Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
De Heickmair route op de Eiger voor Sam Van Brempt en Maxime De Groote

De Heickmair route op de Eiger voor Sam Van Brempt en Maxime De Groote

Winterbeklimmingen hebben altijd die extra glans. Noordwanden hebben dat ook. Enkele dagen terug beproefden Sam Van Brempt en Maxime De Groote de Heickmair-1938 route op de noordwand van de Eiger. “Geen enkele andere berg in de Alpen is zo rijk aan bekende routes en aparte anecdotes. En geen enkele kent zo'n groot hoogteverschil.” zegt Sam. 1800 meter tot aan de top maar met alle traversées vertrek je voor een beklimming van goed 3000 meter. De Heickmair-1938 is de geschiedenis in gegaan toen Anderl Heickmair en zijn klimpartners langs deze weg voor het eerst de Eiger bedwongen langs de noordwand in juli 1938. Toenertijds werd de route aanzien als één van de drie zwaarste van de Alpen.
Eind maart stond dit op het menu van een gedecideerde Sam en Maxime. Twee dagen na vertrek bereiken ze de top, niet zonder enkele technische hoogstandjes evenals enkele angstmomenten.

Relaas en foto's op de website van Mount Coach
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm