Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
UIAA World Youth Championships Beijing

UIAA World Youth Championships Beijing

Afgelopen weekend vonden in het Chinese Peking de Wereldkampioenschappen klimmen voor jongeren plaats. Vijf Belgische deelnemers maakten de verre verplaatsing met als doel goede of misschien zelfs betere resultaten te behalen dan het vorige jaar in Schotland toen Chloé Graftiaux een mooie 3e plaats haalde bij de meisjes kadetten.
Spijtig genoeg waren het de zeer sterke concurrenten en het type routes, zeer technisch en ongewoon voor europeanen, die onze landgenoten niet ten goede kwamen in het moeilijkheidsklimmen. Bij de miniemen eindigde Yannick Pasquazzo op een 27e plaats, Valentine Van Winckel werd 30e bij de kadetten meisjes. Bij de Junioren kwamen Chloé en Alix Graftiaux niet verder dan een respectievelijke 10e en 13e plaats en Michaël Timmermans werd 42e.
Het mooiste resultaat van de Belgische delegatie komt uit het snelheidsklimmen, waar Yannick Pasquazzo de 7e plaats op z'n naam wist te schrijven.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm