Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vlaamse Studentenboulderdag in Bleau op 14 februari 2014

Vlaamse Studentenboulderdag in Bleau op 14 februari 2014

Op vrijdag 14 februari strijden de Vlaamse studenten in Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenboulderkampioen 2014.
David Leduc behaalde in 2013 zijn eerste titel. Een hele delegatie Gentse klimmers zat hem toen op de hielen. Sem Verhaege werd tweede, en Thomas Kumeling werd derde. Het is nog even afwachten of David zijn titel komt verdedigen, maar het staat wel nu al vast dat er andere sterke studenten klaar staan om met de titel aan de haal te gaan!
Bij de dames kon er niemand op tegen de power van Liesbeth Wulteputte. Zij behaalde een relatief gemakkelijke overwinning, en werd dus voor de vierde keer Studentenkampioene. Ook in 2014 start ze weer als favoriete...

De Vlaamse Studentenboulderdag is echter meer dan alleen maar een gratis competitie: mensen die nog nooit klommen kunnen een initiatie volgen bij een gediplomeerde trainer, waarna ze ook aan de wedstrijd kunnen meedoen. Het niveau van de routes begint namelijk echt makkelijk, en ook absolute beginners hebben zeker genoeg te klimmen. Het ideale moment dus voor klimmers om hun vrienden en mede-studenten eens vrijblijvend en gratis kennis te laten maken met het boulderen! Ze leren er de veiligheidsregels, er wordt ze uitgelegd hoe alles in elkaar zit, en ze krijgen al meteen enkele techniektips mee.

Op vrijdag 14 februari 2014 zullen 30 boulders in de klimzaal klaar staan. De selecties lopen van 13u30 tot 15u30, en daarna volgt er om 16u15 nog een spannende finale voor de 5 beste klimmers. Die bestaat uit 3 boulders die worden geklommen volgens het internationale systeem.

Meer info en de inschrijvingen vindt u op www.vssf.net. Inschrijven kan tot woensdag 12/02!
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm