Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Wim Smets valt de K2 aan

Wim Smets valt de K2 aan

Wim Smets heeft de 7 summits al op zijn palmares staan, maar deze maandag begint hij alweer aan een ander avontuur met de beklimming van de K2. Als Smets er in lukt de top te bereiken, zal hij de eerste Belg zijn om op de 8.611 hoge top van s'werelds meest dodelijke berg te staan. Hoewel hij na de succesvolle beklimming van de Everest op 17 mei 2007 niet aan zijn proefstuk toe is, is de K2 - die het eerst in 1954 door de Italianen Lacedelli en Compagnoni bedwongen werd - wel andere koek. Belclimb zal de expeditie dan ook met argusogen volgen.

Vergeet trouwens ook niet een kijkje te gaan nemen op Smets blog. Op zijn blog kan je Artsen Zonder Grenzen steunen door stukjes land van de verschillende kampen op de K2 te kopen.

Le blog '1er Belge sur le K2'
Le site de Wim Smets
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


8/06/2009
Veel succes toegewenst!

Hopelijk deze zomer minder drama's op de K2 dan vorig jaar...


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm