Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

De verre reis naar Sofia heeft de opkomst voor de tweede manche van de Europese Beker Boulder voor de Jeugd niet bepaald talrijk gemaakt. Dat is natuurlijk in het voordeel van de klimmers: hoe kleiner de concurrentie, hoe groter de winkansen. Op het Europees Kampioenschap in Grindelwald begin juni waren ze nog met 236. Nu blijven er amper 67 klimmers over. Dat wil dus zeggen dat de klimmers vier keer meer kans maken op een finaleplaats. Uiteraard moest er nog steeds geknokt worden en moesten de deelnemers alles geven. En dat loont. Maar liefst drie van de vijf deelnemende Belgen raakten in de finale: Arnaud Ansion (B), Maëlys Gillart (B) en Chloé Caulier (A).
Een podiumplaats zat er net niet in voor Chloé. Ze geeft commentaar: "Ik ben blij dat ik eindelijk in de finale ben! Maar het is ook wel een teleurstelling. Na de eerste twee finaleboulders (drie boulders in het totaal) stond ik op de eerste plaats met één boulder à vue en één bonus à vue... Bij de laatste boulder heb ik me te hard gefocust op een foute methode. Daardoor kwam ik op een vijfde plaats terecht." Bij de laatste boulder heeft ze ook de bonusgreep niet kunnen houden. Had ze dat wel gekunnen, dan stond ze op het podium.
Er komen nog genoeg kansen om de teleurstelling te verwerken. De volgende vindt eind deze maand plaats in de Franse gemeente Argentière.

Resultaten van de Belgische delegatie op de European Youth Cup Boulder van Sofia
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm