Competitie >
Nieuws 
Simon Lorenzi 3de op de Open Jeune in Albertville

Competitie Simon Lorenzi 3de op de Open Jeune in Albertville

Tijdens het weekend van 19 en 20 december vonden de Open Jeunes d'escalade plaats in Albertville. Zoals elk jaar zakte ook nu een kleine Belgische delegatie af naar Frankrijk om er aan de wedstrijd deel te nemen. Simon Lorenzi eindigde knap derde.


Chloé Graftiaux triomfeert op de Christmas Womens Open

Competitie Chloé Graftiaux triomfeert op de Christmas Womens Open

Ze kwam, ze zag en ze overwon. Amper twee weken nadat ze de titel op het Belgische Kampioenschap Blok bemachtigde, zakte Chloé Graftiaux weer even af naar België voor de Christmas Womens Open. Ze werd eerste voor Magali Hayen.


Blok Open op 10 januari 2010 in Hoboken

Competitie Blok Open op 10 januari 2010 in Hoboken

Momenteel zijn er al meer dan 95 hitsige klimmers ingeschreven voor de Blok Open wedstrijd in Hoboken. Naar goede traditie is de Blok Open de eerste wedstrijd van het jaar, en is daarom - maar niet alleen daarom - niet te missen!


Local Hero Boulderfest - Xmas Edition

Competitie Local Hero Boulderfest - Xmas Edition

In klimzaal Hungaria had op zaterdag 19 december een Local Hero Boulderfest plaats. De winnaars van deze kersteditie waren Siebe Vanhee en Birgit Herteleer. Maar uiteindelijk won iedereen. Volledige uitslag.


Christmas Womens Open in City Lizard op zaterdag 26 december

Competitie Christmas Womens Open in City Lizard op zaterdag 26 december

Voor zij die een unieke competitie willen meemaken of voor zij die zich willen meten met de sterkste vrouwelijke blokklimmers van het moment is er maar een mogelijkheid: rep je op zaterdag 26 december naar klimzaal City Lizard in Sint Niklaas!


Graftiaux en Thomas Belgisch Kampioen Boulder 2009

Competitie Graftiaux en Thomas Belgisch Kampioen Boulder 2009

Er mag geen discussie bestaan over het feit dat het de sterkste klimmers waren die met de overwinning aan de haal gingen op de Scarpa Boulder in Bleau. Chloé Graftiaux en Jonathan Thomas werden er tot Belgisch Kampioen Boulder 2009 gekroond.


Vrouwelijk Kerstfeest op 26 december in City Lizard

Competitie Vrouwelijk Kerstfeest op 26 december in City Lizard

Het is ondertussen een traditie geworden. Op zaterdag 26 december organiseert Klimzaal City Lizard in Sint Niklaas opnieuw het stilaan bekende Christmas Womens Open. De wedstrijd zal enkel en alleen toegankelijk zijn voor vrouwen.


Muriel Sarkany ontmoet Jacques Rogge van het IOC

Competitie Muriel Sarkany ontmoet Jacques Rogge van het IOC

Het was met heel wat emoties dat Muriel Sarkany, Marco Scolaris en Jérôme Meyer afgelopen donderdag de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, de Belg Jacques Rogge, ontmoetten om te ijveren voor een olympisch statuut voor de klimsport.


Scarpa Boulder op zaterdag 12 december in Bleau

Competitie Scarpa Boulder op zaterdag 12 december in Bleau

De lijst van geselecteerde klimmers voor het Belgisch Kampioenschap Boulder 2009 is hoegenaamd schitterend. Zonder enige twijfel zal het een van de meest interessante wedstrijden uit de geschiedenis van de Belgische klimsport worden.


Chloé Graftiaux knap derde op de Open du Mont-Blanc

Competitie Chloé Graftiaux knap derde op de Open du Mont-Blanc

Volop gebruikmakend van haar centrale uitvalsbasis in Frankrijk, neemt Chloé Graftiaux deel aan zoveel mogelijk wedstrijden. Ook de Open du Mont Blanc liet ze niet links liggen. Ze eindigde er knap derde.


Resultaten tweede selectieronde Scarpa Boulder

Competitie Resultaten tweede selectieronde Scarpa Boulder

Net zoals vorige week lukten Magali Hayen en Nicolas Farcy erin te winnen in de tweede selectieronde voor Scarpa Boulder. Naast hen zijn er nu wel nog eens acht nieuwe klimmers die verzekerd zijn van een ticket voor het BK Boulder.


Resultaten en fotos van de 3 heures de bloc in Face Nord

Competitie Resultaten en fotos van de 3 heures de bloc in Face Nord

Voor 3h de bloc reserveerde Face Nord afgelopen zaterdag 79 boulders die de deelnemers binnen de tijdslimiet van 3u moesten afwerken. Het bleek een zware opdracht te zijn, want geen enkele van de 73 deelnemers lukte erin. Mignon behaalde de 1ste plaats.


Resultaten eerste selectieronde Scarpa Boulder

Competitie Resultaten eerste selectieronde Scarpa Boulder

Acht klimmers lukten er gisteren in om hun ticktet voor Scarpa Boulder die op 12 december in klimzaal Bleau zal doorgaan, te bemachtigen. Nicolas Farcy en Magali Hayen voeren de lijst aan. Zij wonnen de eerste selectieronde voor het BK Blok.


Nicolas Mathieu en Magali Hayen winnen de Peter Belien Memorial

Competitie Nicolas Mathieu en Magali Hayen winnen de Peter Belien Memorial

Spektakel, ambiance en knalprestaties. De reputatie van de Peter Belien Memorial moet niet meer gemaakt worden. De derde editie van deze wedstrijd ging afgelopen zaterdag door en werd bij de heren overheerst door Nicolas Mathieu en Magali Hayen.


Johanna Ernst en Adam Ondra winnen de Wereldbeker Lead

Competitie Johanna Ernst en Adam Ondra winnen de Wereldbeker Lead

Ondanks dat het resultaat nog lang niet vaststond aan de vooravond van de laatste manche van de Wereldbeker zijn Johanna Ernst en Adam Ondra niet ten onder gegaan aan de druk en winnen ze, op 16 jaar, het algemeen klassement van de Wereldbeker 2009.


Schrijf u in voor Scarpa Boulder 2009

Competitie Schrijf u in voor Scarpa Boulder 2009

Scarpa Boulder 2009 of het Belgisch Kampioenschap Boulderen gaat op zaterdag 12 december in klimzaal Bleau te Gent plaatsvinden. De selecties voor de wedstrijd gaan door in de zaal, op zaterdagen 21 en 28 november. Schrijf u nu in.


Blok Open op 10 januari 2010

Competitie Blok Open op 10 januari 2010

Heb jij je goede voornemens voor 2010 al gemaakt? Nog niet? Als stevig blokken een van je voornemens zou zijn, dan begint het nieuwe jaar al fantastisch voor jou met de eerste blokwedstrijd van een nagelnieuw 2010 met de Blok Open op 10 januari.


Buitenlandse topprestaties voor de Belgische dames

Competitie Buitenlandse topprestaties voor de Belgische dames

Chloé Graftiaux en Magali Hayen lukten er dit weekend opnieuw in om zich te onderscheiden. Graftiaux ging met de overwinning aan de haal op de Open d'Annemasse in Frankrijk en Magali Hayen de laatste etappe van de Beker Boulder bij onze noorderburen.


Muriel Sarkany vierde in Brno

Competitie Muriel Sarkany vierde in Brno

Het lijkt er sterk op dat Muriel Sarkany haar beste form weer heeft teruggevonden. Dit liet ze afgelopen zaterdag merken op de Wereldbeker Moeilijkheidsklimmen in het Tsjechische Brno waar ze knap vierde eindigde. Ze eindigde voor Johanna Ernst.


3-uren chrono voor een max aan boulders in Face Nord komende 21 november

Competitie 3-uren chrono voor een max aan boulders in Face Nord komende 21 november

De 6e editie van de "3h Chrono pour un max de bloc" zal plaatshebben zaterdag 21 november in klimzaal Face Nord te Bergen. 3 uren, een grote aantal boulders, een toffe sfeer. Smeer de spieren maar goed in, het gaat er om stuiven! Schrijf u nu in!


Glorieuze bouldernacht voor Magali Hayen

Competitie Glorieuze bouldernacht voor Magali Hayen

Klimmen zonder licht doe je in de spotlights en dat is net wat Magali Hayen afgelopen zaterdagnacht rond een uur op de finale van Bouldernacht in Haarlem mocht meemaken. Ze eindigde eerste. Jérôme Franssen neemt een mooie vijfde plaats.


L'Escale en Klimax heersen in Stone Age

Competitie L'Escale en Klimax heersen in Stone Age

Het toeval wil dat de eerste manche van de Belgische Beker voor Jongeren die afgelopen zaterdag plaats vond in Stone Age werd gewonnen door de twee teams die de volgende twee manches van de Beker organiseren: Klimax en L'Escale. Uitslag.


Recordeditie Bleau Open 2009

Competitie Recordeditie Bleau Open 2009

Meer deelnemers, meer boulders en meer ambiance kenmerkten Bleau Open 2009. De tiende editie was een bom. De competitie kende een grote aantrek vanuit de buurlanden en ook het podium kleurde internationaal. Graftiaux en Glairon-Mondet wonnen.


Loic Timmermans 15de in Kaliningrad

Competitie Loic Timmermans 15de in Kaliningrad

Enkel de besten van elke delegatie wisten zich afgelopen weekend te plaatsen om mee te strijden voor een finaleplaats in de voorlaatste manche van de European Youth Series in Kaliningrad. Loïc Timmermans verdedigde de kans van België. Hij eindigde 15de.


Volgend weekend Bleau Open in Gent

Competitie Volgend weekend Bleau Open in Gent

200 boulderlustigen zijn reeds ingeschreven voor de 10de editie van de Bleau Open die dit jaar doorgaat van 23 tot 25 oktober. Op vrijdag en zaterdag zal het er nog aannemelijk rustig aan toe gaan, maar zondag gaat het daar alleszins al knallen.


What's up in Lille: resultaten en fotos

Competitie What's up in Lille: resultaten en fotos

Zes Belgen namen deel aan de finales van de eerste boulderwedstrijd van klimzaal What's up. Bij de mannen lukte Nicolas Mathieu erin om een knappe derde plaats te bemachtigen. Bij de vrouwen wist Muriel Sarkany zich voor Magali Hayen te plaatsen.


Peter Beliën Memorial op 14 november

Competitie Peter Beliën Memorial op 14 november

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat de immer sympathieke Peter Beliën ons heeft verlaten. Om Peter te gedenken organiseert klimzaal Olympia in Hasselt op zaterdag 14 november de Peter Beliën Memorial. Een niet te missen boulderwedstrijd.


Vruchtbare taalstage voor Sébastien Berthe

Competitie Vruchtbare taalstage voor Sébastien Berthe

Na Nicolas Mathieu, was het nu de beurt aan Sébastien Berthe om zich drie maanden lang onder te dompelen in een taalbad. In Oostenrijk lukte hij aardig in om zich te integreren, nam de tijd om te trainen en won een manche van de Oostenrijkse Beker.


Resultaten van het Belgisch Militair Kampioenschap

Competitie Resultaten van het Belgisch Militair Kampioenschap

Klimax II dient voor meer dan het organiseren van Werelbekers alleen. Op het einde van de afgelopen week werd Klimax II even tot militaire zone omgevormd en werd zo het speelterrein voor het Belgisch Militair Kampioenschap 2009.


Johanna Ernst en Adam Ondra triomferen in Puurs

Competitie Johanna Ernst en Adam Ondra triomferen in Puurs

Hoewel ze beiden amper 16 jaar zijn, domineren ze al enkele maanden het competitiecircuit. Afgelopen zaterdag gingen Johanna Ernst en Adam Ondra onder een brandende zon met de overwinning aan de haal op de Wereldbeker in Puurs.


Rechtstreeks vanop de Wereldbeker in Puurs

Competitie Rechtstreeks vanop de Wereldbeker in Puurs

Muriel Sarkany (1ste) en Mathilde Brumagne zijn de twee Belgen die onze driekleur met trots zullen verdedigen op de halve finales van de Wereldbeker morgen zaterdag in Puurs. Je kan deze manche gratis bijwonen ofwel live bekijken via het internet.


Resultaten van de 3de manche van de EYS in Edinburgh

Competitie Resultaten van de 3de manche van de EYS in Edinburgh

Afgelopen weekend ging in Edinburgh de 3e manche van de European Youth Series door. In het gigantisch EICA klimcomplex, gebouwd in een oude steengroeve, waren een 120-tal jeugdige klimmers en klimsters op de afspraak. Verslag door Tijl.


Tsai en Farcy triomferen op 15 jaar Klimzaal Blok

Competitie Tsai en Farcy triomferen op 15 jaar Klimzaal Blok

De zon weerhield een 75-tal klimmers er niet van deel te nemen aan de wedstrijd die afgelopen zaterdag in Klimzaal Blok werd georganiseerd ter ere van hun 15 jarig bestaan. De finale werd gewonnen door Unting Tsai en Nicolas Farcy. Resultaten en fotos.


Nog een week voor de Wereldbeker in Puurs

Competitie Nog een week voor de Wereldbeker in Puurs

De Wereldbeker Puurs zal op 25 en 26 september in Klimax II gehouden worden. Er zullen niet minder dan 75 klimmers deelnemen aan het moeilijkheidsklimmen. Snelheid staat niet meer op het menu, maar er wordt wel een muur voor het jeteren geïnstalleerd.


Resultaten van de European Youth Series te Munchen

Competitie Resultaten van de European Youth Series te Munchen

Twee weken na Valence, is het een in aantal verzwakt Belgisch Jeugdteam dat de verplaatsing naar Munchen maakt voor de tweede manche van de European Youth Series. Het beste resultaat werd geboekt door Loïc Timmermans.


Chloé Graftiaux tweede in Arco

Competitie Chloé Graftiaux tweede in Arco

Met de Rockmaster in Arco heeft de bouldertop deelgenomen aan de laatste grote internationale wedstrijd van het seizoen. Voor de ogen van meer dan 2000 kijklustigen, lukte Chloé Graftiaux erin om een fantastische tweede plaats te bemachtigen.


Inschrijvingen Bleau Open 2009 geopend

Competitie Inschrijvingen Bleau Open 2009 geopend

Niet alleen Belclimb viert dit jaar haar 10de verjaardag; ook de Bleau Open Bouldering Sensations is al aan zijn 10de editie toe. Dit jaar zal de wedstrijd plaatsvinden op 23, 24, en 25 oktober. 4 sessies, meer makkelijke routes en ambiance gegarandeerd!


Resultaten van de Wereldkampioenschappen Jeugd te Valence

Competitie Resultaten van de Wereldkampioenschappen Jeugd te Valence

De Wereldkampioenschappen voor de Jeugd te Valence eindigden afgelopen zondag. Tussen de deelnemers uit 39 verschillende landen waren ook 11 Belgen terug te vinden. Onder hen Loïc Timmermans (11de) en Sébastien Berthe (13de) in hun categorie.


Belgen heer en meester op Boulderen aan Zee afgelopen zaterdag

Competitie Belgen heer en meester op Boulderen aan Zee afgelopen zaterdag

Anak Verhoeven, Ignace Debreyne, Pierre Collignon en Muriel Sarkany eindigden als eerste in hun categorie op de derde editie van Boulderen aan Zee dat op het strand van Scheveningen bij Noorderburen gehouden werd.


Boulderen aan Zee aanstaande zaterdag 29 augustus

Competitie Boulderen aan Zee aanstaande zaterdag 29 augustus

Er resten de routebouwers van Boulderen aan Zee nog amper drie dagen om hun taak te volbrengen: 250 boulders openen voor competitie. BAZ zal deze zaterdag voor de derde keer plaatsvinden op het strand van Scheveningen bij onze Noorderburen.


Muriel Sarkany mist de finale in Imst op een haar

Competitie Muriel Sarkany mist de finale in Imst op een haar

Afgelopen zaterdag vonden de finales van de Oostenrijkse manche van de Wereldbeker moeilijkheidsklimmen plaats in Imst. Muriel Sarkany greep net naast een finaleplaats. Johanna Ernst en Adam Ondra gingen met de overwinning aan de haal.


Jérôme De Boeck op Bronx Rock Invitational

Competitie Jérôme De Boeck op Bronx Rock Invitational

De wedstrijd Bronx Rock die reeds voor de derde keer werd georganiseerd blijft evolueren. Dit jaar waren 12 uitgenodigde klimmers die hun eigen boulders mochten bouwen. Onder hen Jérôme De Boeck. Jonas Baumann en Juliane Wurm kaapten de overwinning weg.


Muriel Sarkany 8ste in Barcelona

Competitie Muriel Sarkany 8ste in Barcelona

Na haar tegenvallende uitstap naar Chamonix nam Muriel Sarkany afgelopen zondag deel aan de finale van de manche van de Wereldbeker Lead in Barcelona. Nadat ze de das was omgedaan door tijdstekort in de finaleroute, eindigde Muriel knap 8ste.


Opleiding nationaal routebouwer boulder

Competitie Opleiding nationaal routebouwer boulder

In 2009 zal de BCCC-opleiding tot nationaal routebouwer boulder plaats hebben op 12 en 13 september in klimzaal Blok en 19 september in Tielen. Deze opleiding richt zich tot routebouwers met ervaring en heeft tot doel wedstrijdboulders te leren bouwen.


Chloé Graftiaux 3de op TAB en 1ste in de Coupe de France

Competitie Chloé Graftiaux 3de op TAB en 1ste in de Coupe de France

Met haar derde plaats in de Tout à Blocs wedstrijd in l'Argentière la Bessée gisteren, eindigde Chloé eerste in het algemeen klassement van de Coupe de France voor Boulder. De Oekraïense Olga Shalagina en de Rus Rustam Gelmanov kaapten de overwinning weg.


Muriel Sarkany uitgesloten voor de finale in Chamonix

Competitie Muriel Sarkany uitgesloten voor de finale in Chamonix

Het heeft niet veel gescheeld, maar door een luttele tien minuten vertraging werd aan Muriel Sarkany de toegang tot de isolatiezone van de finale van de Wereldbeker in Chamonix ontzegd. Hoewel ze zich door een official van de IFSC om 5u opgebeld werd...


Muriel Sarkany voorzitster van de Athletes commission van IFSC

Competitie Muriel Sarkany voorzitster van de Athletes commission van IFSC

Net zoals de bij de vorige Wereldkampioenschappen konden de in China aanwezige klimmers hun vertegenwoordigers in de Athletes Commission van IFSC (International Federation of Sport Climbing) kiezen. Muriel Sarkany werd er tot voorzitster voorkozen.


Wereldkampioenschappen: vervolg en einde

Competitie Wereldkampioenschappen: vervolg en einde

Chloé Graftiaux eindigt op de 11de plaats in het algemeen klassement van het boulderen op het wereldkampioenschap in Xining. Yulia Abramchuk behaalde het goud. Bij de mannen ging Patxi Usobiaga in het moeilijkheidsklimmen met de overwinning aan de haal.


Wereldkampioenschap: resultaten moeilijkheidsklimmen vrouwen

Competitie Wereldkampioenschap: resultaten moeilijkheidsklimmen vrouwen

Deze zaterdag werden in Xining de eerste finales van het Wereldkampioenschap gehouden. Alexey Rubtsov bij het boulderen en Johanna Ernst bij het moeilijkheidsklimmen haalden het goud. Chloé Graftiaux en Muriel Sarkany, eindigden 17de en 24ste.


Wereldkampioenschappen: Graftiaux naar de halve finales in het Boulderen

Competitie Wereldkampioenschappen: Graftiaux naar de halve finales in het Boulderen

Het zal een lange week worden. Gisteren begonnen er de Wereldkampioenschappen muurklimmen in Xining. 200 klimmers tekenen present, waaronder 2 Belgen dames, Muriel Sarkany en Chloé Graftiaux. Deze laatste kwalificeerde zich nipt voor de halve finales.


Wereldbeker Puurs 25 en 26 september

Competitie Wereldbeker Puurs 25 en 26 september

De Wereldbeker Puurs zal op 25 en 26 september in Klimax II gehouden worden. Hoewel men nog niet precies weet hoe sterk de klimmers gaan zijn die komen opdagen, beloofd het een ongemeen spannende moeilijkheidswedstrijd te worden.


Magali Hayen eindigt tweede op Nederlandse Promotop

Competitie Magali Hayen eindigt tweede op Nederlandse Promotop

Voor al wie twijfelt aan de mogelijkheid om competitieklimmen en examens te combineren, nam Magali Hayen deel aan de derde en laatste manche van de Promotop wedstrijd in klimzaal Neoliet in Eindhoven afgelopen zondag. Ze eindigde eerst.


Graftiaux tweede op Franse Beker Boulder

Competitie Graftiaux tweede op Franse Beker Boulder

Tussen twee rotsklimsessies door, wist Chloé Graftiaux haar training voor het Wereldkampioenschap af te werken. Al is dat een understatement. Afgelopen zondag lukte ze erin de 2de plaats te bemachtigen op de 3de manche van de Franse Beker Boulder.


Jochen Adriaensens zweeft, Nicky De Leeuw vliegt

Competitie Jochen Adriaensens zweeft, Nicky De Leeuw vliegt

Afgelopen zondag in Eindhoven namen enkele klimmers deel aan een dynowedstrijd die gehomologeerd werd door het Guinness Book. Jochen Adriaensens eindigde vierde. De Nederlander Nicky De Leeuw verpulverde het wereldrecord met 2,80m.


Chloé Graftiaux vierde in Eindhoven

Competitie Chloé Graftiaux vierde in Eindhoven

Chloé Graftiaux sloot de Wereldbeker Boulder met een vierde plaats op de laatste manche in Eindhoven. Ook tijdens deze laatste manche was een het een nek-aan-nekrace waarin Chloé Graftiaux het diende op te nemen tegen de internationale toppers.


5 op 12 voor de VS in Vail

Competitie 5 op 12 voor de VS in Vail

Niet minder dan vijf van twaalf finalisten op de voorlaatste manche van de Wereldbeker Boulder in Vail waren Amerikanen. Dit laat geen twijfel bestaan over de stijgende populariteit van het boulderen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.


9 Belgen op het Youth Color Climbing Festival in Imst

Competitie 9 Belgen op het Youth Color Climbing Festival in Imst

Hoewel de jongste Belgische competitieklimmers gewoon zijn om wedstrijden in toprope te klimmen, vertrok er afgelopen weekend toch een delegatie van 9 moedige jeugdige klimmers naar Imst om er deel te nemen aan het Youth Color Climbing Festival.


Graftiaux eindigt op een zucht van de finale in Wenen

Competitie Graftiaux eindigt op een zucht van de finale in Wenen

De derde manche van de Wereldbeker Boulder in Wenen was door de aanhoudende striemende regen bijna een non-event geworden. Chloé Graftiaux eindigde er zevende, op twee ampele pogingen van de finale.


European Youth Series te Imst, de resultaten

Competitie European Youth Series te Imst, de resultaten

Afgelopen weekend ging in Imst, Oostenrijk, het internationaal wedstrijdseizoen van start voor het Belgian Youth Climbing Team. Loic Timmermans en Romane Herson geraakten beiden tot in de finales maar moesten daar hun meerderen erkennen.


Magali Hayen 6de op de Duits-Oostenrijkse Beker boulder

Competitie Magali Hayen 6de op de Duits-Oostenrijkse Beker boulder

Bij wijze van afsluiter van haar Oostenrijks-Italiaanse trip, trok Magal Hayen naar Kitzrock in Kitzbühel om er deel te nemen aan de gemeenschappelijke manche van de Oostenrijkse en Duitse Beker Boulder.


Finale Jeugdbouldercircuit in Hoboken

Competitie Finale Jeugdbouldercircuit in Hoboken

Met de derde en beslissende manche die meer dan 80 deelnemers naar Klimzaal Blok wist te lokken, sluit het JBC het competitieseizoen in schoonheid af. Volledige resultaten en fotos van Hube en Vinz beschikbaar.


Scheidsrechters gezocht voor JBC manche in Klimzaal Blok op 9 mei

Competitie Scheidsrechters gezocht voor JBC manche in Klimzaal Blok op 9 mei

Zaterdag 9 mei vindt al voor de derde keer de laatste, afsluitende manche van het Jeugdbouldercircuit in Klimzaal Blok in Hoboken plaats. Met meer dan honderd deelnemers, is de vraag naar gedreven scheidsrechters bijzonder groot.


Graftiaux 9de in Hall, Historische ex-aequo

Competitie Graftiaux 9de in Hall, Historische ex-aequo

Tijdens de 2de manche van de Wereldbeker Boulder in Hall, bleek de grootste verrassing bewaard tot op het einde van de wedstrijd. Zelfs na een superfinale wisten Anna Störh, noch Akiyo Noguchi het verschil te maken. Graftiaux en Hayen eindigden 9 en 23.


Jeugdbouldercircuit manche 2, de resultaten

Competitie Jeugdbouldercircuit manche 2, de resultaten

Afgelopen zaterdag werd het jong bouldergeweld los gelaten in klimzaal Bleau voor de tweede manche van het Jeugdbouldercircuit. Jurgen Lis en Laure Guérit kwamen als sterksten uit de hoek, terwijl Bleau Climbing Team de thuiszege veilig stelde.


Magali Hayen tweede op Promotop in Haarlem

Competitie Magali Hayen tweede op Promotop in Haarlem

In volle voorbereiding voor de Wereldbeker Boulder wist Magali Hayen afgelopen zondag de tweede plaats te bemachtigen in Haarlem. De Nederlandse kampioene, Nikki Van Bergen, behaalde de eerste plaats.


Chloé Graftiaux eindigt 12de op Wereldbeker Blok in Kazo

Competitie Chloé Graftiaux eindigt 12de op Wereldbeker Blok in Kazo

Met de eerste manche voor de Weredlbeker Blok in Kazo afgelopen weekend, werd het startschot gegeven voor drie maanden intens wedstrijdgebeuren. Stéphane Julien en Akyio Noguchi wonnen. Chloé Graftiaux eindigde op de 12de plaats.


JeugdBoulderCircuit in Bleau op 25/4

Competitie JeugdBoulderCircuit in Bleau op 25/4

De volgende manche van het JeugdBoulderCircuit gaat door in klimzaal Bleau te Gent op zaterdag 25 april. En er zal gevochten worden om de podiumplaatsen in alle 4 de categorieën.


Michaël Timmermans wint de Open Vertik Trip

Competitie Michaël Timmermans wint de Open Vertik Trip

Na het Belgisch Kampionschap Junior waagden enkele toppers zich aan de 25 nieuwe routes van de Vertik Trip in klimzaal Entre Ciel et Terre. De eerste plaats was voor Michaël Timmermans. Kers op de taart: de film van het kampioenschap op TVcom.


Geladen weekend voor Magali Hayen

Competitie Geladen weekend voor Magali Hayen

Afgelopen zaterdag bevond Magali Hayen zich nog in Keulen, waar ze de finale van de wedstrijd Soul Moves won. Daags nadien was ze weer op post in het Nederlands Kampioenschap Blokklimmen. Ze behaalde een mooie 4de plaats.


Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior 2008

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior 2008

Hoewel met enkele maanden vertraging, vond afgelopen zaterdag dan toch het Belgisch Kampioenschap Junior 2008 plaats. Een goede honderd jeugdige klimmers waren op de afspraak in klimzaal Entre Ciel et Terre in Louvain-la-Neuve.


Brumagne en De Boeck behalen titel Belgisch Kampioen Lead 2009

Competitie Brumagne en De Boeck behalen titel Belgisch Kampioen Lead 2009

Mathilde Brumagne rijfde gisteren in zaal Gecko Tank te Luik nogmaals de Belgische titel in het leadklimmen binnen. Bij de mannen was het Jérôme De Boeck die dankzij zijn uitstekende vorm zijn eerste Belgische titel won.


Magali Hayen en Liesbet Willocx eerste en tweede in Den Haag

Competitie Magali Hayen en Liesbet Willocx eerste en tweede in Den Haag

Exact een week geleden ging in Den Haag Urban Playground door. De naam van de wedstrijd mag dan al gewijzigd zijn, het principe blijft hetzelfde: de Belgen verplaatsen zich naar het noorden en kapen er de overwinning weg!


Vlaams Studentenklimkampioenschap Boulder

Competitie Vlaams Studentenklimkampioenschap Boulder

In klimzaal Bleau konden Liesbet Willocx en Wanne Libot afgelopen vrijdag de Vlaamse studententitel bemachtigen. Wat opviel was dat er, voor het vijftigtal deelnemers, een zeer groot aantal ex-aequo's was.


Junior 2009 en Vertik Trip op 28 maart in ECT

Competitie Junior 2009 en Vertik Trip op 28 maart in ECT

Op zaterdag 28 maart gaan achtereenvolgens het Belgisch Kampioenschap Junior 2009, een Open amateur en een soirée dansante door in klimzaal Entre Ciel et Terre te Louvain-la-Neuve.


JeugdBoulderCircuit 2009, manche 1, de resultaten

Competitie JeugdBoulderCircuit 2009, manche 1, de resultaten

Afgelopen zaterdag ging de eerste manche van het JBC door in klimzaal Hungaria, Leuven. Een honderdtal deelnemers leefde zich uit en zag in een geslaagde wedstrijd de besten winnen.


Lead Senior 2009 in Gecko Tank, 21 maart

BCCC Lead Senior 2009 in Gecko Tank, 21 maart

Het Belgisch Kampioenschap Lead Senior gaat over twee weken door en het zal een open strijd zijn. Wie van de tenoren zal aanwezig zijn in Gecko Tank te Luik en gaat lopen met de titel? Antwoord op 21 maart.


Magali Hayen doet het goed in Sheffield

Competitie Magali Hayen doet het goed in Sheffield

Magali Hayen ging afgelopen zaterdag eens kijken op het Climbing Works International Festival dat plaats had in Sheffield, de Engelse hoofdstad van het klimmen. Een grote wedstrijd waar twee fransen winnen. Zijzelf eindigt 5e.


Romane Herson en Jérôme De Boeck winnen de BCC Lead 2009

Competitie Romane Herson en Jérôme De Boeck winnen de BCC Lead 2009

De BCC Lead 2009 werd afgelopen zaterdag afgesloten met een manche in klimzaal Indoor. Romane Herson en Jurgen Lis winnen. In het eindklassement deelt Romane de titel met Jérôme De Boeck.


BCC Lead manche 2 in klimzaal Indoor op 7/3

BCCC BCC Lead manche 2 in klimzaal Indoor op 7/3

Tweede en reeds laatste manche van de Belgian Climbing Cup Lead komende zaterdag 7 maart in klimzaal Indoor, Antwerpen. De manche telt nu al meer dan 50 inschrijvingen. Zal jij er ook bij zijn?


Jurgen Lis wint de Open BMC

Competitie Jurgen Lis wint de Open BMC

Afgelopen zaterdag ging de eerste Open van klimzaal Brussels Monkeys Climbing door. De winst was voor Jurgen Lis in de A-categorie.


Eerste plaats voor Magali Hayen op Dust Boulder Contest

Competitie Eerste plaats voor Magali Hayen op Dust Boulder Contest

Magali Hayen specialiseert zich in het boulderen en de resultaten volgen. Na Aachen en Reims spreidde ze afgelopen zondag haar kunnen tentoon in Eindhoven. Ze won er de Dust Boulder Contest in de nieuwe klimzaal Monk.


BCC Lead Manche 1

Competitie BCC Lead Manche 1

Gisteren had de eerste manche van de vernieuwde BCC Lead plaats in Face Nord te Mons. 30 klimmers namen de proef op de som en na de finale bleek dat Jérôme de Boeck en Romane Herson deze formule het best konden smaken.


Drytool te Buggenhout

Competitie Drytool te Buggenhout

Enkele boomstammen en een best wel hoge toren konden de dertigtal deelnemers bekoren op de drytool-wedstrijd afgelopen vrijdag 6 februari in Buggenhout. Hier geen ijs maar toch evenzeer veel zweet en zeer veel fun.


Karnavaleske wedstrijd in klimzaal Blok te Hoboken

Competitie Karnavaleske wedstrijd in klimzaal Blok te Hoboken

Zag je al ooit een parachutist en Mega Mindy klimmen? Neen. Wel, je had dan maar naar het Karnaval Boulder Festival van klimzaal Blok moeten komen afgelopen vrijdag.


1e manche van de BCC Lead te Face Nord op 15/2

BCCC 1e manche van de BCC Lead te Face Nord op 15/2

Er resten jullie nog slechts enkele uren om u in te schrijven voor de eerste manche van de Belgian Climbing Cup Lead, volgens een nieuwe, uitnodigende formule. Afspraak in klimzaal Face Nord te Bergen nu zondag 15 februari.


Clash der titanen op Bleau Open Teams

Competitie Clash der titanen op Bleau Open Teams

62 Ploegen gingen afgelopen weekend de strijd aan op Bleau Open Teams. Een concept met toekomst want iets meer dan 180 klimmers namen deel in klimzaal Bleau te Gent. Winst voor de teams Peak Peformance en Girl Power.


Chloé Graftiaux 5e in Busteni

Competitie Chloé Graftiaux 5e in Busteni

Afgelopen zaterdag ging in Busteni, Roemenië, de derde en laatste manche van de Wereldbeker ijsklimmen door. Chloé Graftiaux haalt er een prachtige 5e plaats en eindigt eveneens vijfde in het eindklassement. In 2008 eindigde ze 14e.


Magali Hayen 1e op de Soul Moves in Aachen

Competitie Magali Hayen 1e op de Soul Moves in Aachen

Met 82 miljoen inwoners kun je er toch van uitgaan dat de wedstrijden in Duitsland feller bevochten zijn dan de onze. Afgelopen zaterdag won Magali Hayen in Aachen de Soul Moves 2009.


Chloé Graftiaux eindigt 6e op het Ice Climbing Championship

Competitie Chloé Graftiaux eindigt 6e op het Ice Climbing Championship

Toewijding loont. Chloé Graftiaux eindigde 6e in de finale van het Wereldkampioenschap Ijsklimmen dat zaterdag plaatsvond in Saas-Fee.


L'escale wint in L'escale

Competitie L'escale wint in L'escale

Met 3 winnaars op 10 categorieën heeft team L'escale afgelopen zaterdag een mooie thuisoverwinning behaald. Daardoor winnen ze tevens het eindklassement van de Belgische Jeugdbeker Lead.


Chloé Graftiaux 5e in Val Daone

Competitie Chloé Graftiaux 5e in Val Daone

Op het programma van Chloé Graftiaux in 2009 staan er twee officiële ijsklimwedstrijden. De eerste vond plaats afgelopen weekend in Val Daone, Italië. Een Wereldbekermanche waarop ze 5e eindigt zowel in het moeilijkheids- als in het snelheidsklimmen.


150 jeugdige klimmers op het OVJK

Competitie 150 jeugdige klimmers op het OVJK

Het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap heeft afgelopen zaterdag de titels over de jonge Vlaamse kampioenen verdeeld en bewees, met niet minder dan 150 deelnemers, weer een wedstrijd voor allen te zijn. Speciale vermelding voor team L'Escale!


De BCC Lead kondigt zich meer 'fun' aan

BCCC De BCC Lead kondigt zich meer 'fun' aan

De inschrijvingen openen pas op 20 januari maar we kunnen ons al verheugen over de nieuwe formule van de Belgian Climbing Cup Lead . Twee manches met flash-pogingen in 5 routes gevolgd door à vue finales. Afspraak op 15/2 te Face Nord, Bergen.


Chloé Graftiaux 4e op het drytoolen in Kandersteg

Competitie Chloé Graftiaux 4e op het drytoolen in Kandersteg

Tweede deelname aan het Ice Climbing Festival te Kandersteg en voor de tweede keer een vierde plaats voor Chloé Graftiaux.


Hayen en Januel winnen de Blok Open

Competitie Hayen en Januel winnen de Blok Open

95 klimmers in klimzaal Blok te Hoboken, dat resulteert in veel magnesiumwolken. De twee die zich konden onderscheiden afgelopen zondag waren Magali Hayen en de Fransman Nicolas Januel.