Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Thomas Salakenos bouldert 8A in Magic Wood

Thomas Salakenos bouldert 8A in Magic Wood

Thomas Salakenos klimt nog maar vier jaar en nu al is hij een bekende naam in het klimmilieu. Hij behaalde podiumplaatsen op wedstrijden bij de beloftes en zet nu ook prestaties neer op de rotsen. Eind juni topte hij in Magic Wood Free for All, zijn eerste 8A boulder. Voor Thomas was het een reis vol nieuwigheden. "Het was mijn eerste grote trip (tien dagen) die ik heb gemaakt en het was er een vol primeurs: mijn eerste 7C, 7C+ en 8A!"

Waarom Free for All? "Het is Nico (nvdr: Nicolas Mathieu) die zei dat deze boulder iets voor mij was. Ook had ik het al in filmpjes gezien en toen sprak het me eveneens aan. De boulder is een arrête en kan samengevat worden in een enkele greep: een min of meer goede reglette voor de rechterhand. Moeilijk om er te raken en moeilijk om door te gaan! Om de move naar de reglette te doen, moet je echt blokkeren met de linkerarm met een hoge voetsteun voor rechts. Eens je de reglette vasthebt, moet je wisselen van voet en dynamisch naar een goede greep gaan. Daarna is het uitklimmen op goede grepen (in tegenstelling tot Bleau)."

Het heeft Thomas twee sessies en ongeveer tien pogingen gekost om de boulder te toppen. Daarnaast voegt hij ook nog de volgende boulders toe aan zijn palmares: de 7C-klassiekers Son of a gun en Jack the chipper en zijn eerste 7C+’en Piranja en Du coté de Sechuan. Die laatste is een blok met vijftien bewegingen op platte grepen (zijn antistijl) met op het einde een jeté die hem meer pogingen heeft gekost dan Free for All.




Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm