Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
European Youth Cup Imst

European Youth Cup Imst

De manches van de European Youth Cup bieden aan onze Belgische jeugd de mogelijkheid om zich te meten met de Europese klimelite op Europees competitieniveau. Dit weekend was het te doen in Imst (Oostenrijk), waar maar liefst 208 deelnemers kwamen meedingen naar de hoofdprijzen.
Een goed resultaat was er voor België met 3 plaatsen in de finales: Mathilde Brumagne werd mooi 12e (kadetten), Yannick Pasquazzo behaalde een zeer knappe 8e plaats bij de miniemen. Chloé Graftiaux die als enige de finaleroute wist te toppen werd eerste en klimt hiermee naar een gedeelde eerste plaats in de rangschikking samen naast de Sloveense Markovic Mina die net na haar eindigde.
Ook nog mooie resultaten voor Lara De Backer en Valentine Van Winckel, die op een haar na de finale bij de meisjes kadetten misten.
De resultaten van alle Belgische deelnemers vind je op deze pagina.
[update] Lees hier het verslag geschreven door André De Backer na de wedstrijd (in het Frans).


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm