirage : De meest extreme assymetrische vorm die de meest preciese voetplaatsing toelaat
  • Miura et Ghibli :een ietsje minder assymetrisch dan de MIRAGE
  • Mythos : centraal gerichte assymetrie
  • Aero et Kaukulator
  • Cliff
  • Enduro : traditionele klimschoen

De Mistral : een hyper-polyvalente klimschoen

Voor de creatie van de MISTRAL heet La Sportiva zich niet specifiek gericht op het heruitvinden van de klimschoen, maar op het ontwikkelen van een uiterst polyvalente klimschoen. WIe aan polyvalentie denkt, denkt ook vaak aan compromissen... maar dit is niet het geval bij de MISTRAL, die het voordeel heeft ons op meerdere facetten te kunnen behagen.

Theoretische gezien is de MISTRAL een technische klimschoen met velcro sluiting. De polyvalentie licht op het vlak van rotsklimmen, boulderen maar ook het klimmen op plastic.

Praktisch gezien, is de combinatie van verscheidene materialen het beste voelbaar in wat iedereen bij een klimschoen wenst te vinden: confort en techniciteit.

Nu verkrijgbaar bij jouw speciaal zaak!

Voor meer informatie: www.sportiva.com

 

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm