Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Ragni route op Cerro Torre revisited

Ragni route op Cerro Torre revisited

Sinds enkele weken vertoefden de Mount Coachers Tim de Dobbeleer en Sam van Brempt in Patagonië. Dat de condities en het weer daar niet altijd zo goed in te schatten zijn hadden zij reeds aan den lijve mogen ondervinden. Tot 3 maal toe moesten ze er een beklimming afbreken en met lege maar hele handen afdalen. De honger naar een echte top was groot, zeer groot en na positief nieuws over de Ragni route op de Cerro Torre die eerder dit seizoen door meerdere teams waaronder ook Sean Villanueva en Stéphane Hanssens werd bedwongen, waagden ook zij hun kans. Na een lange maar fantastische klim stonden zij net op tijd op de top vooraleer de zon de ijscondities van de befaamde mushrooms te hard zou aantasten.

Lees het volledig relaas op de blog van Mount Coach
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm