Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Greenspit, 8b trad, voor Siebe Vanhee

Greenspit, 8b trad, voor Siebe Vanhee

Een dikke 4 jaar na Nicolas Favresse slaagde Siebe Vanhee er afgelopen vrijdag in om de legendarische tradroute Greenspit (8b) van Didier Berthod te toppen. Vijf klimdagen met best wel veel pogingen had Siebe nodig om deze supertechnische barst van slechts 12 meter gelegen in Valle Dell'Orco uit te klimmen.

Voor mij is het allerbeste aan deze prestatie het feit dat ik me volledig kon concentreren op één project en er ook elk moment van kon genieten. Het was één mentale strijd en kwestie van de goede flow te vinden. Zijn klimpartner tijdens deze trip Séan Villanueva zal ongetwijfeld stevig in de ambiance en het vinden van de flow hebben bijgedragen.

Met deze prestatie komt Siebe Vanhee op een lijstje illustere namen te staan: Berthod, Favresse en ook nog Yuji Hirayama, Stevie Haston (flash maar met de beveiliging vooraf geplaatst) en Tom Randall (video). Of er nog andere succesvolle beklimmingen zijn geweest in het verleden is ons alvast niet bekend.

Meer info op Siebe Vanhee's blog
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


5/09/2012
YEAH !

6/09/2012
de Ziebe is een BEEST!!

7/09/2012
Voor alle duidelijkheid, Siebe zelf geeft Greenspit 8b in de titel op zijn blog. 8b/+ zou misschien correcter kunnen zijn...
Zie ook : http://desnivel.com/escalada-roca/siebe-vanhee-y-hazel-findlay-dura-escalada-tradicional-en-italia
T

9/09/2012
Congratzz!


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm