Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven: 7e in Kranj, 4e op het WK 2014

Anak Verhoeven: 7e in Kranj, 4e op het WK 2014

Anak Verhoeven sloot haar eerste internationale seizoen als senior vorig weekend af met een 7e plaats in Kranj. Onze landgenote gaf blijk van een voorbeeldige regelmaat en eindigde zoals ze begon. Met een finale. Enkel de Sloveense Mina Markovic evenaarde dat resultaat en stond in de finale van elke competitie waaraan ze deelnam. Haar gecumuleerde resultaat levert Anak na die laatste manche een 4e plaats in het algemene klassement op. Een plaats in de top 5 van de wereld, het is niet voor iedereen weggelegd. Topsporters moeten heel wat opofferen om dat niveau te halen. Voor België deed enkel Muriel Sarkany ooit beter. Zij is maar liefst 22 jaar ouder. De vooruitgang die Anak in 2014 boekte, belooft veel goeds. Hopelijk plukt ze daar volgend jaar de vruchten van en wordt zij de ster van deze generatie.

De Koreaans Ja-In Kim spakt de leiding in het algemene klassement. Bij de mannen is die eer weggelegd voor de Oostenrijker Jakob Schubert.

Loic Timmermans levert zijn beste prestatie van het seizoen en eindigt 15e. Hij strandt daarmee op de 22e plaats in het algemene klassement en verliest drie plaatsen ten opzichte van 2013, toen hij 19e eindigde. Stéphane Hanssens en Sébastien Berthe sluiten het rijtje Belgische vertegenwoordigers af. Aan het einde van de competitie staan ze op de 31e en de 50e plaats.

Resultaten van Lead Climbing Worldcup Kranj 2014
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


4/12/2016
Nice, crazy to get 4th in the world! - Give me a follow on Soul id: https://soulid.me/id/Climbing


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm