Competitie >
Nieuws 
Blok Open 2011, en we zijn weer vertrokken...

Competitie Blok Open 2011, en we zijn weer vertrokken...

Grote nieuwigheid voor de Blok Open. De vijfde editie zal over twee dagen gespreid verlopen en telt 3 categoriëen: jeugd, senioren en veteranen. Zaterdag 29 of zondag 30 januari 2011, niet te missen data. Schrijf je nu in!


Resultaten Open Jeunes in Brussels Monkeys Climbing

Competitie Resultaten Open Jeunes in Brussels Monkeys Climbing

De eerste moeillijkheidswedstrijd voor de jeugd dit seizoen - de Open Brussels Monkeys Climbing - was tevens de laatste van het jaar 2010. Er kwamen een dertigtal klimmers opdagen, en onder hen een aantal kanshebbers voor de nationale titel bij de Jeugd.


Magali Hayen kerstkoningin in City Lizard

Competitie Magali Hayen kerstkoningin in City Lizard

Ondanks de koude en de sneeuw, daagden het merendeel van de dames die zich inschreven voor de Xmas Womens Open op. Na 5 uur kwalificaties en een finale bleek Magali Hayen de sterkste van de 33 vrouwen, net voor Chloé Caulier en Laure Guérit.


Drytool-wedstrijd in Buggenhout op 21 januari 2011

Competitie Drytool-wedstrijd in Buggenhout op 21 januari 2011

Het is niet omdat de winter in het land is, dat buitenklimmen onmogelijk is. En dat geldt ook voor wedstrijden. Denk maar aan de drytool-wedstrijd die op 21 januari in Buggenhout zal georganiseerd zal worden. Scherp alvast je crampons en piolets!


Feestelijk wedstrijdweekend

Competitie Feestelijk wedstrijdweekend

Traditioneel profiteert men er jaarlijks van om het laatste weekend voor de feesten nog eens alles op alles te zetten. Drie van onze partnerklimzalen organiseren het komende weekend een appetijtelijke wedstrijd. Ontdek hier het menu.


Brumagne en Marchand kampioenen van België Boulder 2010

Competitie Brumagne en Marchand kampioenen van België Boulder 2010

Een gevarieerd scenario afgelopen zaterdag in klimzaal Blok te Hoboken. Daar waar Mahilde Brumagne de tegenstand met kop en schouders overklaste had Yannick Marchand een parcours zonder fout nodig om de titel te bemachtigen.


Boulder 2010 nu zaterdag in Hoboken

Competitie Boulder 2010 nu zaterdag in Hoboken

Het is nu zaterdag 11 december om 20u dat er om de nationale titels boulder 2010 gevochten zal worden. De selectiemanches schiftten de besten van het moment en zo kondigt de finale zich zeer veelbelovend aan.


Resultaten van de 3 heures chrono in Face Nord

Competitie Resultaten van de 3 heures chrono in Face Nord

Afgelopen zaterdag werd België lamgelegd door de sneeuw, maar dat weerhield de overtuigde klimmer er niet van om af te zakken naar de 3 heures Chrono in klimzaal Face Nord. Iedereen, van Luik tot Mons, was present. Jérôme Fransen won bij de mannen.


225 deelnemers op de Trophée Chloé Graftiaux en enkele Belgen

Competitie 225 deelnemers op de Trophée Chloé Graftiaux en enkele Belgen

De eerste editie van de Trophée Chloé Graftiaux die afgelopen zaterdag doorging in Rouvroy, lokte niet minder dan 225 deelnemers. De goede sfeer en de kwaliteit van de 45 boulders maakten dat ook de Belgen goed presteerden in Rouvroy.


Resultaten van de 2e selectie Boulder 2010 en geselecteerden

Competitie Resultaten van de 2e selectie Boulder 2010 en geselecteerden

Een 40-tal kandidaten boden zich afgelopen zaterdag aan om voor de laatste plaatsen in de finale van Boulder 2010 te strijden. Leuvenaar Siebe Vanhee waarschuwt de tegenstand door de 12 boulders alle van de eerste poging te toppen.


25 deelnemers op eerste selectie Boulder 2010

Competitie 25 deelnemers op eerste selectie Boulder 2010

Laattijdige communicatie, een gebrek aan motivatie, of simpelweg geen zin om deel te nemen aan een competitie op een zaterdagavond. Uiteindelijk kwamen er maar 25 klimmers opdagen voor de selectie van Boulder 2010. Acht klimmers mogen naar de finale.


Anak Verhoeven triomfeert in Kranj

Competitie Anak Verhoeven triomfeert in Kranj

Met een overwinning op de laatste wedstrijd van de Europese Beker voor de Jeugd, kan Anak Verhoeven haar seizoen in schoonheid afsluiten. Hoewel ze evenveel punten heeft als Elena Bonapace strandt ze op een tweede plaats in het eindklassement.


Hayen en Oniga winnen Blok Challenge 2010

Competitie Hayen en Oniga winnen Blok Challenge 2010

De Blok Challenge liep afgelopen week af met een eindoverwinning voor Magali Hayen en Marius Oniga. Na enkele jaren afwezigheid toverde de wedstrijd opnieuw een grote smile op het gezicht van de thuisklimmers in Klimzaal Blok in Hoboken.


Christmas Womens Open in City Lizard op zaterdag 18 december

Competitie Christmas Womens Open in City Lizard op zaterdag 18 december

Het zal gezellig druk worden in City Lizard op 18 december. Niet alleen wordt er die dag de Belgische etappe van de Upload Competition gehouden, de zaal zal eerst exclusief toegankelijk zijn voor het sterke geslacht op de 3de Christmas Womens Open.


Open Jeunes in Brussels Monkeys Climbing op 19 december

Competitie Open Jeunes in Brussels Monkeys Climbing op 19 december

De eerste Open Jeunes van het seizoen zal nog in 2010 gehouden worden. En dat op zondag 19 december in klimzaal Brussels Monkeys Climbing. De wedstrijd is open voor iedereen met een maximumniveau van 7a voor de oudste deelnemers.


Overwinning voor Ja-In Kim en Ramon Julian Puigblanque in Kranj

Competitie Overwinning voor Ja-In Kim en Ramon Julian Puigblanque in Kranj

In tegenstelling tot de Koreaanse Ja-In Kim die al zeker was van een eindoverwinning in de Wereldbeker, moest de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque tot op het einde doorzetten om de beker te bemachtigen dit weekend in het Sloveense Kranj.


Vera Zijlstra en Nico Mathieu winnen op PBM 2010

Competitie Vera Zijlstra en Nico Mathieu winnen op PBM 2010

Ondanks de onophoudelijke regenbuien trokken een hondertal klimmers naar Hasselt voor de ondertussen vierde editie van de PBM. Bij de dames ging de Nederlandse Vera Zijlstra winnen, Nico Mathieu was voor het tweede jaar op rij de beste bij de mannen.


3 uur voor zoveel mogelijk boulders  in Face Nord op 4 december

Competitie 3 uur voor zoveel mogelijk boulders in Face Nord op 4 december

Geen gezwets, klimmen zonder franjes en een fijne ambiance. Redenen te over om op 4 december af te zakken naar Face Nord in Mons voor de 3 heures Chrono. 3 uur blokken to the max met het verloten van de prijzen achteraf. Afspraak op 4 december in Mons!


Video Bleau Open 2010

Competitie Video Bleau Open 2010

Van zodra zijn taak als hoofdroutebouwer van de Bleau Open 2010 erop zat, ruilde hij zijn sleutel in voor een camera om de mooiste momenten van de laatste competitiedag vast te leggen. Een knappe montage van bleausard Ivan Moreels.


Trophée Chloé Graftiaux op 27 november in Rouvroy

Competitie Trophée Chloé Graftiaux op 27 november in Rouvroy

Omdat de passie niet dooft en doorgegeven moet worden, organiseert Ophélie Desgardins, een onafscheidelijke vriendin van Chloé Graftiaux, zaterdag 27 november een open blok competitie in haar nagedachtenis in klimzaal Thorez in Rouvrouy net buiten Lille.


Upload je videos op 18 december in City Lizard

Competitie Upload je videos op 18 december in City Lizard

Upload is het gloedniewe boulderwedstrijdconcept waarbij het enige jurylid je camera is. Een van de zes etappes van de wedstrijd is voorzien in City Lizard in Sint Niklaas vanaf 18 december. Iedereen achter de camera en, let's roll!


Opnieuw finale voor Mathilde Brumagne in China

Competitie Opnieuw finale voor Mathilde Brumagne in China

Nadat ze een maand geleden tweede werd in Puurs, trok Mathilde Brumagne dit weekend naar het verre China voor de voorlaatste etappe van de Wereldbeker Difficulty. Ze eindigde 8ste. De Koreaanse Ja-In Kim eindigde voor de vierde keer op rij eerste.


Nog maar 30 plaatsen voor de Peter Belien Memorial

Competitie Nog maar 30 plaatsen voor de Peter Belien Memorial

Op amper twee weken van de Peter Belien Memorial zijn er nog maar 30 plaasten over om je in te schrijven. Wacht dus niet langer om je in te schrijven voor een van de leukste competities van het jaar. Inschrijven maar!


Bleau Open 2010, Frankrijk in full force

Competitie Bleau Open 2010, Frankrijk in full force

De Bleau Open 2010 zal de geschiedenis ingaan als een bijzonder Frans getinte editie; een veertigtal Fransen zakten af naar Gent. Het mag dan ook geen wonder heten dat Camille Faille en Guillaume Glairon-Mondet beiden op de eerste plaats eindigden.


Anak Verhoeven, 1ste in Annecy-le-Vieux

Competitie Anak Verhoeven, 1ste in Annecy-le-Vieux

De competities volgen elkaar in een razend tempo op, maar geen twee zijn er hetzelfde. Drie weken geleden werd Anak Verhoeven nog 6de in Veliko Tarnovo, maar deze zondag werd ze 1ste op de voorlaatste manche van de European Youth Series.


Maak je klaar voor de Bleau Open

Competitie Maak je klaar voor de Bleau Open

Het zijn de laatste trainingsdagen voor zij die dit weekend nog willen meedoen aan de 11e editie van de Bleau Open, de grootste Boulderwedstrijd van de Benelux met reeds 230 ingeschrevenen op de 4 sessies. Zaterdagavond is reeds volledig volboekt.


Magali Hayen, 3e op de What's up contest

Competitie Magali Hayen, 3e op de What's up contest

Enkele Belgen trokken zondag de Franse grens over om er te genieten van het zonnetje in Fontainebleau of om deel te nemen aan de 2e What's up Contest. In de finale behalen Magali Hayen en Chloé Caulier een, respectievelijk, 3e en 5e plaats.


Winst voor Loïc Timmermans in Veliko Tarnovo

Competitie Winst voor Loïc Timmermans in Veliko Tarnovo

Ondanks de afstand en de moeilijke verplaatsing trokken 6 van onze jonge klimmers het afgelopen weekend naar de oude hoofdstad van Bulgarije. En dat loonde want Loïc Timmermans wist zich van de hoogste podiumplaats te verzekeren in de Youth B.


Peter Belien Memorial op 13 november, inschrijvingen geopend

Competitie Peter Belien Memorial op 13 november, inschrijvingen geopend

Het is al drie jaar geleden dat Peter Beliën ons verliet. Om zijn heengaan te herdenken organiseert klimzaal Olympia te Hasselt de Peter Beliën Memorial, al de vierde, op zaterdag 13 november. Een vaste waarde op de herfstkalender.


Mathilde Brumagne, zilver in Puurs

Competitie Mathilde Brumagne, zilver in Puurs

Tussen de regenbuien door kon gisteren de Wereldbeker in Puurs zijn jaarlijkse afspraak met de pure suspense laten doorgaan. In de finale zagen we naast de vaste waarden een onverhoopte 2e plaats voor Mathilde Brumagne.


Belgische halte voor de Wereldbeker Lead

Competitie Belgische halte voor de Wereldbeker Lead

De Wereldbeker Lead houdt dit weekend halt in Puurs. Vrijdag kan je de Belgen gaan steunen om een plaats in de halve finale te halen. Zaterdag moet je er zijn om 17u30 ten allerlaatste.


Bleau Open 2010, schrijf u nu in!

Competitie Bleau Open 2010, schrijf u nu in!

De ondertussen toch al weer elfde editie van de Bleau Open Bouldering Sensations vindt plaats op 22, 23 en 24 oktober. Het Bleauteam heeft weer een lang weekend in het vooruitzicht, met 4 klimsessies, en 40 boulders tot iedereens plezier.


Europese kampioenschappen zonder Belgen in de finale

Competitie Europese kampioenschappen zonder Belgen in de finale

De Europese kampioenschappen klimmen eindigen zaterdagavond in Innsbruck, Oostenrijk met de laatste finales en we weten al dat geen van de Belgen zal meedingen naar de begeerde titels. Mathilde Brumagne en Muriel Sarkany eindigen 13e en 18e.


Twee keer zilver op de Wereldkampioenschappen voor Jeugd

Competitie Twee keer zilver op de Wereldkampioenschappen voor Jeugd

Het is met een mengeling van vreugde en verdriet dat Anak Verhoeven en Loïc Timmermans nu zondag terugkeerden van het WK. Beide jongeren uit de B-categorie behaalden een zilveren medaille in hun categorie.


Nieuwe datum Peter Belien Memorial, 13 november

Competitie Nieuwe datum Peter Belien Memorial, 13 november

Omwille van organisatorische redenen en om niet in het vaarwater van andere gelijkaardige evenementen te komen, wordt de vierde editie van de Peter Belien Memorial een week vroeger gehouden. Noteer dus alvast zaterdag 13 november in je agenda.


De Wereldbekerkrant uit Puurs

Competitie De Wereldbekerkrant uit Puurs

Volledig in primeur laat Belclimb je kennis maken met de Wereldbekerkrant. In de krant vind je niet alleen de nodige praktische informatie over de Beker die op 25 september doorgaat, maar kom je ook al iets te weten over Klimax III ...


Muriel Sarkany, 6e te Chucheong

Competitie Muriel Sarkany, 6e te Chucheong

Wat een slechte plaats kan lijken is eerder een geval van ontbrekend geluk voor Muriel Sarkany. Na derde geeindigd te zijn in de halve finales, misste Muriel op één greep na het podium van de Wereldbeker Lead van Chucheong. Ze eindigde 6de.


Blok Challenge in Hoboken

Competitie Blok Challenge in Hoboken

Na vier jaar is er de lang verhoopte terugkeer van de Blok Challenge in Klimzaal Blok. Gedurende vijf dagen mogen de deelnemers zich uitleven in de 20 wedstrijdboulders. De eerste manche loopt van 6 tot 10 september.


Muriel Sarkany finaliste op de Wereldbeker in Xining

Competitie Muriel Sarkany finaliste op de Wereldbeker in Xining

In de eerste van de reeks Wereldbekerwedstrijden in Azië, in Xining, China, zagen we de terugkeer van Muriel Sarkany in een internationale finale. Muriel werd 10e.


Anak Verhoeven en Loïc Timmermans in form te Wenen

Competitie Anak Verhoeven en Loïc Timmermans in form te Wenen

Het einde van de rotsvakanties rijmt met de terugkeer naar de wedstrijden. Na, in de maand juli, de rotsen onveilig gemaakt te hebben trok het BYCT naar Wenen voor de 2e manche van de EYS. Anak Verhoeven en Loïc Timmermans eindigen 3e en 5e.


Peter Belien Memorial IV 20 november

Competitie Peter Belien Memorial IV 20 november

Het is niet de grootste competitie, maar het is zeker en vast een van de best georganiseerde en absoluut een van de wedstrijden met de beste ambiance. Begin vandaag al maar te trainen want Peter Belien Memorial IV gaat door op 20 november.


Wereldbeker Puurs 24 en 25 september

Competitie Wereldbeker Puurs 24 en 25 september

Dit jaar wordt de Werelbeker in Puurs gehouden tussen twee Aziatische manches. Op 25 september zullen we weten wie Johanna Ernst en Adam Ondra, de winnaars van 2009, zullen opvolgen. Mis deze unieke wedstrijd niet.


Chloé Graftiaux, 3e van de World Cup Boulder 2010

Competitie Chloé Graftiaux, 3e van de World Cup Boulder 2010

Chloé Graftiaux schrijft de beste Belgische prestatie op internationaal wedstrijdniveau sinds 2007 op haar naam. Ondanks een 13e plaats op de manche in Munchen behaalt ze brons in het eindklassement van de World Cup Boulder 2010.


De Belgen op het World Championship Pre-event in Arco

Competitie De Belgen op het World Championship Pre-event in Arco

Eén jaar voor het Wereldkampioenschap aan het Gardameer, heeft de Rockmaster van Arco la crème van de internationale athleten verzameld voor een grandioos World Championship Pre-event. Enkele Belgen waren aanwezig.


Geen Belgische finalisten op de Wereldbeker in Chamonix

Competitie Geen Belgische finalisten op de Wereldbeker in Chamonix

De eerste etappe van de Wereldbeker Difficulty was geen hoogdag voor de Belgen. Muriel Sarkany en Mathilde Brumagne raakten niet tot in de finale. Ramon Julian Puigblanque en Charlotte Durif gingen met de lauweren lopen.


Tweede overwinning voor Chloé Graftiaux in Sheffield

Competitie Tweede overwinning voor Chloé Graftiaux in Sheffield

De wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op, maar lijken helemaal niet op elkaar. Na de teleurstelling in Eindhoven trok Chloé Graftiaux naar de bergen om te herbronnen. En met resultaat: zo won de manche van de Wereldbeker Boulder in Sheffield.


Dag om snel te vergeten in Eindhoven

Competitie Dag om snel te vergeten in Eindhoven

De 5de manche van de Wereldbeker Boulder is een dag om snel te vergeten. Chloé Graftiaux eindigde op een teleurstellende 14de plaats en valt zo terug naar de derde plaats in het algemene klassement. Ook voor de andere Belgen was het geen topdag.


Graftiaux, 2de in Moskou, 1ste in het klassement

Competitie Graftiaux, 2de in Moskou, 1ste in het klassement

Na afloop van de etappe van de Wereldbeker Boulder in Moskou waar ze knap tweede eindigde, voert Chloé Graftiaux het voorlopige algemene klassement aan. Er blijven nog drie manches over die over winst of verlies kunnen beslissen.


Graftiaux, 8e op het Frans kampioenschap leadklimmen

Competitie Graftiaux, 8e op het Frans kampioenschap leadklimmen

Manu Romain en Charlotte Durif zijn de nieuwe Franse Kampioenen leadklimmen 2010. Als lid van de club Chambéry escalade nam Chloé Graftiaux zoals de voorbije jaren ook deel aan deze wedstrijd. Ze eindigt 8e en laatste in de finale.


Anak Verhoeven eindigt 2de op de Europese Beker Jeugd in Imst

Competitie Anak Verhoeven eindigt 2de op de Europese Beker Jeugd in Imst

Reeds op de eerste etappe van de Europese Beker voor de Jeugd kon de jonge Anak Verhoeven zich laten gelden Ze eindige 2de in haar categorie. Onze andere finalist, Loïc Timmermans, strandde op de 9de plaats. Na Imst volgen nog vier andere manches.


Overwinning voor Chloé Graftiaux op de Wereldbeker in Vail

Competitie Overwinning voor Chloé Graftiaux op de Wereldbeker in Vail

There is a first for everything. Afgelopen zaterdag won Chloé Graftiaux voor de eerste keer een manche van de Wereldbeker Boulder in Vail in de V.S. Door haar overwinning komt ze op de tweede plaats in het klassement te staan.


Chloé Graftiaux op een zucht van het podium in Wenen

Competitie Chloé Graftiaux op een zucht van het podium in Wenen

Chloé Graftiaux eindigde sterk vierde op de tweede manche van de Wereldbeker boulder na een trio sterke Aziatische dames waarvan de Japanse Akiyo Noguchi de sterkste bleek. Bij de mannen versterkte Kilian Fischhuber zijn alleenheerschappij.


BAZ! is on a break

Competitie BAZ! is on a break

Het evenement Boulderen aan Zee! ook gekend als BAZ! neemt in 2010 een pauze. Ondanks de recordopkomst van de voorbije edities, die van dit evenement het grootste van de Benelux maakten, dit jaar dus geen wedstrijd op het strand.


11 Belgen op het Youth Color Climbing Festival te Imst

Competitie 11 Belgen op het Youth Color Climbing Festival te Imst

Het Youth Color Climbing Festival ontvangt jaarlijks tientallen jonge klimmers uit Europa en ook van daarbuiten. Onder de 138 deelnemers ook 11 Belgen waarvan er twee in de top vijf van hun categorie wisten te geraken: Merlin Matheys en Simon Lorenzi.


Bronzen wereldbeker start voor Graftiaux

Competitie Bronzen wereldbeker start voor Graftiaux

Chloé Graftiaux leverde afgelopen zaterdag strijd met de besten. Tijdens een zeer fel bevochten finale klasseerde ze zich 3e op de openingsmanche van de Wereldbeker Boulder te Greifensee in Zwitserland.


Chloé Graftiaux, 1e op Melloblocco

Competitie Chloé Graftiaux, 1e op Melloblocco

Na de finale van het Championnat de France afgelopen week trok Chloé Graftiaux naar de granieten boulders van Val di Mello om zich te herbronnen. Ze wint er de Melloblocco International Boulder Meeting.


Einde van het JBC 2010 in Klimzaal Bleau

Competitie Einde van het JBC 2010 in Klimzaal Bleau

Afgelopen zaterdag ging in Klimzaal Bleau de laatste manche van het JeugdBoulderCircuit 2010 door. In het eindklassement was er niemand van de heren junioren opgewassen tegen de kracht van Nicolas Mathieu. Resultaten en fotos.


Graftiaux 4de op Frans Kampioenschap Blok

Competitie Graftiaux 4de op Frans Kampioenschap Blok

Na een sterke halve finale, strandde Chloé Graftiaux op een 4de plaats in het Franse Kampioenschap Blok 2010 afgelopen zaterdag in Bron, bij Lyon. De overwinning ging naar Melissa Le Névé en François Kaiser.


Jeugdbouldercircuit op 8 mei in Bleau

Competitie Jeugdbouldercircuit op 8 mei in Bleau

De derde en laatste manche van het Jeugdbouldercircuit zal op 8 mei doorgaan in Bleau in Gent. Deze wedstrijd is niet alleen de laatste van het seizoen, maar zal ook het eindklassement van een bijzonder succesvol JBC 2010 onthullen.


Resultaten Vertik Trip Entre Ciel et Terre

Competitie Resultaten Vertik Trip Entre Ciel et Terre

De Vertik Trip van afgelopen zaterdag 27 maart werd een topdag voor de zeventigtal klimmers die kwamen opdagen. Door een heerlijke ambiance en knappe routes werd klimzaal Entre Ciel et Terre omgetoverd tot een stoomketel. Resultaten en fotos.


Petzl Lead ontaardt in titanenstrijd

Competitie Petzl Lead ontaardt in titanenstrijd

De titelstrijd voor Belgisch Kampioen 2010 was onbeslist tot op het einde van de wedstrijd. Bij de vrouwen kon zelfs een superfinale het verschil tussen Muriel Sarkany en Mathilde Brumagne niet maken. Olivier Mignon haalt de titel bij de mannen.


Petzl Lead & Vertik Trip D-3

Competitie Petzl Lead & Vertik Trip D-3

Het gebeurt zelden dat er zo veel interesse is voor een nationale wedstrijd moeilijkheidsklimmen. Met meer dan 50 klimmers waaronder twee Wereldkampioenes en een winnares van de Europese beker voor de jeugd, beloofd het te gaan stuiven op de Petzl Lead.


Resultaten JBC Hungaria

Competitie Resultaten JBC Hungaria

Niet minder dan 119 klimmers namen afgelopen zaterdag deel aan de tweede manche van het Jeugdbouldercircuit 2010 in klimzaal Hungaria. Laura Van Bruyssel, Chloé Matheys en Loïc Timmermans bevestigden er hun eerste plaats behaald in Hoboken.


Belgische militairen op de Winter Military World Games in Courmayeur

Competitie Belgische militairen op de Winter Military World Games in Courmayeur

Het leger is de ideale proving ground geworden voor kampioenen. Dit is het geval voor de Slovenen Maja Vidmar en Klemen Becan die de Winter Military World Games hebben gewonnen. Er waren ook 3 Belgische militairen op de wedstrijd.


Chloé Graftiaux, 1e op het Climbing Works International Festival te Sheffield

Competitie Chloé Graftiaux, 1e op het Climbing Works International Festival te Sheffield

Afgelopen zondag ging in Sheffield het Climbing Works International Festival door. In aanwezigheid van een panel internationale sterren kon Chloé Graftiaux zich terecht op de hoogste trede plaatsen.


Vertik Trip en Petzl Lead zaterdag 27 maart

Competitie Vertik Trip en Petzl Lead zaterdag 27 maart

Het zal gaan stuiven in partnerklimzaal Entre Ciel et Terre. Het team legt momenteel de laatste hand aan de voorbereiding voor de Vertik Trip en de Petzl Lead op zaterdag 27 maart. Er is bvb een volledige nieuwe structuur bijgekomen!


Resultaten Belgisch Kampioenschap Lead Junior

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap Lead Junior

Klimzaal Klimax deed haar reputatie als organisator van grote wedstrijden weer alle eer aan. Afgelopen zaterdag daagden er 112 klimmers op voor het Belgisch Kampioenschap Junior Lead. Het plaatselijke team eindigde tweede na l'Escale uit Aarlen.


Trophy for kids in Face Nord op 27 maart

Competitie Trophy for kids in Face Nord op 27 maart

Wanneer de grote mensen zich uitleven op de Petzl Lead en Vertik Trip in Entre Ciel et Terre, kunnen de jongste klimmers tussen 6 en 12 jaar deelnemen aan een wedstrijd geheel op hun maat gemaak, de Trophée des enfants op 27 maart in Face Nord.


Jeugdbouldercircuit in Hungaria op 20 maart

Competitie Jeugdbouldercircuit in Hungaria op 20 maart

Voor de min-achtienjarigen staat er met de tweede manche van het Jeugdbouldercircuit weer een knaller van een boulderwedstrijd op de agenda. Afspraak in klimzaal Hungaria in Leuven op zaterdag 20 maart. Je kan je nog altijd inschrijven!


Stilte na de storm in klimzaal Blok in Hoboken

Competitie Stilte na de storm in klimzaal Blok in Hoboken

Het afgelopen weekend heeft haar sporen nagelaten in klimzaal Blok. Vrijdag barstte de carnaveleske hel er los met het Karnaval Boulderfest en zaterdag werd de film Asgard Jamming er vertoond. Bekijk alvast de resultaten van de wedstrijd.


Triple XXX en Seeonee winnen Bleau Open Teams

Competitie Triple XXX en Seeonee winnen Bleau Open Teams

Het recept van de Bleau Open Teams was even simpel als geniaal: per ploeg van drie moesten er zoveel mogelijk punten verzameld worden. Voeg daar originele teamnamen bij en ludieke kostuums en je krijgt zowat de meest originele Belgische competitie.


Universitaire Kampioenschappen en Beker van België

Competitie Universitaire Kampioenschappen en Beker van België

De universitairen hebben de afgelopen week twee keer van zich laten spreken. In klimzaal Bleau voor het Vlaams Kampioenschap, en in de Brussels Monkeys Climbing voor het Belgisch Kampioenschap, tevens een manche van de BCC Lead. Resultaten en foto's.


Beker van België Lead nu zaterdag in Brussels Monkeys Climbing

Competitie Beker van België Lead nu zaterdag in Brussels Monkeys Climbing

In voorbereiding op de Petzl Lead die doorgaat op 27 maart in Entre Ciel et Terre is het in een andere partnerklimzaal van Belclimb dat de enige manche van de Beker van België Lead doorgaat. Nu zaterdag 27 februari in Brussels Monkeys Climbing.


Belgen geven opleiding in Iran

Competitie Belgen geven opleiding in Iran

België zendt haar zonen uit. Door contacten met de Iraanse klimfederatie, trekken Jérôme De Boeck en Wim Verhoeven naar het verre Oosten om er routebouwers en scheidsrechters op te leiden conform de richtlijnen van het IFSC.


Karnaval Boulder week-end in Blok op 5 en 6 maart

Competitie Karnaval Boulder week-end in Blok op 5 en 6 maart

Haal je verkleedkleren alvast uit de kast, want de 3de editie van het Karnaval Boulderfest staat al trappelend voor de deur. Op vrijdag 5 maart kan je je in gedaante naar keuze gaan uitleven in klimzaal Blok. Op 6 maart zal ook het CAB-RCT optreden.


Vlaamse Studentenboulderdag op 23 februari in Bleau

Competitie Vlaamse Studentenboulderdag op 23 februari in Bleau

Op dinsdag 23 februari zullen de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenkampioen 2010 strijden. Maar de Vlaamse Studentenboulderdag is echter niet alleen een competie: initaties et gratis bier staan op het programma.


Magali Hayen feestkoningin

Competitie Magali Hayen feestkoningin

Voor Magali Hayen beginnen de jaren een beetje op elkaar te lijken. Nadat ze in januari voor het derde jaar op rij op de Blok Open wist te zegevieren, lukte ze er afgelopen zaterdag in om voor de tweede keer te winnen op de Arts en Fête in Reims.


Resultaten JBC in Blok

Competitie Resultaten JBC in Blok

Zaterdag had in Klimzaal Blok in Hoboken de eerste manche van het Jeugdbouldercircuit plaats. Met maar liefst 139 klimmers op de afspraak kent het JBC een recordaantal deelnemers. Het waren er niet minder dan 60 meer dan de vorige editie.


Chloé Graftiaux 11de op het ijs van Busteni, 4de in het eindklassement

Competitie Chloé Graftiaux 11de op het ijs van Busteni, 4de in het eindklassement

Omdat tijdens de vorige manches het verschil niet gemaakt kon worden, werd er zwaar om de eindtitel gestreden op de laatste manche van de Wereldbeker IJsklimmen in Busteni. Ook Chloé Graftiaux maakte zich klaar om de ijzige arena te betreden.


Bloc for fun op 21/2 in Altitude CCM

Competitie Bloc for fun op 21/2 in Altitude CCM

Het is ondertussen een traditie geworden. Elk jaar organiseert onze partnerklimzaal Altitude CCM een boulderwedstrijd voor de fun. Dit jaar gaat de wedstrijd door op zondag 21 februari van 15 tot 18u en kan je je uitleven op 30 routes van 4A tot 8A.


Belgische Beker Lead op 27/2 in Brussels Monkeys Climbing

BCCC Belgische Beker Lead op 27/2 in Brussels Monkeys Climbing

De eerste manche van de Belgische Beker Difficulty zal op zaterdag 27 februari in Brussels Monkeys Climbing plaatsvinden. Tegelijkertijd zal er ook gestreden worden om de titel van Belgisch Universitair Kampioen. Twee wedstrijden in één dus!


Bleau Open Teams op 27 en 28 februari

Competitie Bleau Open Teams op 27 en 28 februari

Het concept is origineel en geïnspireerd op het devies eendracht maakt macht. Twee klimmers per team dienen een boulder te toppen om de punten te mogen meetellen. Afspraak op de Bleau Open Teams op 27 en 28 februari.


Reyn Van der Speeten, drytoolkoning in Buggenhout

Competitie Reyn Van der Speeten, drytoolkoning in Buggenhout

Hoewel onze landgenote Chloé Graftiaux zich kon uitleven op echt Zwitsers ijs, verenigden een dertigtal klimmers zich afgelopen vrijdag in de schaduw van de toren van Buggenhout voor een wedstrijd drytool. Reyn Van der Speeten werd eerste.


Super finalefestival op de Open van L'Escale

Competitie Super finalefestival op de Open van L'Escale

Afgelopen zaterdag werd klimzaal L'Escale in Aarlen met niet minder dan 6 superfinales op een heus superfinalefestival getrakteerd. Local hero Sébastien Berthe won niet alleen deze manche, maar eindigt ook eerste in het algemene klassement.


Teleurstelling voor Chloé Graftiaux in Saas-fee

Competitie Teleurstelling voor Chloé Graftiaux in Saas-fee

Doordat Chloé Graftiaux door de jury weerhouden werd omdat ze de klimzone had verlaten, eindigde ze amper zevende op de finale van de Wereldbeker Ijsklimmen in Saas-fee. Ondanks deze grote teleurstelling blijft ze 1ste in het algemene klassement.


157 klimmers op het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap

Competitie 157 klimmers op het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap

Het is zonder twijfel een record. Afgelopen zaterdag namen niet minder dan 157 jongeren deel aan het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap in klimzaal Klimax te Puurs. In het ploegenklassement ging de winst naar het team L'Escale van Arlon.


Chloé Graftiaux in 't goud in Val Daone

Competitie Chloé Graftiaux in 't goud in Val Daone

Na haar 5e plaats in Kirov afgelopen week had Chloé Graftiaux in de ijsklimwedstrijden dit weekend de manche in Val Daone op het programma. Ze eindigt eerste in Italië en plaatst zich tegelijkertijd eerste in het algemeen klassement van de Wereldbeker.


Jeugdbouldercircuit 2010: op uw plaatsen, klaar,...

Competitie Jeugdbouldercircuit 2010: op uw plaatsen, klaar,...

Ondanks de heropleving van de jeugdcategorieën op de boulderwedstrijden gaat er niets boven een wedstrijd enkel en alleen op hun maat. Dat is opnieuw het geval met het Jeugdbouldercircuit 2010. De eerste manche gaat door in klimzaal Blok te Hoboken.


Hayen en Lopata zegevieren op Blok Open 2010

Competitie Hayen en Lopata zegevieren op Blok Open 2010

Afgelopen zondag werd in klimzaal Blok de vierde editie van de Blok Open georganiseerd. Ondanks de sneeuw waren er toch meer dan 126 klimmers op de afspraak. De laurierkrans ging naar Magali Hayen bij de vrouwen en bij de mannen naar Kevin Lopata.


Chloé Graftiaux vijfde op het ijs van Kirov

Competitie Chloé Graftiaux vijfde op het ijs van Kirov

We weten ondertussen dat Chloé Graftiaux van alle markten thuis is. Afgelopen zaterdag werd ze bij min 25° vijfde op de eerste manche van de Wereldbeker IJsklimmen in het Russische Kirov. Angelika Rainer en Markus Bendler wonnen.


Afspraak Blok Open op zondag 10 januari

Competitie Afspraak Blok Open op zondag 10 januari

De inschrijvingen voor de Blok Open op zondag 10 januari liepen gisteren af. Met meer dan 150 ingeschrevenen zal het gaan stuiven in Hoboken. Voor al wie zich geroepen voelt om dit geweld in toom te houden; Klimzaal Blok zoekt nog scheidsrechters!


Cursus Nationaal scheidsrechter moeilijkheidsklimmen

BCCC Cursus Nationaal scheidsrechter moeilijkheidsklimmen

De Belgian Commission for Competition Climbing is op zoek naar gemotiveerde scheidsrechters om het team te versterken! Daarvoor organiseert ze een cursus nationaal scheidsrechter lead op zaterdagnamiddag 9 januari 2010 in Klimax, Puurs.