Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Belgische premières in de Kaukasus

Belgische premières in de Kaukasus

Van 24 juli tot 22 augustus waren 6 Vlaamse klimmers (Marc Van Muysen, Nico Merciny, Robert Decoo, Luco Merciny, Stefaan Lerner en Wilfried Meulenbergs) onderweg in de Centrale Caucasus (Bezengi-gebied). Niettegenstaande zware weersomstandigheden slaagden ze erin enkele Belgische eerstbeklimmingen (volgens het registratiesysteem van de Russische bergwacht) te realiseren: Pik Sella Noordwand, (3980 m, D), Ulla-Aus-Bashi Noordwand (4360 m, TD), Doumula-Tau Noordwand (4390 m, D) en Chatin-Nord (4250 m, AD). Pogingen op Tshara (5300 m, D) en Ushba (4694 m, D) liepen vast in de verse sneeuw.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm