Competitie >
Nieuws 
OVJK op zaterdag 19 januari 2013 in Klimax

Competitie OVJK op zaterdag 19 januari 2013 in Klimax

Het Open Vlaams Jeugdkampioenschap zal de eerste zijn van een reeks lead wedstrijden in 2013. Voor het eerst in de geschiedenis van de klimsport in België zal er ook een wedstrijd in het paraclimbing georganiseerd worden. Afspraak op 19 januari 2013.


Chloé Caulier wint de Christmas Womens Open van City Lizard

Competitie Chloé Caulier wint de Christmas Womens Open van City Lizard

Zaterdag werd het startschot voor de feestdagen op sportieve manier gegeven met de Christmas Womens Open in boulderzaal City Lizard. Na een zware wedstrijddag werd Chloé Caulier verdiende winnares van een meer dan geslaagde 2012 editie!


Fans van drytooling, allen naar Buggenhout op 20 januari 2013

Competitie Fans van drytooling, allen naar Buggenhout op 20 januari 2013

Enkele jaren geleden werd de drytoolwedstrijd in Buggenhout het leven ingeroepen en is sindsdien een echte traditie geworden voor de liefhebbers. De volgende editie zal op zondag 20 januari 2013 plaatsvinden, zowel beginners als vaste waarden zijn welkom.


Christmas Womens Open in City Lizard op 15 december

Competitie Christmas Womens Open in City Lizard op 15 december

City Lizard heeft de traditie om de dames in de spotlight te zetten. Net zoals vorig jaar organiseert ze de Christmas Womens Open, een competitie enkel voor de vrouwen. De editie 2012 gaat door op zaterdag 15 december.


Magali Hayen en Jan de Smit, kampioenen van België Boulder 2012

Competitie Magali Hayen en Jan de Smit, kampioenen van België Boulder 2012

Er werd op het scherp van de snede gestreden voor de titels van 2012. Afgelopen zaterdag in Gent waren het de outsiders die zich wisten tot kampioen te kronen. Jan de Smit en Magali Hayen zijn voor het eerst kampioen.


Jurgen Lis wint het Dutch Drytool Event 2012

Competitie Jurgen Lis wint het Dutch Drytool Event 2012

Op zondag 25 november vond op klimtoren Monte Cervino het Dutch Drytool Event plaats, een boeiende mix waar zowel ervaren drytoolers als beginners, mekaar ontmoetten in een open wedstrijd annex initiatie drytoolen.


Anak Verhoeven en Loïc Timmermans, de Europese bekerwinnaars

Competitie Anak Verhoeven en Loïc Timmermans, de Europese bekerwinnaars

Reeds verzekerd van de eindoverwinning in de Europese Beker voor de Jeugd maakten Anak Verhoeven en Loïc Timmermans afgelopen weekend de verplaatsing naar Kranj. De tweede wist ook deze laatste wedstrijd te domineren.


Een Belgische What's up Boulder Contest

Competitie Een Belgische What's up Boulder Contest

Het scheelde niet veel of het leek een invasie. Niet minder dan de helft van de deelnemers aan de Boulder Contest van klimzaal What's up afgelopen zaterdag was afkomstig uit België. Nicolas Farcy en Magali Hayen behalen de overwinning.


Millet Boulder: zaterdag 1 december in Klimzaal Bleau

Competitie Millet Boulder: zaterdag 1 december in Klimzaal Bleau

Sommigen zijn al maanden zwaar aan het trainen voor die ene afspraak. Voor die boulderspecialisten staat nu zaterdag 1 december in de Gentse Klimzaal Bleau eindelijk het Millet Boulder op het programma. Mis het niet, de toegang voor het publiek is gratis.


Belgische klimmers demonstreren op de Trophée Chloé Graftiaux

Competitie Belgische klimmers demonstreren op de Trophée Chloé Graftiaux

De Trophée Chloé Graftiaux wist afgelopen zaterdag weer een massa volk op de been te brengen. Meer dan 300 personen trokken naar Rouvroy om deel te nemen aan de derde editie van deze wedstrijd. Nicolas Farcy won bij de heren.


World Cup Senior 2012, weergaloze apotheose in Kranj

Competitie World Cup Senior 2012, weergaloze apotheose in Kranj

Het gebeurt slechts zelden dat het eindklassement van een wereldbeker zo spannend blijft tot het eind van het seizoen. De enige Belg present in Kranj, Loïc Timmermans, eindigt zijn eerste internationaal seniorseizoen met een mooie 23e plaats.


Youth Boulder Cup 1 in klimzaal Blok, de resultaten

Competitie Youth Boulder Cup 1 in klimzaal Blok, de resultaten

Een dikke week geleden ging de eerste Youth Boulder Cup van dit wedstrijdseizoen door. Het is een selectiewedstrijd voor de halve finales van het Belgisch Kampioenschap Boulderen voor de Jeugd, gepland voor 2 maart 2013.


Laatste finalisten Boulder 2012 gekend

Competitie Laatste finalisten Boulder 2012 gekend

City Lizard ontving afgelopen zaterdag de tweede en laatste selectiemanche voor Boulder 2012. 25 deelnemers maakten de verplaatsing naar Sint Niklaas om één van de 8 laatste tickets naar de finale te bemachtigen.


Balans van het eerste Europees Jeugdkampioenschap

Competitie Balans van het eerste Europees Jeugdkampioenschap

Afgelopen weekend ging in het Franse Gémozac het allereerste Europees Jeugdkampioenschap Lead door. De Belgische delegatie vertrok met verwachtingen en keerde terug met goud, brons en een vijfde plaats in het landenklassement.


Resultaten van de Magnesia Boulder Challenge

Competitie Resultaten van de Magnesia Boulder Challenge

De recreatieve boulderwedstrijden volgen elkaar aan een hoog tempo op. In Mortsel kon je afgelopen weekend terecht voor de Magnesia Boulder Challenge. Siebe Vanhee en Magali Hayen wonnen.


Chloé Caulier en Mathieu Pauwels op kop in 3h Chrono

Competitie Chloé Caulier en Mathieu Pauwels op kop in 3h Chrono

Chloé Caulier en Mathieu Pauwels kwamen als winnaars uit de 9de editie van 3 heures Chrono in klimzaal Face Nord. Dit deden ze met respectievelijk achttien en zes boulders voorsprong op hun achtervolgers.


Mathilde Brumagne aan de poorten van de finale in Inzai

Competitie Mathilde Brumagne aan de poorten van de finale in Inzai

Na haar 6e plaats in Zuid Korea vorige week mist Mathilde Brumagne op een haar na de finale van de Wereldbeker Lead in Inzai, Japan. De Belgische strandt, samen met vier anderen, op één beweging van de finale en haalt de 13e plaats.


Inschrijvingen voor de boulderselectiewedstrijden Senior & Youth

Competitie Inschrijvingen voor de boulderselectiewedstrijden Senior & Youth

Het tweede weekend van november zal stevig gevuld zijn voor de liefhebbers van het boulderen. De tweede selectiewedstrijd van Boulder 2012 staat de 10e gepland en de volgende dag gaat de eerste Youth Boulder Cup door. De inschrijvingen zijn geopend.


Bleau Open, Frankrijk heerst in Gent

Competitie Bleau Open, Frankrijk heerst in Gent

Met 250 deelnemers verspreid over 4 sessies is de Bleau Open zonder twijfel de grootste boulderwedstrijd in België. Afgelopen weekend waren de Fransen Mélanie Sandoz en Guillaume Glairon-Mondet het sterkst.


Resultaten van de Local Ronnie in Hungaria

Competitie Resultaten van de Local Ronnie in Hungaria

Reeds enkele jaren laat Hungaria zich kennen als een zaal met vele Local Hero evenementen. Afgelopen zaterdag werd de Local Hero omgedoopt naar Local Ronnie en stond die volledig in het teken van Kom op Tegen Kanker.


Mathilde Brumagne zesde in Mokpo

Competitie Mathilde Brumagne zesde in Mokpo

Na een dipje in september, is Mathilde Brumagne terug in topvorm. Dit weekend was Zuid-Korea gastheer voor de zevende van negen manches van de Wereldbeker Lead 2012. Onze landgenote eindigde als zesde.


Drie uur boulderplezier in Face Nord

Competitie Drie uur boulderplezier in Face Nord

De boulderwedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op momenteel. In zaal Face Nord in Bergen kan u op zaterdag 27 oktober deelnemen aan drie uur maximaal boulderplezier. Een niet te missen evenement.


Resultaten van de eerste selectiemanche voor Boulder 2012

Competitie Resultaten van de eerste selectiemanche voor Boulder 2012

Duidelijke overwinning bij de vrouwen, een zeer nipte strijd bij de heren. De resultaten van de eerste selectiewedstrijd voor Boulder 2012 zijn contrasterend. Het zijn de jongeren die winnen in klimzaal Blok: Chloé Caulier en Loïc Timmermans.


Local Ronnie & Masters @ Hungaria op 20 oktober

Competitie Local Ronnie & Masters @ Hungaria op 20 oktober

Voor de liefhebbers van boulderspektakel wordt het weekend van de 20e oktober er eentje om van te smullen. Naast de Bleau Open kan je, hetzij als klimmer hetzij als toeschouwer, gaan opwarmen in klimzaal Hungaria voor de Local Hero Boulder Competition.


Uitslag van een Rocks@Antwerpen onder de regen

Competitie Uitslag van een Rocks@Antwerpen onder de regen

Regen tijdens de opbouw, en regen tijdens de eerste twee wedstrijdsessies. Het scheelde niet veel of er bleef van Rocks@Antwerpen 2012 niet veel meer over dan een bittere herinnering. Net op tijd verbeterde het weer op zaterdagmiddag. Uitslag.


Cursus Nationaal Scheidsrechter bouldering op 13 oktober

Competitie Cursus Nationaal Scheidsrechter bouldering op 13 oktober

De eerste ronde van de selectie Boulder 2012 zal plaatsvinden op zaterdag 13 oktober in klimzaal Blok in Hoboken. Naast een eerste meting van de concurrentie zal het ook een cursusdag worden voor juryleden boulder in opleiding.


Rocks@Antwerpen vanaf 5 oktober

Competitie Rocks@Antwerpen vanaf 5 oktober

De tweede manche van de Pepsi Max Rocks on Tour komt eraan. Van het strand van Westende trekt het boulderevenement naar het stedelijk centrum van Antwerpen. Het startschot wordt deze vrijdag 5 oktober gegeven op de Groenplaats.


Belgisch duo op 14e plaats in de Wereldbeker van Atlanta

Competitie Belgisch duo op 14e plaats in de Wereldbeker van Atlanta

Na Europa en voor Azië passeerde de karavaan van de Wereldbeker in Atlanta, USA, voor de vijfde manche. Dezelfde winnaars als in Puurs maar Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans eindigen wel 14e.


What's Up Boulder Contest op 24 november

Competitie What's Up Boulder Contest op 24 november

Klimzaal What's Up in Villeneuve d'Ascq bij Rijsel organiseert zijn jaarlijkse boulderwedstrijd op 24 november. Een vierde editie die opnieuw een keur aan lokale en internationale klimtoppers zal bijeenbrengen.


Bleau Open Bouldering Sensations van 19 tot 21 oktober

Competitie Bleau Open Bouldering Sensations van 19 tot 21 oktober

Een stortvloed aan boulderwedstrijden zal het Belgische najaar overspoelen, en daarin vinden we ook de Bleau Open terug. Op 19, 20 en 21 oktober kunnen alle boulderfans zich komen uitleven tijdens de 13e editie van deze niet te missen Gentse afspraak.


Ja-in Kim en Ramon Julian Puigblanque heersen in Puurs

Competitie Ja-in Kim en Ramon Julian Puigblanque heersen in Puurs

In de finale van de belgische manche van de Wereldbeker brachten de Koreaanse Ja-In Kim en de Spaanse Ramon Julian Puigblanque een meesterlijke prestatie in hun routes. Dit onder de aanmoediging van enkele honderden supporters. Uitslag en foto's.


World Cup Puurs, ter plaatse of voor het scherm?

Competitie World Cup Puurs, ter plaatse of voor het scherm?

Vandaag startte de Wereldbeker lead klimmen in Puurs. We zagen twee zeer mooie kwalificatierondes. Dat belooft voor de halve finale en finale morgen! Aan Belgische zijde bevestigde Anak Verhoeven haar topvorm met een voorlopige 9de plaats.


Start van Boulder 2012 op 13 oktober

Competitie Start van Boulder 2012 op 13 oktober

Naar gewoonte start het nationaal wedstrijdseizoen met de selectiewedstrijden voor het Belgisch Kampioenschap Blokklimmen 2012. De eerste selectiewedstrijd gaat door op 13 oktober in Klimzaal Blok. De inschrijvingen zijn nu geopend!


Balans van de Belgen op WK Parijs

Competitie Balans van de Belgen op WK Parijs

Zo, het zit er weer op. Zo'n 8000 toeschouwers woonden zaterdag en zondag de finale van het Wereldkampioenschap Sportklimmen in Parijs bij. Aan Belgische zijde kunnen we op het WK terug kijken met een dubbel gevoel.


Een dubbele eerste dag voor de Belgen in Parijs

Competitie Een dubbele eerste dag voor de Belgen in Parijs

De Wereldkampioenschappen Sportklimmen gingen van start in Parijs Bercy en de eerste resultaten van de Belgen zijn dubbel. De vrouwen gaan door in lead, de mannen stranden op de kwalificatieboulders.


Magali Hayen tweede op Boulder 3 in Nederland

Competitie Magali Hayen tweede op Boulder 3 in Nederland

Boulderhabitué Magali Hayen heeft afgelopen weekend deelgenomen aan Boulder 3 bij onze noorderburen. Ze deed dit samen met nog een tiental Belgen. De wedstrijd vond plaats in klimzaal Graviton te Sittard.


Wereldbeker in Puurs op 21 en 22 september

Competitie Wereldbeker in Puurs op 21 en 22 september

Er resten nog enkele belangrijke afspraken op de internationale wedstrijdkalender. Bij de senioren is er een WK half september en verschillende manches van de WB Lead. De eerstvolgende WB op het programma is Puurs op 21 en 22 september.


Zilveren Anak Verhoeven in Singapore

Competitie Zilveren Anak Verhoeven in Singapore

Onder luide aanmoedigingen van de plaatselijke Belgen en de andere teamleden wist Anak Verhoeven gisteren een prachtige zilveren medaille te behalen op het Wereldkampioenschap voor de jeugd in Singapore. In de halve finale stonden er 4 op 4 Belgen.


Groenplaats Antwerpen wordt even boulderparadijs

Competitie Groenplaats Antwerpen wordt even boulderparadijs

Pepsi Max Rocks on Tour heeft veel verdiensten. Eén ervan is het klimmen op ongewone plaatsen. Voor het tweede jaar op rij strandt Rocks@Antwerpen op de Groenplaats, een van de bekendste pleinen van 't Stad.


Mathilde Brumagne in de finale in Imst

Competitie Mathilde Brumagne in de finale in Imst

Het is vooraan in de ranking dat we Mathilde Brumagne terugvinden op haar eerste internationale afspraak van het seizoen. In Oostenrijk wist ze dit weekend de finales en een mooie 8e plaats te behalen.


6 Belgische finalisten op de EYC in Imst

Competitie 6 Belgische finalisten op de EYC in Imst

Afgelopen weekend ging in Imst de voorlaatste European Youth Cup van het jaar door. De Belgen slaagden er in niet minder dan 10 procent van de finaleplaatsen in de wacht te slepen. Anak Verhoeven en Loïc Timmermans winnen het algemeen klassement.


Resultaten van het Belgian Youth Boulder Team in EYC L'Argentière

Competitie Resultaten van het Belgian Youth Boulder Team in EYC L'Argentière

De jarenlange traditie van Tout à Blocs in L'Argentière la Bessée mondde dit jaar uit in een manche van de European Youth Cup Boulder. In volle vakantieperiode kon het Belgian Youth Boulder Team op volle sterkte aantreden.


Herbeleef Youth Boulder 2012

Competitie Herbeleef Youth Boulder 2012

Om wat te variëren in deze periode van rotsklimmen en zonneschijn stellen we voor om Millet Youth Boulder 2012 te herbeleven. De videobeelden en -montage zijn van de hand van Luc Thijs en tonen onze beste jeugdklimmers in actie.


Vuurdoop voor Anak Verhoeven in Wereldbeker senior

Competitie Vuurdoop voor Anak Verhoeven in Wereldbeker senior

Anak Verhoeven koos Chamonix uit voor haar vuurdoop bij de Wereldbeker lead. Deze eerste deelname dient als test bij de senioren want Anak klimt normaal bij de junioren. Ze eindigde in halve finale op een veelbelovende 24ste plaats.


50 klimmers in actie op het strand van Westende

Competitie 50 klimmers in actie op het strand van Westende

Goed vijftig klimmers beantwoordden de roep van de Pepsi Max Rocks on Tour het laatste weekend van juni. Boulderblokken, zand en zon tot aan de finales zorgden voor een geslaagde dag voor de senioren.


Gouden Loic Timmermans in Linz

Competitie Gouden Loic Timmermans in Linz

Bij temperaturen boven de 30° ging het afgelopen weekend in het Oostenrijkse Linz de vierde manche van de European Youth Cup door. Een hete kwalificatiedag werd afgesloten met vier Belgen die doorstootten naar de finales.


Dit weekend Rocks@Westende

Competitie Dit weekend Rocks@Westende

De vakantie nadert en zorgt voor een zee aan activiteiten. Deze vrijdag, 29 juni begint de Pepsi Max Rocks on Tour. Een mooie gelegenheid om te boulderen op kunstrotsen die in het zand van Westende strand geplaatst zijn.


Opstand tegen nieuwe regels IFSC

Competitie Opstand tegen nieuwe regels IFSC

De afgelopen jaren is het sportklimmen al veel veranderd. In 2012 werden nieuwe regels bij de lead wedstrijden ingevoerd. Het seizoen is nog maar pas begonnen en toch zijn er al enkele klimmers die om acties vragen. Daaronder ook enkele Belgen.


Rocks@Westende van 29 juni tot 1 juli

Competitie Rocks@Westende van 29 juni tot 1 juli

De Pepsi Max Rocks on Tour moeten we u niet meer voorstellen. In 2012 zal de reizende boulderzaal in Westende halt houden van 29 juni tot 1 juli. Zeker een aanrader voor mensen die eens ergens anders willen klimmen dan gewoonlijk.


Goud en zilver in Voiron

Competitie Goud en zilver in Voiron

Zaterdag vond in het Franse Voiron, in de buurt van Grenoble, de derde manche van de European Youth Cup plaats. Goud voor Anak Verhoeven en zilver voor Loic Timmermans vormden de mooie oogst van een lange dag.


10e editie Youth Color Climbing Festival te Imst

Competitie 10e editie Youth Color Climbing Festival te Imst

Een weekend terug ging in Imst de 10de editie van het internationaal Youth Color Climbing Festival door. Niet minder dan 136 jongeren uit de C & D-categorie tekenden present. Marie Colot, Zara Cooreman en Mahault Lippert eindigden als beste Belgen.


Chloé Caulier 7e op eerste EYC Boulder van 2012

Competitie Chloé Caulier 7e op eerste EYC Boulder van 2012

Afgelopen weekend ging in het Zwitserse Grindelwald, aan de voet van de Eiger, de eerste European Youth Cup Boulder van dit jaar door. Chloé Caulier strandt op een zucht van de finale maar gaf haar visitekaartje af...


Winst voor Anak Verhoeven en Loic Timmermans in Moskou

Competitie Winst voor Anak Verhoeven en Loic Timmermans in Moskou

Afgelopen weekend konden de jonge Belgen in Moskou een gooi doen naar punten voor de European Youth Cup. William Frimout en Maelys Gillart klommen zich in finale. Anak Verhoeven en Loic Timmermans klommen tot op de hoogste trede van het podium.


Lessen in nederigheid voor de Belgen in Innsbruck

Competitie Lessen in nederigheid voor de Belgen in Innsbruck

De teamleden van het CAB boulderteam blijven bijleren. Op hun derde wereldbekerwedstrijd afgelopen zaterdag in Innsbruck leerden Nicolas Mathieu en Nicolas Farcy omgaan met de Oostenrijkse boulders.


Goud en tweemaal brons voor België in Edinburgh

Competitie Goud en tweemaal brons voor België in Edinburgh

Afgelopen weekend kende het internationaal jeugdseizoen een prachtige start voor ons Belgian Youth Climbing Team. Niet minder dan 18 jonge Belgische klimmers en klimsters tekenden present in Edinburgh, vijf hiervan stootten door naar de finales.


Resultaten van het Millet Youth Boulder 2012

Competitie Resultaten van het Millet Youth Boulder 2012

Wedstrijden bieden onze nationale jeugdige top de kans om te groeien en hoe meer verschillende formats hoe meer je er van kan bijleren. Afgelopen zondag ging in Gent het BK Boulderen voor de Jeugd door in een à vue format. Resultaten en foto's.


Millet Youth Boulder deze zondag in Bleau

Competitie Millet Youth Boulder deze zondag in Bleau

Komende zondag 13 mei wordt in Bleau een lang seizoen van nationale competities afgesloten met de Millet Youth Boulder. Tijdens deze laatste wedstrijd zullen de jongeren strijden om de titel van Belgisch Kampioen Boulder.


Brumagne en Timmermans Kampioenen van België Lead 2012

Competitie Brumagne en Timmermans Kampioenen van België Lead 2012

Het was al precisie en ervaring wat de klok sloeg zaterdag in Entre Ciel et Terre. Mathilde Brumagne en Loic Timmermans wisten in hun gekende stijl de tegenstand te bedwingen om zo de titel van Belgisch Kampioen Lead binnen te rijven.


10e editie Bouldermania verwelkomt militairen van over heel Europa

Competitie 10e editie Bouldermania verwelkomt militairen van over heel Europa

Op vrijdag 27 april werd in de sporthal van het 3de Bataljon Parachutisten de 10e editie van Bouldermania gehouden. Dit jaar was het echter voor het eerst een Belgisch kampioenschap open voor internationale ploegen.


Petzl Lead & Speed 2012

Competitie Petzl Lead & Speed 2012

Het Belgisch Kampioenschap Lead & Speed vindt plaats nu zaterdag 5 mei in klimzaal Entre Ciel et Terre te Louvain-la-Neuve. Deze eerste grote seniorwedstrijd van 2012 is onderhevig aan een nieuw reglement.


Nicolas Farcy in de halve finale van de WB Boulder te Wenen

Competitie Nicolas Farcy in de halve finale van de WB Boulder te Wenen

Nicolas Farcy komt terug van Wenen met een hoofd vol indrukken. Sinds afgelopen zaterdag is hij de eerste Belg die het maakt tot in een halve finale van een Wereldbeker Boulder. Hij blijft met zijn beide voeten op de grond.


Resultaten van het Youth Boulder Circuit

Competitie Resultaten van het Youth Boulder Circuit

Afgelopen zaterdag ging in klimzaal L'Escale de laatste manche van het YBC door. Het BK over twee weken is nog geen gewonnen zaak voor de favorieten want in elke leeftijdscategorie noteren we één andere winnaar dan op de vorige twee manches.


Resultaten van de Bleau Open Local

Competitie Resultaten van de Bleau Open Local

In klimzaal Bleau bestaan tradities die niet verloren gaan. Zo ook twee maal per jaar de Bleau Open Local. De gelegenheid voor de thuisklimmers om met elkaar vriendschappelijk in de clinch te gaan. De voorjaarseditie vond plaats afgelopen zaterdag.


Youth Boulder Circuit 3 komende zaterdag in Arlon

Competitie Youth Boulder Circuit 3 komende zaterdag in Arlon

Komend weekend schiet klimzaal L'Escale de wedstrijdkalender opnieuw op gang met de laatste manche van het Youth Boulder Circuit. Hoewel in de eerste twee wedstrijden de favorieten ongenaakbaar bleken vallen er nog heel wat finaleplaatsen te verdelen.


Het CAB boulderteam test zich in Slovenië

Competitie Het CAB boulderteam test zich in Slovenië

Afgelopen weekend vond in Slovenië de tweede manche van de Wereldbeker boulder plaats. We konden er het boulderteam van de Clup Alpin Belge aan het werk zien. Een eerste test voor Nicolas Mathieu, Nicolas Farcy en Raphaël Fernandez.


Petzl Lead & Speed op 5 mei in Entre Ciel et Terre

Competitie Petzl Lead & Speed op 5 mei in Entre Ciel et Terre

De Petzl Lead & Spead 2012 zal plaatsvinden in Entre Ciel et Terre te Louvain-la-Neuve op zaterdag 5 mei. Dit wordt de eerste wedstrijd in de vernieuwde klimzaal. Op het menu: Belgische Kampioenschappen Lead & Speed.


Resultaten van de Trophée des enfants in Face Nord

Competitie Resultaten van de Trophée des enfants in Face Nord

Een tiental dagen terug ging de Trophée des enfants in klimzaal Face Nord te Bergen door. Het is een wedstrijd die klassiek geworden is voor de jongsten. Opnieuw was deze wedstrijd een succes. Een vijftigtal jonge klimmers namen deel.


Favorieten bevestigen op YBC2

Competitie Favorieten bevestigen op YBC2

Na YBC1 afgelopen week in klimzaal Blok trok het jeugdig bouldercircus dit weekend naar klimzaal Hungaria, Leuven. De winnaars van verleden week wisten ook hier de tegenstand achter zich te houden, bij momenten op uitermate indrukwekkend wijze.


Resultaten van het Youth Boulder Circuit in Klimzaal Blok

Competitie Resultaten van het Youth Boulder Circuit in Klimzaal Blok

Afgelopen zaterdag ging in Klimzaal Blok de eerste manche van het Youth Boulder Circuit door. 102 klimmers daagden op om, elk in hun categorie, de eerste punten te verzamelen opdat ze zich kunnen selecteren voor het BK op zondag 13 mei in Gent.


Claudine Delsaux en Jurgen Lis Belgisch studentenkampioen

Competitie Claudine Delsaux en Jurgen Lis Belgisch studentenkampioen

Het Belgisch Studenten Kampioenschap is moeilijk te organiseren. De klimmers en de zaal zijn niet makkelijk te mobiliseren tijdens de week. Dit jaar werd de wedstrijd gehouden in Espace Grimpe. Claudine Delsaux en Jurgen Lis eindigen op de eerste plaats.


Magali Hayen, 2de in de eerste ronde van de Nederlandse Boulder Cup

Competitie Magali Hayen, 2de in de eerste ronde van de Nederlandse Boulder Cup

Magali Hayen stak opnieuw de grens over om zich te meten met onze noorderburen. De eerste ronde van de Nederlandse Boulder Cup vond plaats afgelopen zondag in de Cube te Enschede. Ze eindigde tweede na Roelien Van De Vrie.


Bekijk de affiche voor de Wereldbeker Lead 2012 in Puurs

Competitie Bekijk de affiche voor de Wereldbeker Lead 2012 in Puurs

Het voorontwerp van de affiche van de Wereldbeker Lead Climbing 2012 in Puurs werd afgelopen zaterdag onthuld tijdens het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd. We zien een schets van Sachi Amma. Hou alvast 22 september vrij in je agenda.


Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior Lead 2012

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior Lead 2012

Net als vele wedstrijden die gehouden worden in Klimax verliep het BK lead voor de jeugd afgelopen zaterdag van een leien dakje. Met de inzet van meer dan 50 vrijwilligers hebben de organisatoren weer een uitstekend resultaat afgeleverd.


Youth Boulder Circuit 2012, in de startblokken...

Competitie Youth Boulder Circuit 2012, in de startblokken...

Op 17 maart schiet het Youth Boulder Circuit uit de startblokken. Drie selectiewedstrijden leiden naar een spetterende finale die voor de tweede keer in de geschiedenis de titels van Belgisch Kampioen Boulder bij de Jeugd zal verdelen.


Drytoolzondag in Breeven

Competitie Drytoolzondag in Breeven

Na het succes van de nachtelijke drytoolwedstrijden in Buggenhout werd een soortgelijk evenement op poten gezet maar dan overdag. Dit evenement vond plaats afgelopen zondag op de muur van de BVKB in Breeven.


City Lizard negende in de finale van Hard Moves

Competitie City Lizard negende in de finale van Hard Moves

Het team van City Lizard presteerde goed in de finale van Hard Moves in het Duitse Wuppertal. Ze werden er eervol negende na een strijd van verschillende weken tussen niet minder dan 2800 klimmers uit heel Europa.


De Bleau-parleurs en de Pussycats winnen de Bleau Open Teams

Competitie De Bleau-parleurs en de Pussycats winnen de Bleau Open Teams

Als we het success van een wedstrijd bepalen aan de hand van het aantal deelnemers, was de Bleau Open Teams zeker een succes. 59 ploegen van 3 klimmers, 14 meer dan in 2011, reisden zaterdag en zondag af naar klimzaal Bleau.


Last call Bleau Open Teams

Competitie Last call Bleau Open Teams

Met 33 boulders te toppen in een team van 3 en dat in slechts 3u30 is de Bleau Open Teams een stevige uitdaging. Als je op zaterdag 3 of zondag 4 maart wil klimmen in een goede teamsfeer vergeet dan niet in te schrijven.


Resultaten van de Vlaamse Studentenboulderdag te Bleau

Competitie Resultaten van de Vlaamse Studentenboulderdag te Bleau

Als vaste waarde op de kalender wist de Vlaamse Studentenboulderdag afgelopen vrijdag een veertigtal studenten naar Gent te lokken. Een mooie dag die Jurgen Lis en Liselotte De Bruyn als onbetwiste winnaars heeft.


Vlaamse Studentenboulderkampioenschap 2012 op vrijdag 17 februari

Competitie Vlaamse Studentenboulderkampioenschap 2012 op vrijdag 17 februari

Op vrijdag 17 februari 2012 strijden de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenboulderkampioen 2012 maar dit evenement is echter niet alleen een competitie: beginners kunnen een initiatie volgen bij een trainer.


Lead Junior 2012, op uw plaatsen...

Competitie Lead Junior 2012, op uw plaatsen...

Het BK Junior 2012 gaat door op zaterdag 10 maart in klimzaal Klimax te Puurs. Een grote afspraak die onze elite jeugdklimmers niet mogen missen willen ze nog een laatste keer op nationaal vlak kunnen schitteren dit jaar. De inschrijvingen zijn geopend.


Caulier en De Boeck winnen de Blok Open 2012 à vue

Competitie Caulier en De Boeck winnen de Blok Open 2012 à vue

Met 40 boulders te klimmen, gevolgd door een heuse finale kon de Blok Open doorgaan voor een waar titanengevecht. Zij die erin slaagden kwalificaties en à vue finale te overleven verdienen alle respect. Chloé Caulier en Jérôme De Boeck demonstreerden.


Jurgen Lis neemt deel aan zijn eerste Wereldbeker Ijsklimmen

Competitie Jurgen Lis neemt deel aan zijn eerste Wereldbeker Ijsklimmen

Adept van crampons en piolets Jurgen Lis nam het afgelopen weekend deel aan zijn eerste officiële wedstrijd in het ijsklimmen, de Wereldbeker van Champagny-en-Vanoise in Frankrijk. Hij eindigt in de tweede tabelhelft op een verdienstelijke 39e plaats.


Vierde keer Magali Hayen op de Dust Boulder Contest

Competitie Vierde keer Magali Hayen op de Dust Boulder Contest

Het is nu 4 jaar dat de Dust Boulder Contest bestaat. 4 jaar ook dat Magali Hayen deelneemt en... wint. De eer van de Belgen hooghoudende bij onze noorderburen overklast Magali alle categorieën, in punten evenals in aantal getopte boulders.


Wie doet mee aan de Blok Open 2012 dit weekend?

Competitie Wie doet mee aan de Blok Open 2012 dit weekend?

Met meer dan 140 inschrijvingen vijf dagen voor de start van het evenement belooft de Blok Open dit weekend in Hoboken weer een stevige wedstrijd te worden. De inschrijvingen zijn gesloten.


Kleine verschillen op de Open Escale

Competitie Kleine verschillen op de Open Escale

De laatste manche van de Belgische Jeugdbeker vond gisteren plaats in klimzaal L'Escale te Arlon. We onthouden van deze editie de zeer kleine verschillen voor verschillende klimmers in hun categorieën en één punt ten voordele van Klimax in de teamranking.


Bleau Open Teams op 3 en 4 maart

Competitie Bleau Open Teams op 3 en 4 maart

De Bleau Open Teams, dat is een soort van estafette. Kracht, strategie en snelheid zijn nodig om de uitdaging met vrucht te volbrengen. 33 boulders te toppen, in een team van 3 en dat in slechts 3u30... Absoluut plezier op 3 en 4 maart!


Resultaten van de drytool wedstrijd in Buggenhout

Competitie Resultaten van de drytool wedstrijd in Buggenhout

Zoals elk jaar werden de torens van Buggenhout getooid met boomstronken, banden en andere originele accesoires voor de liefhebbers van het drytoolen. Matti Buyle behaalt er een stevig verzurende overwinning.


Team Klimax wint meesterlijk het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2012

Competitie Team Klimax wint meesterlijk het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2012

Er wordt steeds gezegd dat een thuiswedstrijd zijn voordelen heeft. Gisteren kon team Klimax dit weer maar eens bevestigen door de teamranking evenals 6 van de 7 Vlaamse titels in de wacht te slepen.


Hard Moves in City Lizard

Competitie Hard Moves in City Lizard

Sinds 10 januari kan je in klimzaal City Lizard te Sint-Niklaas deelnemen aan Hard Moves, de grootste en waarschijnlijk meest relaxe klimwedstrijd in Europa. 20 deelnemende klimzalen sturen op 3 maart hun toppers naar het Duitse Wuppertal voor de finale.


Blok Open op 4 en 5 februari in Hoboken

Competitie Blok Open op 4 en 5 februari in Hoboken

Bereid je voor. De eerste stevige boulderwedstrijd van 2012 zal plaats vinden op 4 en 5 februari in klimzaal Blok. Op de agenda voor de deelnemers de Blok Open met 40 boulderproblemen tussen de 5 en de 8a, met een finale en een apart jeugdklassement.