Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Divine Providence

Divine Providence

Dinsdagochtend bereikten Tim de Dobbeleer en Siebe Vanhee de top van de Mont Blanc voor de eerste keer in hun leven. Speciaal aan deze realisatie is dat ze dit deden langs de lijn van Divine Providence, ABO, 7c.
"Het is zeer zeker één van de mooiste en meest volledige beklimmingen die ik tot nu toe kon realiseren." vertelt Siebe. "Daarenboven slaagden we erin de volle 900 meter à vue vrij te klimmen. Het was een opwindende ervaring, vol emoties en voldoening."
Divine Providence zal zonder twijfel nog lang in hun geheugen gegrift blijven. De lijn werd tussen 5 en 7 juni 1984 geopend door Patrick Gabarrou en François Marsigny. Ze traverseert de Grand Pilier d'Angle op de noordoostelijke flank van de Mont-Blanc. Tim en Siebe beslisten om deze aan te vallen via de gletsjer aan de basis van de wand, een eerder gevaarlijke aanloop omwille van de warme weerscondities van het moment. Eenmaal aan de basis hebben ze twee dagen nodig gehad om de beklimming van de 9 zeer technische lengtes (tot 7c) te volmaken. Hun gezamenlijke ervaring liet hen toe om de volledige lijn vrij te klimmen en integraal à vue. Een mooie prestatie die ons doet terugdenken aan de commentaar van Jean-Christophe Lafaille na zijn solo-beklimming in 1990: "Het is de hardste en meest geëngageerde route van het Mont-Blanc massief".

Het volledige relaas op de site van Siebe Vanhee (EN)
Het volledige relaas op de site van Mount Coach (NL)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm