Nieuws 
Stéphane Hanssens neemt het op tegen een lift

Mix Stéphane Hanssens neemt het op tegen een lift

Langs de ene kant hebben we Marc, installateur en reparateur van liften. Aan de andere kant hebben we Stéphane Hanssens, gedreven alpinist. De uitdaging: zo snel mogelijk de dertig verdiepingen van de Astro Tower in Brussel afdalen.


Drytoolwedstrijd in Buggenhout op 19 januari 2014

Competitie Drytoolwedstrijd in Buggenhout op 19 januari 2014

Net zoals in het sportklimmen is er voor drytoolen kracht, behendigheid en concentratie nodig. Het enige verschil: je gebruikt piolets en crampons. Als je erbij wilt zijn, rijd dan 19 januari 2014 richting Buggenhout voor de traditionele drytoolwedstrijd.


Hayen en Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen

Competitie Hayen en Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen

Na twintig jaar van officiële wedstrijden in klimzalen wordt er nu eindelijk een kampioenschap georganiseerd op verplaatsing. Afgelopen zaterdag werden Magali Hayen en Loic Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen te Brussel gekroond.


Het Banff Mountain Film Festival is terug vanaf 10 maart 2014

Mix Het Banff Mountain Film Festival is terug vanaf 10 maart 2014

Dit jaar kiest het Banff Mountain Film Festival voor een zwart-witfoto om haar nieuwe campagne voor te stellen. De organisatie heeft het altijd al gehad voor de schoonheid van de natuur en brengt het al 38 edities over. Belgische start in maart 2014.


Chloé Caulier aan de leiding tijdens de Christmas Womens Open 2013

Competitie Chloé Caulier aan de leiding tijdens de Christmas Womens Open 2013

Vorige week hebben zo’n 60 klimsters hun weg gevonden naar City Lizard. Dat is een absoluut record voor de Christmas Womens Open, de enige wedstrijd in België die speciaal voor vrouwen georganiseerd wordt. Chloé Caulier behaalt de eerste plaats.


Voorbereidingen op het BK Boulder tijdens 100sations Blocs in Entre Ciel et Terre

Competitie Voorbereidingen op het BK Boulder tijdens 100sations Blocs in Entre Ciel et Terre

De wedstrijd 100sations Blocs van klimzaal Entre Ciel et Terre leek wel een generale repetitie voor het BK. Het evenement trok zo’n honderd klimmers aan waaronder enkele kanshebbers voor de nationale titel. Caulier en Salakenos eindigden eerst.


Pink it up, humanitair en solidair

Mix Pink it up, humanitair en solidair

De vzw Pink It Up heeft zonet het licht gezien. Om haar initiatieven te ondersteunen, verkoopt de vereniging een kalender met daarin actiefoto’s van enkele bekende en minder bekende klimmers uit België. Originaliteit: ze zijn helemaal naakt.


China Jam, de trailer

Rotsklimmen China Jam, de trailer

China Jam kennen we vooral als een ongelofelijk heldenverhaal van het CAB-RCT op Chinees grondgebied. Nooit eerder hebben de leden zo hard afgezien op de wand. Als bewijs is hier de trailer van hun expeditie.


Mathieu Pauwels leider tijdens de 3 heures chrono van Face Nord 27 november 2013

Competitie Mathieu Pauwels leider tijdens de 3 heures chrono van Face Nord 27 november 2013

Met 67 boulders op de teller heeft Mathieu Pauwels ten volle gebruik gemaakt van de drie uur die hij kreeg tijdens de open 3 heures chrono in klimzaal Face Nord. Afgelopen zaterdag vierde de wedstrijd van Bergense bodem haar tiende verjaardag.


Hungaria gastheer voor de tweede editie van het BK Boulder voor de Jeugd in 2013

Competitie Hungaria gastheer voor de tweede editie van het BK Boulder voor de Jeugd in 2013

Klimclub Hungaria heeft afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor de tweede editie van het Belgisch Kampioenschap Boulder voor de Jeugd in 2013. Resultaten en foto's.


Christmas Womens Open op 14 december in City Lizard

Competitie Christmas Womens Open op 14 december in City Lizard

Ho ho ho. De eindejaarsfeesten komen eraan en dat voelen we. Tijd om de kerstboom boven te halen en de cadeaus in te pakken. Maar de traditie wil dat het nu ook tijd is voor de Christmas Womens Open. Afspraak op 14 december in City Lizard.


9a voor Muriel Sarkany!!

Rotsklimmen 9a voor Muriel Sarkany!!

Muriel Sarkany doorbrak vandaag een grens. Om 15u27 exact, werd ze de eerste Belgische en de vierde vrouw wereldwijd die een route van de 9e graad aan haar palmares kan toevoegen. Een uitzonderlijke prestatie!


Mooi einde van het seizoen voor Anak Verhoeven in Kranj

Competitie Mooi einde van het seizoen voor Anak Verhoeven in Kranj

Voor haar laatste internationale wedstrijd in 2013 heeft Anak Verhoeven haar bekwaamheid nogmaals benadrukt. Afgelopen zondag eindigde ze op de 7de plaats in Kranj. Anak is 17 en weet al een toptienplaats te veroveren in het wereldwijde klimlandschap.


Sandoz en Glairon-Mondet triomferen bij Bleau Open

Competitie Sandoz en Glairon-Mondet triomferen bij Bleau Open

Drie opeenvolgende overwinningen voor de ene, vijf voor de andere. Mélanie Sandoz en Guillaume Glairon-Mondet zijn niet van de troon te stoten. Deze zondag hebben ze opnieuw laten zien wat ze in hun mars hebben tijden de 14de editie van de Bleau Open.


8 in het meervoud voor Micha Vanhoudt in Spanje

Rotsklimmen 8 in het meervoud voor Micha Vanhoudt in Spanje

De road trip van Micha Vanhoudt komt stilletjes aan teneinde. Hij zal nog een maand in Spanje vertoeven en daar horen enkele mooie prestaties bij. In Albarracin voor het boulderen en in Siurana voor het lengteklimmen. Met gemengde gevoelens.


3h Chrono in Face Nord op 23 november

Competitie 3h Chrono in Face Nord op 23 november

Het is gebruikelijk van in november naar Bergen te trekken. De zaal Face Nord organiseert er ook dit jaar de boulderwedstrijd 3h Chrono. Deze tiende editie zal doorgaan op zaterdag 23 november.


Bleau Open volgend weekend

Competitie Bleau Open volgend weekend

Bleau Open 2013 belooft een speciale editie te worden. Volgend jaar zal het namelijk definitief gedaan zijn met de wedstrijd in de Rooigemlaan. Maar net zoals andere jaren zal het Bleau-team weer alles geven om de wedstrijd tiptop in orde te krijgen.


La Balance sans la prise taillée voor Lukas Geukens

Rotsklimmen La Balance sans la prise taillée voor Lukas Geukens

Lukas Geukens, die we vooral kennen van zijn resultaten in het competitieklimmen, profiteerde vorige week van de goede condities in Fontainebleau. Hij leverde er meteen zijn beste boulderprestatie ooit: la Balance sans la prise taillée, 8A op Bas Cuvier.


Nieuwe finale voor Anak Verhoeven bij de Wereldbeker in Valence

Competitie Nieuwe finale voor Anak Verhoeven bij de Wereldbeker in Valence

Het begint routine te worden voor Anak Verhoeven. Onze landgenote heeft alweer eens gescoord, ditmaal op de laatste Wereldbeker Lead in Valence. Tijdens deze franse manche wist ze een vijfde plaats in het klassement te behalen.


Inspiratie en determinatie door Urko Carmona

Mix Inspiratie en determinatie door Urko Carmona

"Op twee benen is klimmen niet echt moeilijk. Maar met slechts één been, is het al wat avontuurlijker." Deze situatie is dagelijkse kost voor de Spanjaard Urko Carmona. A day in Piscineta is een inspirerende reportage van Klaas Willems. Te bekijken.


100Sations blocs op 30 november in Entre Ciel et Terre

Competitie 100Sations blocs op 30 november in Entre Ciel et Terre

Het succes van een evenement wordt afgemeten aan de hand van het aantal edities. Voor het team van klimzaal Entre Ciel et Terre is de tweede editie van 100Sations blocs nog maar het begin van een mooie reeks. Afspraak op zaterdag 30 november.


Let op voor jagers en voor defecte plaquetten op onze massieven

Rotsklimmen Let op voor jagers en voor defecte plaquetten op onze massieven

Sommige massieven zullen binnenkort tijdelijk gesloten worden. Daarvoor is een reden: het jachtseizoen. In Dave wakkert een plaquette een discussie aan. Toen een klimmer in het touw ging hangen om te rusten, explodeerde de plaquette onder de hoge last.


Resultaten van onze Jeugd op de Europese Beker

Competitie Resultaten van onze Jeugd op de Europese Beker

Voor het Belgian Youth Climbing Team zit de Europese Beker voor de Jeugd er op. Het internationale seizoen dat met de discipline Boulder werd afgesloten in Laval blijkt een ervaring rijker voor onze klimmers. Chloé Caulier behaalde een mooie zesde plaats.


Anak Verhoeven vijfde op de Wereldbeker van Mokpo in Zuid-Korea

Competitie Anak Verhoeven vijfde op de Wereldbeker van Mokpo in Zuid-Korea

Mokpo is een stad met 250 000 inwoners gelegen op het Zuidwestelijke punt van het Koreaanse schiereiland. 58 klimmers, waaronder drie Belgen, trokken er dit weekend naartoe voor de Wereldbeker Lead. Anak Verhoeven (17) eindigde 5de.


Cap48 op de Mont Blanc

Mix Cap48 op de Mont Blanc

Ieder jaar komt de liefdadigheidsinstelling Cap48 met mooie acties op de proppen. In juni bedacht een journalist een grote uitdaging in het voordeel van Cap48: een team van andersvaliden en bekende personen op de top van de Mont Blanc brengen.


Resultaten van de eerste selectiemanche Boulder 2013

Competitie Resultaten van de eerste selectiemanche Boulder 2013

Het BK Boulder 2013 zal onvergetelijk worden. Zo’n twintig klimmers zullen het in december tegen elkaar opnemen in Brussel. Het blijft een vraag wie zich door de kwalificaties worstelt. Een eerste schifting vond alvast vorige zaterdag plaats in Bleau.


Klimverbod op Roche aux Corneilles in Bomal

Rotsklimmen Klimverbod op Roche aux Corneilles in Bomal

De Union Belge de Spéléologie (UBS), de beheerder van de Roche aux Corneilles in Bomal, heeft een tijdelijk klimverbod uitgevoerd. Er zou geen milieuvergunning zijn om sportactiviteiten te organiseren op het massief.


Een geslaagde Rocks@Antwerpen 2013

Competitie Een geslaagde Rocks@Antwerpen 2013

De tweede en laatste manche van de Pepsi Max Rocks on Tour ging door in het gezelschap van een stralende zon. Voor het derde jaar op rij vond het evenement plaats op de Groenplaats in Antwerpen. Er kwamen vorige zaterdag meer dan 85 klimmers naartoe.


Van Puurs naar Perm voor de Wereldbeker Lead

Competitie Van Puurs naar Perm voor de Wereldbeker Lead

Van iemand die zich speciaal naar de Oeral begeeft voor een Wereldbeker manche kunnen we ten minste zeggen dat die gemotiveerd is. Dat geldt voor Mathilde Brumagne, Loïc Timmermans en hun trainer afgelopen weekend in Perm.


Flashback op de zomerse prestaties van Koen Baekelandt

Rotsklimmen Flashback op de zomerse prestaties van Koen Baekelandt

Laten we eens de zomerse prestaties van Koen Baekelandt bekijken. De 17-jarige klimmer logeerde enkele weken aan de rotsen in Rodellar, en ging er met reuzenstappen een paar niveaus op vooruit om te eindigen met het toppen van zijn eerste 8b+.


Inschrijvingen voor de eerste selectiemanche Boulder 2013 zijn gestart

Competitie Inschrijvingen voor de eerste selectiemanche Boulder 2013 zijn gestart

Het nationale wedstrijdseizoen komt weer volop op gang. Dat geldt ook voor de boulderaars. Zaterdag 5 oktober gaat de eerste selectiemanche voor het Belgisch Kampioenschap Boulder door in klimzaal Bleau in Gent. Je kan je nu inschrijven hiervoor.


Anak Verhoeven 6e op de Wereldbeker in Puurs

Competitie Anak Verhoeven 6e op de Wereldbeker in Puurs

De Wereldbeker Lead in Puurs heeft dit jaar een even onverwacht als onverhoopt resultaat opgeleverd. Onze landgenote Anak Verhoeven eindigde op een 6e plaats na een wedstrijd die ze zich nog lang zal heugen.


Rocks@Westende 2013, ambiance onder de zon

Competitie Rocks@Westende 2013, ambiance onder de zon

Het strand van Westende baadde onder de zon afgelopen zaterdag. Als gevolg was er een groot aantal deelnemers voor de Rocks@Westende. Ze waren met meer dan 85. Als de weergoden meewerken dan is de ambiance gegarandeerd.


Noors goud

Competitie Noors goud

Afgelopen weekend werd het leadseizoen voor de jeugd afgesloten in het hoge noorden. Door hun goede resultaten legden Anak Verhoeven en Celine Cuypers eveneens beslag op elk een gedeelde eerste plaats in de eindstand van de European Youth Cup Lead.


Afspraak op 21 september in Puurs voor de Wereldbeker Lead

Competitie Afspraak op 21 september in Puurs voor de Wereldbeker Lead

Het is een gewoonte geworden. Elk seizoen zorgt de Wereldbeker Lead voor het nodige spectakel in Puurs. Dit jaar zal de Belgische manche doorgaan op zaterdag 21 september in thuiszaal Klimax II.


Roc’House is niet meer

Indoorklimmen Roc’House is niet meer

Roc’House is niet meer. De zaal is gesloten sinds het faillissement van de beherende vennootschap Agripp. De beslissing komt van de handelsrechtbank in Brussel op 30 juli 2013. Er werd een curator aangesteld die op zoek ging naar een eventuele overnemer.


Het klimmen van weleer: de vijf combinaties van Freyr in 14 uur en 16 minuten

Rotsklimmen Het klimmen van weleer: de vijf combinaties van Freyr in 14 uur en 16 minuten

Een harde route afwerken geeft een speciale voldoening. De vijf combinaties van Freyr afwerken in 14u en 16min gaat dan weer nog een stap verder. Zo’n twee weken geleden hebben Merlin Didier en Sébastien Berthe dit nieuwe snelheidsrecord neergezet.


16 jaar en al 7C boulder : Chloé Caulier klimt Il Sogno di Tarzan zitstart

Rotsklimmen 16 jaar en al 7C boulder : Chloé Caulier klimt Il Sogno di Tarzan zitstart

Na een lange reeks wedstrijden is het voor Chloé Caulier tijd voor wat rust... Of toch niet. Na het WK in Canada, trok ze een week naar Italië voor vakantie. Daar wist ze haar eerste 7C te toppen: Il Sogno di Tarzan zitstart.


Pepsi Max Rocks on Tour op 7 en 28 september

Competitie Pepsi Max Rocks on Tour op 7 en 28 september

De 3de editie van de Pepsi Max Rocks on Tour zal een dubbele zijn: zaterdag 7 als Rocks@Westende en zaterdag 28 als Rocks@Antwerpen. Bijzonder aan dit gebeuren is dat het aan de klimmers de kans biedt van een keer op een speciale plaats te boulderen.


Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in München

Competitie Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in München

Het olympisch stadion van München is de perfecte locatie voor een sportief evenement. Voor Jan De Smit was dit een debuut in de Wereldbeker. Hij eindigde op een 51ste plaats. Na de momenten van tevredenheid kwamen voor Jan de constataties.


Raphaël Fernandez leeft zich uit in Spanje

Rotsklimmen Raphaël Fernandez leeft zich uit in Spanje

Raphaël Fernandez heeft zijn hele zomer toegewijd aan pure klimpret op de Spaanse rotsen: Rodellar, Egino of Ilarduja. Zijn laatst afgewerkte project is alleszins bekend: Iraultza, een verticale 8c van 55 meter.


Chinajam, de nieuwe expeditie van het CAB-RCT, gaat vandaag van start

Rotsklimmen Chinajam, de nieuwe expeditie van het CAB-RCT, gaat vandaag van start

Vanmiddag hebben Nicolas Favresse, Sean Villanueva en Stéphane Hanssens hun valiezen gepakt en zijn richting China getrokken om er de Tien Shan bergketen te ontdekken. Doel: de Western Kokshall en een nieuwe expeditie die ze tot Chinajam’ gedoopt hebben.


Muriel Sarkany, tweede bij BAZ in Scheveningen

Competitie Muriel Sarkany, tweede bij BAZ in Scheveningen

Afgelopen zaterdag trok Muriel Sarkany naar onze noorderburen voor de vijfde editie van het evenement Boulderen Aan Zee in Scheveningen, vlakbij Den Haag. Ondanks de goede form eindigt ze toch op een tweede plek.


Uiteenlopende emoties op de World Youth Championships Lead in Canada

Competitie Uiteenlopende emoties op de World Youth Championships Lead in Canada

De afgelopen dagen vonden op Vancouver Island in Canada de World Youth Championships Lead plaats. Een zeskoppige Belgische delegatie tekende present en wist de wedstrijd goed aan te vangen. Anak Verhoeven behaalde een zilveren medaille.


Climb Cool amuseert zich in Frankenjura

Rotsklimmen Climb Cool amuseert zich in Frankenjura

Frankenjura biedt het ideale speelterrein om de training tijdens het jaar in de praktijk om te zetten. Op het einde van hun jaarlijkse reis was het palmares van de club Climb Cool zoals het nog nooit geweest is, met een eerste 8a+ voor Harold Peeters, 13.


Boulderen met Klimclub Hungaria in Ötztal, Zillertal en Pfalz

Rotsklimmen Boulderen met Klimclub Hungaria in Ötztal, Zillertal en Pfalz

Begin deze zomer trok een bende studerende Klimclub Hungaria-jeugd op roadtrip. Over drie weken verspreid stonden de gebieden Ötztal en Zillertal in Oostenrijk en de Pfalz in Duitsland op het menu. Bekijk de beste boulders in een mooie videocompilatie.


Mathilde Brumagne net niet in de finale in Imst

Competitie Mathilde Brumagne net niet in de finale in Imst

De competities volgen elkaar razendsnel op. Vorige zaterdag eindigde Mathilde Brumagne 9de tijdens de tweede manche van de Wereldbeker Lead in Imst. Deze vrijdag starten in Central Staanich (Canada) het WK voor de Jeugd waar 6 Belgen staan ingeschreven.


Opening van New Rock op 31 augustus

Mix Opening van New Rock op 31 augustus

De uitbreidingswerken in New Rock zijn afgelopen. De Brusselse klimzaal viert haar 25ste verjaardag en verkondigt daarom op 31 augustus luidkeels de opening van een nieuwe zaal. Vergeet niet dat de uitbreiding zo’n 720m op een hoogte van 18,5m bedraagt.


Achtstegraadsalvo voor Jérôme De Boeck en Mathieu Pauwels in Gorges du Loup

Rotsklimmen Achtstegraadsalvo voor Jérôme De Boeck en Mathieu Pauwels in Gorges du Loup

Voor Jérôme De Boeck is de zomer niet compleet zonder een bezoekje aan de Gorges du Loup vlakbij Nice. Samen met Mathieu Pauwels hebben ze een een massa achtstegraadroutes geklommen op secteur Déversé waarvan Asai XXL, een nieuwe 8c+/9a.


Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Competitie Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Na een EK in Chamonix en een WB in Briançon was het de afgelopen week weer de beurt aan de jeugd om hun klimkunsten te vertonen. Zowel in boulder als in lead kon men een uitgebreide Belgische delegatie aan het werk zien.


Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

Alpinisme Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

He did it. Acht dagen na het beklimmen van de Gasherbrum II, heeft Stef Maginelle nu ook de top van de Gasherbrum I bereikt. Hij heeft deze op tien na hoogste berg ter wereld (8068 meter) bedwongen zonder extra zuurstof.


Balance, een nieuwe blokzaal in Gent in 2014

Indoorklimmen Balance, een nieuwe blokzaal in Gent in 2014

Gent bereidt zich voor op een gloednieuwe blokzaal. De bouwwerken zijn er vorige week van start gegaan en eindigen in oktober 2014. De zaal zal tussen de 300 en 400 m2 pure boulderpret ter beschikking stellen en krijgt de toepasselijke naam Balance.


Belgen laten goede indruk na in Oostenrijk

Rotsklimmen Belgen laten goede indruk na in Oostenrijk

Als de zon op zijn heetst is, schuilt de klimmer maar al te vaak in de hoogte of aan de schaduwzijde van een berg. Oostenrijk is daarvoor de perfecte lokatie. Stéphane Hanssens en Sébastien Berthe komen terug van Zillertal met heel wat vinkjes in de topo.


Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

Competitie Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

De eerste van acht manches van de Wereldbeker werd afgelopen weekend beslecht in Briançon. Anak Verhoeven, Mathilde Brumagne en Loic Timmermans konden allen hun prestatie van de voorgaande week bevestigen.


Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Alpinisme Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Zondag ochtend hebben Stef Maginelle en Guido Riemenschneider de Belgische driekleur doen wapperen op de top van de Gasherbrum II. De Himalayaberg is met zijn 8035 meter de op twaalf na hoogste berg ter wereld.


Divine Providence

Alpinisme Divine Providence

Dinsdagochtend bereikten Tim de Dobbeleer en Siebe Vanhee de top van de Mont Blanc voor de eerste keer in hun leven en dit vrij en à vue via Divine Providence, ABO, 7c.


Fontainebleau in volle zon

Rotsklimmen Fontainebleau in volle zon

De koude is eigen aan Fontainebleau. Klimmen in de zon blijft echter een zaligheid die ook tot mooie prestaties kan leiden. Dit weekend trokken twee Belgische kampioenen boulderen naar het bos. Ze maakten een video van twee 8A’s die ze topten.


Belgische balans na het Europees Kampioenschap in Chamonix

Competitie Belgische balans na het Europees Kampioenschap in Chamonix

Tien jaar na Muriel Sarkany is het Elodie Orbaen die vol emotie op de bovenste trede van een podium in Chamonix ging staan. Vorige vrijdag won ze het EK Paraclimbing. Ook Mathilde Brumagne liet van zich horen. Ze eindigde zesde bij de vrouwen.


Thomas Salakenos bouldert 8A in Magic Wood

Rotsklimmen Thomas Salakenos bouldert 8A in Magic Wood

Thomas Salakenos klimt nog maar 4 jaar en nu al is hij een bekende naam in het klimmilieu. Hij behaalde podiumplaatsen op jeugdwedstrijden en zet nu ook prestaties neer op de rotsen. Eind juni topte hij in Magic Wood Free for All, zijn eerste 8A boulder.


Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

Competitie Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

De verre reis naar Sofia heeft de opkomst voor de tweede manche van de Europese Beker Boulder voor de Jeugd niet bepaald talrijk gemaakt. In Grindelwald begin juni waren ze nog met 236. Drie van de vijf deelnemende Belgen raakten in de finale.


Florida, een nieuwe 8c voor Micha Vanhoudt

Rotsklimmen Florida, een nieuwe 8c voor Micha Vanhoudt

Het wordt alsmaar echter voor Micha Vanhoudt. Vier maanden na de start van zijn sabbat en drie weken na een eerste reeks 8c's in Rodellar heeft hij zich aan een oud Spaans project gezet: de 45 meter van Florida.


De twee laureaten van de Chloé Graftiaux Passion Together Beurs 2013 zijn bekend

Mix De twee laureaten van de Chloé Graftiaux Passion Together Beurs 2013 zijn bekend

Arriba Bolivia heeft de 1ste prijs ontvangen van de Chloé Graftiaux Passion Together Beurs. Op 26 juni zullen acht jongeren naar Bolivia trekken om er hun passie voor het klimmen te delen met de lokale jeugd. De 2de prijs gaat naar CAP 48 10 Mont Blanc.


Liam Thijs laat zich zien op de Jeugd Boulder in Sittard

Competitie Liam Thijs laat zich zien op de Jeugd Boulder in Sittard

Vorig weekend was het kiezen voor de Belgische klimmers: naar het verre Edinburgh trekken of naar het dichterbij gelegen Sittard voor de derde manche van de Nederlandse Jeugd Boulder. Elfe Claes en Liam Thijs eindigden 2e en 1ste in hun categorie.


Drie Belgische podiumplaatsen op de Europese Beker voor de Jeugd in Edinburgh

Competitie Drie Belgische podiumplaatsen op de Europese Beker voor de Jeugd in Edinburgh

Dit weekend heeft ons nationaal jeugdteam alles gegeven in Edinburgh. Met zijn eerste plaats bij de junioren begon Loic Timmermans zijn Europese Beker met trompetgeschal. Celine Cuypers en Anak Verhoeven eindigden tweede in hun eigen categorie.


Nicolas Farcy komt tekort in Toronto

Competitie Nicolas Farcy komt tekort in Toronto

Nicolas Farcy is de enige Belg die ervoor koos om naar Noord-Amerika te reizen voor de Wereldbeker Boulder van Toronto. Hij kwam kracht tekort en eindigde voorlaatste op een 36ste plaats.


Geen process voor Micha Vanhoudt maar wel resultaten

Rotsklimmen Geen process voor Micha Vanhoudt maar wel resultaten

Wat leuk is aan sommige klimmers, is dat er geen grote uitleg nodig is om te beschrijven hoe ze hun routes gedaan hebben. Zo ook Micha Vanhoudt, een klimmer waar we niet zoveel over weten maar van wie de resultaten voor zich spreken.


Resultaten van het Youth Color Climbing Festival van Imst

Competitie Resultaten van het Youth Color Climbing Festival van Imst

Reeds het elfde jaar op rij ontving de Kletterhalle in Imst een hele horde klimmende Europese kinderen voor een Youth Color Climbing Festival. Tijdens het Pinksterweekend trokken vijftien Belgen naar Oostenrijk om zich ten volle te amuseren.


Nicolas Favresse topt The Recovery Drink, zijn zwaarste project ooit in een barst

Rotsklimmen Nicolas Favresse topt The Recovery Drink, zijn zwaarste project ooit in een barst

Nicolas Favresse is op de terugweg van Noorwegen. Na drie klimweken is de eindafrekening positief. Hij topte zijn barst-project waar hij sinds een jaar in werkte. Het was een stevig gevecht met de omstandigheden, de moeilijkheid en de pijnlijke vingers.


Loic Timmermans, zilver op het Europees Jeugdkampioenschap Boulder

Competitie Loic Timmermans, zilver op het Europees Jeugdkampioenschap Boulder

Op zijn laatste boulderwedstrijd van het seizoen wist Loic Timmermans groots af te ronden. Hij eindigt tweede in de juniorcategorie en dit op het eerste Europees jeugdkampioenschap Boulder georganiseerd in Grindelwald, Zwitserland.


Wim Smets op de top van de Lhotse

Alpinisme Wim Smets op de top van de Lhotse

Wim Smets heeft vanochtend omstreeks vijf uur de top van de Lhotse (8516 meters) bereikt. Met deze prestatie schrijft hij geschiedenis. Hij is namelijk de eerste Belg die vijf achtduizenders weet te toppen.


Resultaten van de Belgische delegatie in Innsbruck

Competitie Resultaten van de Belgische delegatie in Innsbruck

Drie weken na de manche in Kitzbühel was het vorig weekend alweer Oostenrijk waar de Wereldbeker Boulder haar anker uitwierp. Voor Loïc was het een tweede kans dit jaar om zijn kracht te testen, enkele dagen voor het Europees Jeugdkampioenschap Boulder.


New Rock investeert

Indoorklimmen New Rock investeert

De uitbreiding van klimzaal New Rock gaat met grote sprongen vooruit. In het kader van de verhoogde capaciteit zoekt de Brusselse zaal nog naar een klimmonitor die beschikbaar is vanaf augustus à september 2013.


Chloé Caulier vlakbij een halve finale in Log-Dragomer

Competitie Chloé Caulier vlakbij een halve finale in Log-Dragomer

Chloé Caulier heeft de laatste weken duidelijk vooruitgang geboekt en de Wereldbeker in Log-Dragomer is daar nog eens een bewijs van. Tijdens de kwalificaties van de wedstrijd is de Belgische erin geslaagd zich naar een 23e plek in het klassement te hijse


Nicolas Favresse en Stéphane Hanssens in het land van de vikings

Rotsklimmen Nicolas Favresse en Stéphane Hanssens in het land van de vikings

Noorwegen is dé place to be de dag van vandaag. Sinds de ontdekking van de grot van Flattanger twee jaar geleden, trekt het van overal sterke klimmers aan. Deze week zijn Nicolas Favresse en Stéphane Hanssens voor een maand richting Scandinavië getrokken.


Een kleurig geklede Bleau Open Teams

Competitie Een kleurig geklede Bleau Open Teams

De Bleau Open Teams is zo goed als zeker één van de meest originele wedstrijden op de kalender. Dit jaar besliste de Gentse zaal het evenement begin mei te plaatsen, twee maand later dan in 2012, maar editie 2013 blijft toch een bon cru.


88 klimmers present op de 100sations Blocs van Entre Ciel et Terre

Competitie 88 klimmers present op de 100sations Blocs van Entre Ciel et Terre

Opdracht volbracht voor Entre Ciel et Terre. Als grote organisator van evenementen in België kunnen we hun nu ook rekenen tot diegenen die erin slagen een afgewerkt boulderevent op poten te zetten. 88 Klimmers namen afgelopen zaterdag deel. Een succes.


Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel

Competitie Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel

Vorige week hebben Chloé Caulier, Magali Hayen en Nicolas Farcy hun beste beentje voorgezet op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel. Het ging vooral om de ervaring, want een plaats in de halve finale bleek hypothetisch.


Bleau Open Teams aanstaande 4 en 5 mei te Gent

Competitie Bleau Open Teams aanstaande 4 en 5 mei te Gent

Komend weekend vindt de Bleau Open Teams plaats in Klimzaal Bleau te Gent. Zij die het niet weten herinneren we er aan dat deze boulderwedstrijd open staat voor ploegen van drie klimmers. Inschrijven mag tot morgen. Wees snel!


Siebe Vanhee topt Tom et Je ris

Rotsklimmen Siebe Vanhee topt Tom et Je ris

De Verdon is niet alleen een multipitch paradijs, je kan er ook ontzettend hard 'sportklimknallen'. Dat is exact wat Siebe Vanhee er deed. Eenmaal de tufa's opdroogden na enkele weken slecht weer viel Siebe Tom et je ris (8b+) aan. Met succes.


Jeugd en vrouwen aan de macht op het Belgisch Kampioenschap

Competitie Jeugd en vrouwen aan de macht op het Belgisch Kampioenschap

Slechts 29 atleten maakten afgelopen zaterdag de verplaatsing naar het Belgisch Kampioenschap. Opmerkelijk feit, het zijn de jonge dames die de seniorwedstrijd domineerden. Anak Verhoeven werd kampioene, gelijk met Loic Timmermans.


10 Dagen, 10 multipitch routes in de Verdon

Rotsklimmen 10 Dagen, 10 multipitch routes in de Verdon

Een vakantie in de Verdon staat steeds garant voor vette ambiance tijdens het multipitchen. Magische momenten die nergens anders terug te vinden zijn. Na 10 dagen van deze ambiance staan er evenveel pareltjes van routes op de teller van Tim de Dobbeleer.


Yannick Marchand klimt La Maschette

Rotsklimmen Yannick Marchand klimt La Maschette

Enkele weken na Loïc Timmermans weet nu ook de ex-Belgisch Kampioen boulder Yannick Marchand de route La Maschette (8A) te toppen in Fontainebleau. Yannick had het goede idee om zijn camera even aan te zetten. Video.


100sations Blocs en Into Climbing op 4 mei in Entre Ciel et Terre

Competitie 100sations Blocs en Into Climbing op 4 mei in Entre Ciel et Terre

Entre Terre et Ciel bewijst nog maar eens haar dynamisme. Op zaterdag 4 mei organiseert de klimzaal van Louvain-la-Neuve de open boulderwedstrijd 100sations Blocs gevolgd door de presentatie Into Climbing door Siebe Vanhee.


Belgisch Kampioenschap lead en speed seniors op 27 april in Face Nord

Competitie Belgisch Kampioenschap lead en speed seniors op 27 april in Face Nord

Het BK Lead Senior gaat door op 27 april in klimzaal Face Nord. Men zou kunnen denken dat er bij de uitslag geen verrassingen meer uit de bus zouden kunnen komen maar sinds de laatste weken lijkt het wel dat er kapers op de kust zijn.


3 Belgen op de Wereldbeker Boulder in Millau

Competitie 3 Belgen op de Wereldbeker Boulder in Millau

2013 is een schakeljaar. In september zullen we weten welke nieuwe sport op de Olympische Spelen in 2020 zal mogen aantreden. Ver van deze beslommeringen ging vorig weekend de tweede manche van de Wereldbeker Boulder door, met 3 Belgen op het appél.


Jongste Belgische 8b beklimming voor Celine Cuypers

Rotsklimmen Jongste Belgische 8b beklimming voor Celine Cuypers

Celine Cuypers topte gisteren in Oliana La Marroncita, haar eerste 8b. Ze is hierdoor met enkele maanden voorsprong op Anak Verhoeven de jongste Belgische die erin slaagt dit niveau te klimmen.


Slechtvalken in Freyr

Rotsklimmen Slechtvalken in Freyr

Nu het weer wat zachter is, zouden veel klimmers hun weg moeten banen naar onze Belgische rotsen. Ze zullen echter niet alleen zijn. Een koppel slechtvalken nest sinds kort in de Z-grot van de Pape in Freyr.


Stéphane Hanssens: klimmer, avonturier

Mix Stéphane Hanssens: klimmer, avonturier

Het duurde niet lang of Stéphane Hanssens werd een volwaardig lid van het CAB-Rock Climbing Team, het reisgezelschap dat alle hoeken van de wereld verkent. Deze tochten maken van hem een onbetwiste avonturier in de ogen van het publiek.


Belgische 8c's in Spanje

Rotsklimmen Belgische 8c's in Spanje

Zoals gebruikelijk blijft Spanje tijdens de paasvakantie een perfecte bestemming voor de Belgen. Onder de meest populaire massieven vinden we Santa Linya en Margalef. Muriel Sarkany, Jérôme De Boeck en Loïc Timmermans topten daar een 8c deze week.


Anak Verhoeven topt Fish Eye, 8c

Rotsklimmen Anak Verhoeven topt Fish Eye, 8c

Anak Verhoeven topte woensdagavond Fish Eye, 8c in Oliana. De laatste greepjes van de 50 meter lange route moest ze in het schemerduister zoeken. Op 16-jarige leeftijd is ze de jongste Belgische vrouw die dit niveau weet te toppen.


Drie dagen boulderen in Albarracin

Rotsklimmen Drie dagen boulderen in Albarracin

Er zijn citytrips die je gedurende een weekend een al dan niet ver gelegen stad doen ontdekken, maar in dezelfde trend bestaan er ook korte klimtrips. December vorig jaar stapte er een groep Leuvense klimmers op het vliegtuig naar Albarracin. Video.


10.000 leden

Mix 10.000 leden

Een nieuwe kaap werd gerond voor Belclimb. Als we over het ledenaantal spreken, spreken we niet meer in duizendtallen maar van tienduizendtallen. Verleden zaterdag registreerde de 10.000ste gebruiker zich immers op de site.


Mooi debuut in Pierra Menta voor Anouk Doore

Alpinisme Mooi debuut in Pierra Menta voor Anouk Doore

Ski alpinisme is een relatief jonge sport in volle ontwikkeling. Vorig weekend nam Anouk Doore deel aan de gerenommeerde 4daagse wedstrijd Pierra Menta. Ze vormde samen met de Oostenrijkse Martina Senn een team dat op de 11de plaats eindigde.


Ca va être du sport met Loïc Timmermans

Mix Ca va être du sport met Loïc Timmermans

Zelfs tijdens zijn drukke trainingen voor het komende competitieseizoen vindt Loic Timmermans nog de tijd om de vragen van de pers te beantwoorden. Gisteren was hij te zien in de uitzending 'Ca va être du sport' van Télé Bruxelles.


Resultaten van de Kids trophy 2013 in Face Nord

Competitie Resultaten van de Kids trophy 2013 in Face Nord

De traditionele Kids Trophy in klimzaal Face Nord wist een 50tal jonge klimmers te lokken. Als eerste stap van de provinciale challenge georganiseerd door de Club Alpin Belge is het hun doel om jonge klimmers te laten kennismaken met de competitie wereld.


Vertical Event in Entre Ciel et Terre was succesnummer

Mix Vertical Event in Entre Ciel et Terre was succesnummer

Het was een ware vloedgolf die vorige zaterdag over klimzaal Entre Ciel et Terre spoelde. Na zes jaar wachten, kende het Vertical Event zijn grote terugkeer in Louvain-la-Neuve. De resultaten waren dan ook naar verwachting van de fans: enorm.


Robi Beirnaert, eerste met ex-aequo op Dust Boulder Contest

Competitie Robi Beirnaert, eerste met ex-aequo op Dust Boulder Contest

België is al vaak vertegenwoordigd geweest op de Dust Boulder Contest van klimzaal Monk, Magali Hayen won er zelfs al 4 maal sinds 2009. Verrassing of niet, in de afwezigheid van laatst genoemde slaagde Robi Beirnaert alle boulders te toppen.


Jonge klimmers in de media na het Belgisch Kampioenschap

Competitie Jonge klimmers in de media na het Belgisch Kampioenschap

Het Belgisch Kampioenschap lokt jaarlijks het grootste aantal toeschouwers en zorgt zo ook indirect voor de grootste media-impact. Sinds vorige week zijn er al meerdere artikels verschenen. Koplopers van deze mediagekte: Loïc Timmermans en Harold Peeters.


Emilie Guérit en Thomas Salakenos winnen het Belgisch Universitair Kampioenschap 2013

Competitie Emilie Guérit en Thomas Salakenos winnen het Belgisch Universitair Kampioenschap 2013

Afgelopen woensdag schraapten een handvol studenten hun moed bijeen om naar Montignies sur Sambre af te zakken. De sneeuw die België nog eens bedekte wist hen er niet van kunnen weerhouden om thuis te blijven voor het Belgisch Universitair Kampioenschap.


Resultaten van het Belgisch Jeugdkampioenschap Lead

Competitie Resultaten van het Belgisch Jeugdkampioenschap Lead

Zaterdag ontving klimzaal Altitude CCM de Belgische jeugd die de strijd om de nationale titels Lead aan wilde gaan. Na de beker hadden de favorieten zich in alle categorieën kenbaar gemaakt en het zou moeilijk worden voor de underdogs. Verslag.


Villanueva, Didier en Hanssens openen twee nieuwe routes in Patagonië

Rotsklimmen Villanueva, Didier en Hanssens openen twee nieuwe routes in Patagonië

In januari hebben Sean Villanueva, Stéphane Hanssens en hun nieuwe klimpartner Merlin Didier een volledige maand in de verticale verlatenheid geleefd in de Franse vallei van Torre del Paine. Zoals wel vaker zijn hier mooie resultaten uit gekomen.


Hard Moves, stevig en memorabel

Competitie Hard Moves, stevig en memorabel

Een goede week geleden trok een stevig team City Lizard-klimmers naar Wuppertal om er deel te nemen aan de finale van Hard Moves. Ze eindigden zeer verdienstelijk 15e in dit groots evenement.


Loic Timmermans topt La Maschette, 8A in Fontainebleau

Rotsklimmen Loic Timmermans topt La Maschette, 8A in Fontainebleau

De winter was niet echt schitterend voor grootse prestaties in Fontainebleau. Wanneer het echter wel eens goed was kon men een grote horde klimmers verwachtten in het bos. Zo ook Loic Timmermans verleden weekend met een eerste 8A als beloning.


Resultaten Belgisch Kampioenschap Jeugd Boulder 2013

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap Jeugd Boulder 2013

Het eerst Belgische Kampioenschap voor de Jeugd van 2013 vond plaats afgelopen zaterdag in klimzaal L'Escale te Aarlen. Het betrof boulder en was ook een test van een nieuw format. Op het einde van de dag kwamen oververdiende winnaars uit de bus.


Liesbeth Wulteputte en David Leduc, winnaars van de Vlaamse Studentenboulderdag

Competitie Liesbeth Wulteputte en David Leduc, winnaars van de Vlaamse Studentenboulderdag

Vorige vrijdag zijn een vijftigtal studenten naar klimzaal Bleau getrokken om deel te nemen aan de Vlaamse Studentenboulderdag. Liesbeth Wulteputte van Universiteit Gent en David Leduc voor voor de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven behalen de overwinning.


Anak Verhoeven beloftevolle jongere 2012 voor de provincie Antwerpen

Mix Anak Verhoeven beloftevolle jongere 2012 voor de provincie Antwerpen

Anak Verhoeven is verleden donderdag beloftevolle jongere voor de provincie Antwerpen geworden. De prijsuitreiking die op televisie werd uitgezonden toonde de grootste talenten van de provincie waaronder ook dus deze jonge klimster.


Belgische Jeugdkampioenschappen Boulder en Lead op 2 en 9 maart

Competitie Belgische Jeugdkampioenschappen Boulder en Lead op 2 en 9 maart

Het nationaal jeugdseizoen nadert zijn ontknoping. Of ze nu adepten zijn van het boulderen of van het leadklimmen, allen zullen ze de komende weken hun laatste wedstrijden van het officiële seizoen 2012-2013 klimmen.


Open Jeunes Stone Age als steeds van hoog niveau

Competitie Open Jeunes Stone Age als steeds van hoog niveau

Afgelopen zondag was het weer de beurt aan het jeugdig klimtalent van België om zijn kunsten te vertonen. Ditmaal vormde klimzaal Stone Age in Woluwe het strijdperk waar exact 90 klimverslaafde jongeren zich met elkaar kwamen meten.


Een drukke eerste Crux boulderwedstrijd

Competitie Een drukke eerste Crux boulderwedstrijd

Afgelopen zaterdag organiseerde de nieuwe boulderzaal Crux zijn eerste wedstrijd. Net geen 100 deelnemers daagden op. Het eindklassement is nationaal getint met Magali Hayen bij de vrouwen en Nicolas Farcy bij de heren als overwinnaars.


Vlaamse Studentenboulderdag op vrijdag 1 maart in Bleau

Competitie Vlaamse Studentenboulderdag op vrijdag 1 maart in Bleau

Op vrijdag 1 maart strijden de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaams Studentenkampioen Boulder 2013. Die dag is er echter niet alleen een wedstrijd: mensen die nog nooit klommen kunnen een initiatie volgen.


Ignace Debreyne klimt zijn eerste 8b op valentijn

Rotsklimmen Ignace Debreyne klimt zijn eerste 8b op valentijn

Een last minute aanbieding om de krokusvakantie in Siurana te spenderen liet Ignace Debreyne niet liggen. Na enkele dagen werk heeft hij de 8b Zona Zero in sector El Pati getopt. Op 18 jarige leeftijd is Zona Zero zijn eerste route van dit niveau.


Resultaten van tweede en laatste manche van de Youth Boulder Cup in Bleau

Competitie Resultaten van tweede en laatste manche van de Youth Boulder Cup in Bleau

Afgelopen zaterdag ging in klimzaal Bleau te Gent de tweede en laatste manche van de Youth Boulder Cup door. Ondanks de vakantieperiode werd het nog een wedstrijd van hoog niveau met 78 deelnemers op de teller.


Maak kans op 10x2 tickets voor het Banff Mountain Film Festival

Mix Maak kans op 10x2 tickets voor het Banff Mountain Film Festival

Het Banff Mountain Film Festival bekoort elk jaar duizenden liefhebbers van avontuur, skiën, klimmen of simpelweg buitensporten. Als u dit niet wil missen speel dan mee met onze wedstrijd, er vallen immers 10 duotickets te winnen.


Drie 8b+'en voor Siebe Vanhee in Siurana

Rotsklimmen Drie 8b+'en voor Siebe Vanhee in Siurana

Vele van de studerende klimmers konden van de post-examenperiode gebruik maken om het rotsgevoel weer wat op te vijzelen. Siebe Vanhee trok daarvoor naar Siurana. Hij wist drie 8b+'en te toppen: Renegoïde, Mister Cheki en Kalea Borokka.


Fish Eye 8c voor Muriel Sarkany

Rotsklimmen Fish Eye 8c voor Muriel Sarkany

Na een maand december in het teken van verplichte rust wegens polsblessure tikte Muriel de afgelopen week de relais van Fish Eye in Oliana af. Het toppen van deze zeer lange 8c liet haar toe de goede sensaties te hervinden.


Wedstrijd in Crux Bouldergym op 23 februari

Competitie Wedstrijd in Crux Bouldergym op 23 februari

Nog maar net geopend organiseert klimzaal Crux al zijn eerste wedstrijd. De Open die eerder vriendschappelijk getint is vind plaats op zaterdag 23 februari. 50 nieuwe boulders voor de eerste 150 kandidaten. Schrijf snel in!


Cursus Nationaal scheidsrechter Boulder op 2 maart

Competitie Cursus Nationaal scheidsrechter Boulder op 2 maart

De Belgian Commission for Competition Climbing is op zoek naar gemotiveerde scheidsrechters om het team te versterken voor boulderwedstrijden! Daarvoor organiseert ze een cursus Nationaal scheidsrechter boulder op zaterdag 2 maart in L'Escale.


Lancering van de beurs Chloé Graftiaux Passion Together 2013

Mix Lancering van de beurs Chloé Graftiaux Passion Together 2013

Geïnspireerd door Chloé, hebben haar ouders beslist om een tweede maal de beurs Chloé Graftieaux Passion Together te organiseren. Doel: opnieuw een project te vinden waarbij het accent moet liggen op het klimmen voor jongeren met een beperking.


Zo goed als gespeeld spel na de tweede manche van de Belgian Youth Cup

Competitie Zo goed als gespeeld spel na de tweede manche van de Belgian Youth Cup

De podiums van de tweede manche van de Belgian Youth Cup lijken ook dit jaar weer fel op deze van de voorgaande wedstrijd. Acht van de tien voorgaande winnaars slaagden er in hun prestatie te bevestigen tijdens de Open L'Escale.


Nicolas Favresse topt Vacunamatata te Siurana

Rotsklimmen Nicolas Favresse topt Vacunamatata te Siurana

Zo goed als exact één jaar na zijn laatste doortocht in Siurana is Nicolas Favresse er in geslaagd zijn project dat hij toen opende in de sector Campi qui pugui te toppen. Vacunamata voegt 10 ultra technische, natuurlijke meters toe aan de 8c+ Chikane.


Siebe Vanhee, de Into Climbing tournee

Mix Siebe Vanhee, de Into Climbing tournee

11 jaar geleden zette Siebe Vanhee zijn eerste stappen in de klimsport. Sindsdien besteed hij zo goed als al zijn tijd aan deze passie. Je kan een massa verhalen ontdekken tijdens zijn eerste voorstellingen: Into Climbing, 6 data van februari tot mei


Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 24 februari

Alpinisme Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 24 februari

De 12e editie van het Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme gaat door in het kader van de Hochgrat Rallye te Oberstaufen. Op het spel staan niet enkel de Belgische titels maar ook de Nederlandse en de Duitse.


Nationale opleidingen routebouw in maart en mei

Mix Nationale opleidingen routebouw in maart en mei

Elk jaar geeft Jérôme de Boeck opleidingen routebouw zowel voor zij die hun eerste passen willen zetten als voor de gevorderde wedstrijdroutebouwers die zich willen perfectioneren. Voor de geïnteresseerden start de eerste cursus reeds in maart.


Vertical Event op zaterdag 16 maart 2013

Mix Vertical Event op zaterdag 16 maart 2013

Naast de traditionele wedstrijden zijn er enkele andere evenementen die al onze aandacht verdienen. Eén ervan is het Vertical Event, een groot klimfeest dat telkens een honderdtal gegadigden samenbrengt. Afspraak in Entre Ciel Terre op zaterdag 16 maart.


Barry White, de film

Rotsklimmen Barry White, de film

Barry White klimmen was een van de grootste uitdagingen in 2012 voor Micha Vanhoudt. Deze Oostenrijkse boulder (8B+) heeft hem veel moeite gekost. Later keerde hij terug om beelden te schieten. Sneeuwcondities op het programma.


Hard Moves in City Lizard vanaf 27 januari

Competitie Hard Moves in City Lizard vanaf 27 januari

Hard Moves heeft een mooi doel, met name het verzamelen van honderden klimmers met slechts één doel, stevig boulderen. Het gaat om het grootste Europese circuit met niet minder dan 29 deelnemende zalen waaronder City Lizard.


Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer op de Fitz Roy langs de Franco-Argentine

Alpinisme Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer op de Fitz Roy langs de Franco-Argentine

Omgaan met de weersverwachtingen is in Patagonië niet evident. Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer deden dit met verve. Je kon hen terugvinden op de top van de Fitz Roy enkele dagen na hun beklimming van de Cerro Torre.


Steun Arriba Bolivia

Mix Steun Arriba Bolivia

Tien Vlaamse jongvolwassenen willen in het najaar van 2013 een klimschool opstarten in Bolivië. Met deze krijgen de plaatselijke jongeren de mogelijkheid hun vrije tijd op een actieve en duurzame manier in te vullen. Het project heet Arriba Bolivia.


YBC2 in Bleau op 16 februari

Competitie YBC2 in Bleau op 16 februari

Op zaterdag 16 februari gaat in Klimzaal Bleau te Gent de tweede Youth Boulder Cup door. Deze wedstrijd geldt tevens als laatste selectiemogelijkheid voor het Belgisch Kampioenschap Boulder voor de Jeugd dat op 2 maart op de kalender staat.


Perfecte condities voor drytool in Buggenhout

Competitie Perfecte condities voor drytool in Buggenhout

De sneeuw dwarrelde vrolijk naar beneden voorbije zondag bij een temperatuur die niet boven -4C kwam. Een beter scenario had men niet durven dromen voor de jaarlijkse drytoolwedstrijd van de Berpallieters.


Het OVJK introduceert paraclimbing in België

Competitie Het OVJK introduceert paraclimbing in België

De editie 2013 van het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap bracht niet alleen een lange lijst laureaten voort maar was ook de editie waar voor het eerst een wedstrijd paraclimbing voor de jeugd georganiseerd werd. Het gebeurde vorige zaterdag in Klimax.


Ragni route op Cerro Torre revisited

Alpinisme Ragni route op Cerro Torre revisited

Enkele weken na Sean Villanueva en Stéphane Hanssens hebben de Mount Coachers Tim de Dobbeleer en Sam van Brempt hun kans gewaagd op de Ragni Route op de Cerro Torre. Na een lange maar fantastische klim hebben zij de top bereikt.


Karnaval Boulder Fest op 8 februari in klimzaal Blok

Competitie Karnaval Boulder Fest op 8 februari in klimzaal Blok

Fans van carnaval kunnen hun gekste kostuum weer bovenhalen. Op vrijdag 8 februari gaat de vijfde editie van het Karnaval Boulder Fest van start in klimzaal Blok. De gekostumeerde wedstrijdavond belooft kleurrijk te worden. Thema: fluo 80's!


Op naar de Happy Boulders in Bishop

Rotsklimmen Op naar de Happy Boulders in Bishop

Bishop, dat is kiezen tussen de imposante eivormige boulders op de heuvels van de Buttermilks en de chaos van de schrikwekkende valleien van de Happy & Sad Boulders. Hier vindt u het laatste deel van de trilogie van Xiao-Lin Lin over boulderen in de VS.


Rustige wandeling in Fontainebleau

Rotsklimmen Rustige wandeling in Fontainebleau

Regen en milde temperaturen overheersten de laatste weken in Fontainebleau. Niet echt de beste condities voor knal prestaties, eerder aangenaam voor een korte wandeling. Chloé Caulier en Loïc Timmermans tonen ons de weg naar enkele goed gekozen 7A's.


Cursus Nationaal scheidsrechter lead op zaterdag 12 januari

Competitie Cursus Nationaal scheidsrechter lead op zaterdag 12 januari

De Belgian Commission for Competition Climbing is op zoek naar gemotiveerde scheidsrechters om het team te versterken! Daarvoor organiseert ze een cursus Nationaal scheidsrechter lead op zaterdag 12 januari 2013 in klimzaal Klimax.


Tweede manche van de Belgian Youth Cup op 2 februari in L'Escale

Competitie Tweede manche van de Belgian Youth Cup op 2 februari in L'Escale

Op zaterdag 2 februari verwacht klimzaal L'Escale zo'n honderdtal Belgische en buitenlandse klimmers voor de tweede manche van de Belgian Youth Cup. L'Open Jeunes L'Escale wordt officieel gezien als selectiewedstrijd voor het nationale jongerenteam.


Maak kans op uw klimuitrusting voor 2013!

Mix Maak kans op uw klimuitrusting voor 2013!

De eindejaarsfeesten laten zeker hun sporen na. In eerste positie staan de goede voornemens voor het nieuwe jaar waaronder blijven doen wat men graag doet: klimmen. Speciaal daarvoor geeft Belclimb klimuitrusting weg. Neem deel aan onze wedstrijd.


Gelukkig Nieuwjaar

Mix Gelukkig Nieuwjaar

Wat brengt 2013? In deze moeilijke tijden, hopen we op evenveel fijne verrassingen als vorig jaar. Jong en oud bracht de Belgische driekleur in beeld bij zowel sportklimmen als het alpinisme. Wij kunnen alvast niet wachten om te zien wat 2013 brengt.