Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Bleau Open 2010, Frankrijk in full force

Bleau Open 2010, Frankrijk in full force

Bleau Open 2010 zal de geschiedenis ingaan als een heel erg Frans getinte editie; een veertigtal klimmers stak de grens over om aan de Gentse competitie deel te nemen. Het mag dan ook niet als een totale verrassing komen dat er een twee van deze Fransen de hoogste regionen van het eindklassement aanvoeren: Camille Faille en Guillaume Glairon-Mondet.
Als Parisienne, en dus als buurvrouw van Fontainebleau, liet mademoiselle Faille zich ontvallen dat ze de Gentse routes bijzonder weet te smaken en dat ze de Belgische sfeer op competities ongeëvenaard vindt. In het klassement gaat ze Magali Hayen en een andere Française, Mélanie Sandoz, ex-aequo op de 2de plaats vooraf.
Guillaume Glairon-Mondet gaat verder op zijn elan van het vorige jaar, en won overtuigend. Hij lukte erin om niet minder dan 39 van de 40 boulders te toppen. Tweede werd de Nederlander Michiel Nieuwenhuijsen gevolgd door 'onze' Nicolas Mathieu .

Al het sportieve luik van de dag tot een einde was gekomen, lichtte de organisatoren een tipje van de sluier van de plannen voor het nieuwe Gentse sportcomplex. Het gaat om een investering van 5 miljoen euro waar in de loop van deze week nog meer tekst en uitleg bij zal volgen.

Volledige resultaten Bleau Open 2010 en foto's
De site van de Bleau Open
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm