Alpinisme >
Nieuws 
Chloé Graftiaux vervoegt de GEAN

Alpinisme Chloé Graftiaux vervoegt de GEAN

Het is officieel. Vanaf 2009 zal Chloé Graftiaux deel uitmaken van de GEAN van het FFCAM. In het Nederlands: twee jaar opleiding in de Groupe Excellence Alpinisme National vergezelt van gereputeerde berggidsen.


Willy Troch haalt de Seven Summits

Alpinisme Willy Troch haalt de Seven Summits

Willy Troch stond afgelopen week samen met zijn klimgenoten Johnny Peeters en Wim De Backer op de top van de Carstenzpiramide. Hiermee bereikt Willy zijn levensdroom : op de top staan van de hoogste berg van elk continent!


Toerski expeditie in Chili geslaagd

Alpinisme Toerski expeditie in Chili geslaagd

Peter Vanhoof en Wim De Bruyn zijn terug van hun expeditie in Chili. Ze beklommen in totaal 11 toppen waarvan 6 à 7 premières!


Toerski-Exploration Chili 2008

Alpinisme Toerski-Exploration Chili 2008

Na een gedwongen uitstel van één jaar vertrokken Wim Debruyn en Peter Vanhoof op dinsdag 2 september eindelijk naar Chili.


Hasse-Brandler voor Truyens en Dockx

Alpinisme Hasse-Brandler voor Truyens en Dockx

David Truyens en Koen Dockx topten de afgelopen week de Hasse Brandler route op de Cima Grande (2999 meter) in de Dolomieten. 500 meter in VIII/7a+.


Khan Tengri gehaald

Alpinisme Khan Tengri gehaald

Afgelopen zondag haalden alle leden van Mount Coach de top van de Khan Tengri, 7010 meters hoog, in de Tien-Shan keten, Kirghizstan.


Khan Tengri 2008

Alpinisme Khan Tengri 2008

Vandaag vertrekken de jonge klimmers van Mount Coach naar Krighizstan. Objectief: de 7010 meter hoge Khan Tengri in het Tien-Shan massief.