Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Sam Van Brempt en Maxime De Groote op de top van de Mount Hunter

Sam Van Brempt en Maxime De Groote op de top van de Mount Hunter

Sommige beklimmingen blijven plakken in het geheugen. Een maand geleden probeerden Sam Van Brempt en Maxime De Groote de top te bereiken van de Mount Hunter in het Denali National Park in Alaska. Gekozen reisweg: de Moonflower Buttress, een van de hardste routes in Noord-Amerika, naar schatting zo’n 1800 klimmeters. Met daarin stukken ijs die 90° overhangen en niveaus van M5 tot M7 vrijklimmen en A2 artief. Kortom, een ware uitdaging voor onze twee alpinisten. Na vier dagen van pogingen bereikten Sam en Maxime fier de top. Zo komt hun naam terecht op een lijst van een vijftiental andere geslaagde beklimmingen. Meer van hun avonturen lezen? Bezoek de website van Mount Coach.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm