Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
>
Nieuws 
Nieuw boulder-tijdschrift

Nieuw boulder-tijdschrift

Francis Dierick laat ons volgende nieuwtje weten...
V Bouldering, genoemd naar de in Hueco Tanks ontstane V-moeilijkheidsschaal, is een nieuw Amerikaans tijdschrift dat zich enkel en alleen toelegt op blokklimmen. Boulderen wordt meer en meer gezien als een activiteit die losstaat van het sport (en zeker) het alpine klimmen.
Voor hardcore boulderaars was er weinig te vinden in de klassieke magazines, vandaar dit nieuwe tijdschrift. In de VS heb ik de kans gehad om de editor (Heath Norton) te onmoeten evenals een
proefexemplaar in te kijken. (Momenteel ligt het tussen de stapel in klimzaal Bleau.) Het initiatief lijkt veelbelovend, want Heath wil vooral de nadruk leggen op stuff die interessant is voor de gemiddelde boulderaar: techniek, trainingstips, veel besprekingen van gebieden en problemen. De prestaties van de boulder-elite zullen zeker aan bod komen, maar zonder te vergeten dat de overgrote meerderheid van de klimmers daar niet toe behoren.
Het eerste nummer komt begin volgend jaar uit. Voorlopig abonneren via internet op
http://www.vbouldering.com . Als er voldoende abo's zijn volgt distributie in de winkels.
Check it out yo!Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm