Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Wim Smets valt de Broad Peak en de Gasherbrum II aan

Wim Smets valt de Broad Peak en de Gasherbrum II aan

Twee jaar na de mislukte poging om de K2 te overwinnen, vertrekt Wim Smets vandaag opnieuw naar de Himalaya. Hij wil er de Broad Peak (8051 m) en de Gasherbrum II (8034 m), beiden in Pakistan, de 12de en 13de 8000-er, beklimmen. De expeditie, die hij Opteon Expedition 2011 doopte, kende evenwel geen vliegende start. Dankzij de staking van het personeel op Zaventem kon hij niet vertrekken. Een keer ter plaatse aangekomen wacht de Antwerpenaar een verblijf van twee maanden om de twee toppen te beklimmen. De Broad Peak valt hij aan vanuit het zuiden, en de Gasherbum II vanuit het Zuid-Oosten. Hij zou terugkeren op 13 augustus. We houden jullie op de hoogte houden van zijn vorderingen.

De site van Wim Smets voor meer nieuws en details over de planning
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm