Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Na een EK in Chamonix en een WB in Briançon was het de afgelopen week weer de beurt aan de jeugd om hun klimkunsten te vertonen. Zowel in boulder als in lead kon men een uitgebreide Belgische delegatie aan het werk zien. Met een zilveren Anak als resultaat.

Na een Europees Kampioenschap in Chamonix en een Wereldbeker in Briançon was het de afgelopen week weer de beurt aan de jeugd om hun klimkunsten te vertonen. Zowel in L'Argentière voor de eerste manche van de European Youth Cup Boulder als in Imst ter gelegenheid van het European Youth Championship Lead kon men een uitgebreide Belgische delegatie aan het werk zien.
In L'Argentière kwam Liam Thijs het sterkste voor de dag. Hij behaalde een mooie 9e plaats in de A-categorie.
In het leadklimmen kunnen de Belgen al langer een aardig mondje meepraten en mochten 4 van onze atleten aantreden op de finaledag. Celine Cuypers haalde, vermoeid van de hete kwalificatiedag, een 10e plaats in B. Nicolas Collin, 5e (B), en Loic Timmermans, 4e (Junior), deden nog net iets beter maar het was Anak Verhoeven die het voortouw nam. Samen met Jessica Pilz (AUT) maakte ze er een mooie strijd van. De Oostenrijkse bleek echter nogmaals een maat te sterk.

Volledige resultaten en foto's van de EYC Boulder in L'Argentière
Volledige resultaten en foto's van het EK in Imst
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm