Nieuws 
Chloé Graftiaux triomfeert op de Christmas Womens Open

Competitie Chloé Graftiaux triomfeert op de Christmas Womens Open

Ze kwam, ze zag en ze overwon. Amper twee weken nadat ze de titel op het Belgische Kampioenschap Blok bemachtigde, zakte Chloé Graftiaux weer even af naar België voor de Christmas Womens Open. Ze werd eerste voor Magali Hayen.


Simon Lorenzi 3de op de Open Jeune in Albertville

Competitie Simon Lorenzi 3de op de Open Jeune in Albertville

Tijdens het weekend van 19 en 20 december vonden de Open Jeunes d'escalade plaats in Albertville. Zoals elk jaar zakte ook nu een kleine Belgische delegatie af naar Frankrijk om er aan de wedstrijd deel te nemen. Simon Lorenzi eindigde knap derde.


Blok Open op 10 januari 2010 in Hoboken

Competitie Blok Open op 10 januari 2010 in Hoboken

Momenteel zijn er al meer dan 95 hitsige klimmers ingeschreven voor de Blok Open wedstrijd in Hoboken. Naar goede traditie is de Blok Open de eerste wedstrijd van het jaar, en is daarom - maar niet alleen daarom - niet te missen!


Publieksprijs voor Asgard Jamming op Mendi Film Festival

Mix Publieksprijs voor Asgard Jamming op Mendi Film Festival

De magie van het olijke duo Favresse-Villanueva werkt grensoverschrijvend. Een van de intercontinentale redenen die wij kunnen bedenken is het feit dat ze al wat ze doen een persoonlijke touch geven. Dat bewezen ze opnieuw op het Mendi Film Festival.


Win 4 tienbeurtenkaarten voor Hungaria en Face Nord

Mix Win 4 tienbeurtenkaarten voor Hungaria en Face Nord

Bij wijze van afsluiter wendt Belclimb Kerst aan om je voor de laatste keer dit jaar te trakteren op een fijn cadeau. Er kunnen vier tienbeurtenkaarten gewonnen worden voor onze partnerklimzalen Face Nord en Hungaria.


Muriel Sarkany topt Rollito Sharma, 8b+

Rotsklimmen Muriel Sarkany topt Rollito Sharma, 8b+

Muriel Sarkany ruilde de kilte van de isolatieruimte voor de koude van de rotsen. Na de laatste etappe van de Wereldbeker vertrok Muriel meteen naar Catalonië. Ondanks de koude lukte ze er toch in om Rollito Sharma, 8b+ in Santa Linya te toppen.


Local Hero Boulderfest - Xmas Edition

Competitie Local Hero Boulderfest - Xmas Edition

In klimzaal Hungaria had op zaterdag 19 december een Local Hero Boulderfest plaats. De winnaars van deze kersteditie waren Siebe Vanhee en Birgit Herteleer. Maar uiteindelijk won iedereen. Volledige uitslag.


Christmas Womens Open in City Lizard op zaterdag 26 december

Competitie Christmas Womens Open in City Lizard op zaterdag 26 december

Voor zij die een unieke competitie willen meemaken of voor zij die zich willen meten met de sterkste vrouwelijke blokklimmers van het moment is er maar een mogelijkheid: rep je op zaterdag 26 december naar klimzaal City Lizard in Sint Niklaas!


Nico Farcy bouldert Les feux d'Azeroth 8A+ in Branson

Rotsklimmen Nico Farcy bouldert Les feux d'Azeroth 8A+ in Branson

De ochtend na het Belgisch Kampioenschap Boulder vertrok Nicolas Farcy meteen naar Branson in Zwitserland om er enkele dagen te kunnen genieten van boulderen in de vrije natuur. Meteen bij het aankomen, topte hij er Les feux d'Azeroth, 8A+.


8A voor Bleausard Jan Gorrebeeck

Rotsklimmen 8A voor Bleausard Jan Gorrebeeck

Afgelopen zondag lukte Jan Gorrebeeck erin om Hypothèse, 8A, in sector Cuvier in Fontainebleau te klimmen. Nu het buiten kouder begint te worden, zijn de condities in Bleau optimaal. De perfecte omstandigheden om de klassiekers aan te vallen!


Nieuwe website voor The North Face

Materiaalgids Nieuwe website voor The North Face

Enkele maanden na de Noord Amerikaanse versie, heeft onze partner The North Face nu ook een hele nieuwe Europese website gelanceerd. Naast het aanbieden van de collectie, bevat de site ook een schat aan informatie over atleten en activiteiten.


Graftiaux en Thomas Belgisch Kampioen Boulder 2009

Competitie Graftiaux en Thomas Belgisch Kampioen Boulder 2009

Er mag geen discussie bestaan over het feit dat het de sterkste klimmers waren die met de overwinning aan de haal gingen op de Scarpa Boulder in Bleau. Chloé Graftiaux en Jonathan Thomas werden er tot Belgisch Kampioen Boulder 2009 gekroond.


Kerstpromo in Brussels Monkeys Climbing

Indoorklimmen Kerstpromo in Brussels Monkeys Climbing

De kerstman brengt een vroegtijdig bezoekje aan klimzaal Brussels Monkeys Climbing. Bij elke nieuw abonnement krijg je er gratis een t-shirt bij. Dit aanbod is geldig van 10 december tot 15 januari.


Climber for Life in klimzaal Blueberry Hill in Kortrijk

Mix Climber for Life in klimzaal Blueberry Hill in Kortrijk

Goede doelen zijn er om te steunen. Daarom: aandacht! Want Klimzaal Blueberry Hill organiseert op 19 en 20 december Climber for Life om geld in te zamelen in het kader van de strijd tegen malaria. Men zal er de 4810 meter hoge Mont Blanc aanvallen!


Sterling Rope, nieuwe partner van Belclimb

Materiaalgids Sterling Rope, nieuwe partner van Belclimb

De touwen van Sterling Rope zijn hier bij ons nog niet heel erg bekend, maar hebben toch al een sterke reputatie opgebouwd dankzij de klimmers die ondertussen bij Sterling Rope zweren: Chris Sharma, Muriel Sarkany en Nicolas Favresse.


Vrouwelijk Kerstfeest op 26 december in City Lizard

Competitie Vrouwelijk Kerstfeest op 26 december in City Lizard

Het is ondertussen een traditie geworden. Op zaterdag 26 december organiseert Klimzaal City Lizard in Sint Niklaas opnieuw het stilaan bekende Christmas Womens Open. De wedstrijd zal enkel en alleen toegankelijk zijn voor vrouwen.


Verander je gewoonten, help het klimaat

Mix Verander je gewoonten, help het klimaat

In een periode van tien jaar is het niveau van het ijs hier op aarde niet minder dan 15 meter gedaald. De relais die zich in het begin van de jaren '90 bij de start van een route bevonden, blinken nu 15 meter boven de begane grond.


Muriel Sarkany ontmoet Jacques Rogge van het IOC

Competitie Muriel Sarkany ontmoet Jacques Rogge van het IOC

Het was met heel wat emoties dat Muriel Sarkany, Marco Scolaris en Jérôme Meyer afgelopen donderdag de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, de Belg Jacques Rogge, ontmoetten om te ijveren voor een olympisch statuut voor de klimsport.


Scarpa Boulder op zaterdag 12 december in Bleau

Competitie Scarpa Boulder op zaterdag 12 december in Bleau

De lijst van geselecteerde klimmers voor het Belgisch Kampioenschap Boulder 2009 is hoegenaamd schitterend. Zonder enige twijfel zal het een van de meest interessante wedstrijden uit de geschiedenis van de Belgische klimsport worden.


Video van Nico Favresse en Sean Villanueva in Free South Africa

Mix Video van Nico Favresse en Sean Villanueva in Free South Africa

Nico Favresse en Sean Villanueva staan erom bekend om de ene uitdaging na de andere te willen aangaan. Maar, ze zijn wel zo goed om ons mee te laten genieten van elke krachttoer die ze ondernemen. Nu kan je ook meegenieten van Free South Africa.


Chloé Graftiaux knap derde op de Open du Mont-Blanc

Competitie Chloé Graftiaux knap derde op de Open du Mont-Blanc

Volop gebruikmakend van haar centrale uitvalsbasis in Frankrijk, neemt Chloé Graftiaux deel aan zoveel mogelijk wedstrijden. Ook de Open du Mont Blanc liet ze niet links liggen. Ze eindigde er knap derde.


Resultaten tweede selectieronde Scarpa Boulder

Competitie Resultaten tweede selectieronde Scarpa Boulder

Net zoals vorige week lukten Magali Hayen en Nicolas Farcy erin te winnen in de tweede selectieronde voor Scarpa Boulder. Naast hen zijn er nu wel nog eens acht nieuwe klimmers die verzekerd zijn van een ticket voor het BK Boulder.


Muriel Sarkany vereeuwigd in de Belga Queen

Mix Muriel Sarkany vereeuwigd in de Belga Queen

Een afspraakje zorgde ervoor dat we de Belga Queen in Brussel leerden kennen. Naast een fijne brasseriekeuken, trakteert Antoine Pinto je ook op zijn zelf geschilderde Belgische wall of fame waar ook Muriel Sarkany deel vanuit maakt.


Resultaten en fotos van de 3 heures de bloc in Face Nord

Competitie Resultaten en fotos van de 3 heures de bloc in Face Nord

Voor 3h de bloc reserveerde Face Nord afgelopen zaterdag 79 boulders die de deelnemers binnen de tijdslimiet van 3u moesten afwerken. Het bleek een zware opdracht te zijn, want geen enkele van de 73 deelnemers lukte erin. Mignon behaalde de 1ste plaats.


Eerste 8A in Fontainebleau voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen Eerste 8A in Fontainebleau voor Nicolas Mathieu

Wanneer zijn kameraden afgelopen weekend streden voor een plaatsje in de finale van de Scarpa Boulder, trok Nicolas Mathieu naar Fontainebleau. En wel met resultaat. Hij kon er met Le Mandarin zijn eerste 8A bloc in Font op zijn palmares schrijven.


Resultaten eerste selectieronde Scarpa Boulder

Competitie Resultaten eerste selectieronde Scarpa Boulder

Acht klimmers lukten er gisteren in om hun ticktet voor Scarpa Boulder die op 12 december in klimzaal Bleau zal doorgaan, te bemachtigen. Nicolas Farcy en Magali Hayen voeren de lijst aan. Zij wonnen de eerste selectieronde voor het BK Blok.


L'Escale opent een gigantische blokzaal in Aarlen

Indoorklimmen L'Escale opent een gigantische blokzaal in Aarlen

Gisteren opende klimzaal L'Escale in Aarlen een nieuwe blokruimte die voor 650m2 extra klimoppervlakte zorgt. Met haar nieuwe blokzaal, positioneert L'Escale zich tussen de grootste indoorklimzalen in het land. De blokruimte is 3,90m hoog.


8b, 8a+ flash en M11 voor Chloé Graftiaux

Rotsklimmen 8b, 8a+ flash en M11 voor Chloé Graftiaux

Nice-Climb heeft Chloé Graftiaux recentelijk kennis laten maken met de rotsen rond Nice. Daar lukte ze er ondermeer in om twee 8bs, een 8a+ succesvol af te werken. Om ook even aan haar dry-toolingverslaving toe te geven werkte ze ook Bowski, M11, af.


Nicolas Favresse opent L'eau de Lune, 8b+, te Freyr

Rotsklimmen Nicolas Favresse opent L'eau de Lune, 8b+, te Freyr

Het was lang geleden dat er nog een nieuwe route in Freyr werd geopend. Op doortocht in België vond Nicolas Favresse de tijd om een variante op Mistral gagnant (sector Al'lègne) te openen. 8 nieuwe meters en een lijn die 8b+ waard is : L'eau de Lune.


Nicolas Mathieu en Magali Hayen winnen de Peter Belien Memorial

Competitie Nicolas Mathieu en Magali Hayen winnen de Peter Belien Memorial

Spektakel, ambiance en knalprestaties. De reputatie van de Peter Belien Memorial moet niet meer gemaakt worden. De derde editie van deze wedstrijd ging afgelopen zaterdag door en werd bij de heren overheerst door Nicolas Mathieu en Magali Hayen.


11 vertoningen Asgard Jamming

Mix 11 vertoningen Asgard Jamming

De première van Asgard Jamming vindt deze dinsdag 17 november plaats in Namen. Maar, na Namen volgen er nog 10 vertoningen her in der in België. Wie zou er niet willen gaan kijken naar de exploten van het CAB-RCT op de big walls van het Canadese Noorden?


Johanna Ernst en Adam Ondra winnen de Wereldbeker Lead

Competitie Johanna Ernst en Adam Ondra winnen de Wereldbeker Lead

Ondanks dat het resultaat nog lang niet vaststond aan de vooravond van de laatste manche van de Wereldbeker zijn Johanna Ernst en Adam Ondra niet ten onder gegaan aan de druk en winnen ze, op 16 jaar, het algemeen klassement van de Wereldbeker 2009.


Nieuwe website voor klimzaal Face Nord

Indoorklimmen Nieuwe website voor klimzaal Face Nord

Onze partner klimzaal Face Nord heeft zichzelf getrakteerd op een nieuwe webstek. Na enkele jaren trouwe dienst heeft de oude site plaats moeten maken voor een levendiger en moderner exemplaar. Ga het zeker eens bekijken.


Siebe Vanhee gets wet in Mallorca

Mix Siebe Vanhee gets wet in Mallorca

Wanneer je van plan bent te klimmen boven het water, moet je je verzoenen met de gedachte dat je af en toe ook in het water kan terechtkomen. In het filmpje over zijn recentste exploten laat Siebe Vanhee ons een knap staaltje zijn van psychoblok zien.


Schrijf u in voor Scarpa Boulder 2009

Competitie Schrijf u in voor Scarpa Boulder 2009

Scarpa Boulder 2009 of het Belgisch Kampioenschap Boulderen gaat op zaterdag 12 december in klimzaal Bleau te Gent plaatsvinden. De selecties voor de wedstrijd gaan door in de zaal, op zaterdagen 21 en 28 november. Schrijf u nu in.


Blok Open op 10 januari 2010

Competitie Blok Open op 10 januari 2010

Heb jij je goede voornemens voor 2010 al gemaakt? Nog niet? Als stevig blokken een van je voornemens zou zijn, dan begint het nieuwe jaar al fantastisch voor jou met de eerste blokwedstrijd van een nagelnieuw 2010 met de Blok Open op 10 januari.


Buitenlandse topprestaties voor de Belgische dames

Competitie Buitenlandse topprestaties voor de Belgische dames

Chloé Graftiaux en Magali Hayen lukten er dit weekend opnieuw in om zich te onderscheiden. Graftiaux ging met de overwinning aan de haal op de Open d'Annemasse in Frankrijk en Magali Hayen de laatste etappe van de Beker Boulder bij onze noorderburen.


Muriel Sarkany vierde in Brno

Competitie Muriel Sarkany vierde in Brno

Het lijkt er sterk op dat Muriel Sarkany haar beste form weer heeft teruggevonden. Dit liet ze afgelopen zaterdag merken op de Wereldbeker Moeilijkheidsklimmen in het Tsjechische Brno waar ze knap vierde eindigde. Ze eindigde voor Johanna Ernst.


Win je eigen gewicht in materiaal met de Tikka2 wedstrijd van Petzl

Materiaalgids Win je eigen gewicht in materiaal met de Tikka2 wedstrijd van Petzl

Samen met de lancering van de nieuwste hoofdlamp, de Tikka2, organiseert Petzl een grote video- en fotowedstrijd rond het thema Illustreer de kracht van licht. Neem zeker deel, want je kan je eigen gewicht in materiaal winnen.


3-uren chrono voor een max aan boulders in Face Nord komende 21 november

Competitie 3-uren chrono voor een max aan boulders in Face Nord komende 21 november

De 6e editie van de "3h Chrono pour un max de bloc" zal plaatshebben zaterdag 21 november in klimzaal Face Nord te Bergen. 3 uren, een grote aantal boulders, een toffe sfeer. Smeer de spieren maar goed in, het gaat er om stuiven! Schrijf u nu in!


8A+ bloc voor Jonathan Thomas en Nicolas Mathieu

Rotsklimmen 8A+ bloc voor Jonathan Thomas en Nicolas Mathieu

Wat Rodellar voor lengtes betekende, betekenden Magic Wood en Cresciano voor de boulderaars het afgelopen jaar. Proeve daarvan is het feit Jonathan Thomas et Nicolas Mathieu, net aangekomen in Zwitserland, beiden al een 8A+ op hun palmares schrijven.


Glorieuze bouldernacht voor Magali Hayen

Competitie Glorieuze bouldernacht voor Magali Hayen

Klimmen zonder licht doe je in de spotlights en dat is net wat Magali Hayen afgelopen zaterdagnacht rond een uur op de finale van Bouldernacht in Haarlem mocht meemaken. Ze eindigde eerste. Jérôme Franssen neemt een mooie vijfde plaats.


Diefstal in Klimzaal Altitude CCM

Indoorklimmen Diefstal in Klimzaal Altitude CCM

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werd er heel wat klimmateriaal gestolen in klimzaal Altitude CCM in Eigenbrakel. Al het materiaal is gemerkt. Wanneer men je zou benaderen om materiaal te kopen, gelieve de klimzaal te verwittigen:


Jérôme De Boeck in La Grotte de Peillon

Rotsklimmen Jérôme De Boeck in La Grotte de Peillon

Nadat hij een 8c en twee 8b+en op drie dagen wist te klimmen, lijkt het erop dat Jérôme De Boeck langzaamaan zijn goede form weet te hervinden na een blessure in de zomer. Na een week vol regen in St. Léger, vertrok hij naar La Grotte de Peillon.


L'Escale en Klimax heersen in Stone Age

Competitie L'Escale en Klimax heersen in Stone Age

Het toeval wil dat de eerste manche van de Belgische Beker voor Jongeren die afgelopen zaterdag plaats vond in Stone Age werd gewonnen door de twee teams die de volgende twee manches van de Beker organiseren: Klimax en L'Escale. Uitslag.


Eerste 8b+en voor Raphaël Kergen

Rotsklimmen Eerste 8b+en voor Raphaël Kergen

We zeggen je één ding, het begint met een R en het bevindt zich in Spanje. Je antwoordt uiteraard en zonder dralen: Rodellar. Ook voor Raphaël Kergen is Rodellar the place to be, want hij kon er zijn eerste twee 8b+en klimmen, met o.a. Tripa de conejo.


Recordeditie Bleau Open 2009

Competitie Recordeditie Bleau Open 2009

Meer deelnemers, meer boulders en meer ambiance kenmerkten Bleau Open 2009. De tiende editie was een bom. De competitie kende een grote aantrek vanuit de buurlanden en ook het podium kleurde internationaal. Graftiaux en Glairon-Mondet wonnen.


Anne-Lynn Vantomme topt Argo, 8a

Rotsklimmen Anne-Lynn Vantomme topt Argo, 8a

Anne-Lynn Vantomme klom met Argo in Rodellar haar derde 8a van het jaar. Het lijkt daar om een stukje productieve rots te gaan, want heel wat Belgen wisten de afgelopen maanden deze route aan hun palmares toe te voegen.


Wedstrijd Grimpeurs en Folie in Altitude CCM op 31 oktober

Mix Wedstrijd Grimpeurs en Folie in Altitude CCM op 31 oktober

Klimzaal Altitude CCM organiseert op zaterdag 31 oktober de Challenge des grimeurs en folie. Het gaat om een vriendschappelijke wedstrijd waarin teams van vier personen het tegen elkaar opnemen in alle mogelijke geschifte duels.


Loic Timmermans 15de in Kaliningrad

Competitie Loic Timmermans 15de in Kaliningrad

Enkel de besten van elke delegatie wisten zich afgelopen weekend te plaatsen om mee te strijden voor een finaleplaats in de voorlaatste manche van de European Youth Series in Kaliningrad. Loïc Timmermans verdedigde de kans van België. Hij eindigde 15de.


Volgend weekend Bleau Open in Gent

Competitie Volgend weekend Bleau Open in Gent

200 boulderlustigen zijn reeds ingeschreven voor de 10de editie van de Bleau Open die dit jaar doorgaat van 23 tot 25 oktober. Op vrijdag en zaterdag zal het er nog aannemelijk rustig aan toe gaan, maar zondag gaat het daar alleszins al knallen.


De 26 gelukkigen in de 10 jaar Belclimb wedstrijd

Mix De 26 gelukkigen in de 10 jaar Belclimb wedstrijd

26 gelukkigen lukten erin om een prijs te bemachtigen binnen het kader van de wedstrijd rond 10 jaar Belclimb. De grote gelukkige echter is Michaël Timmermans a.k.a. Mr. M die een reis voor twee personen naar Tenerife wint. De volledige winnaarslijst.


What's up in Lille: resultaten en fotos

Competitie What's up in Lille: resultaten en fotos

Zes Belgen namen deel aan de finales van de eerste boulderwedstrijd van klimzaal What's up. Bij de mannen lukte Nicolas Mathieu erin om een knappe derde plaats te bemachtigen. Bij de vrouwen wist Muriel Sarkany zich voor Magali Hayen te plaatsen.


Routes in Durnal opnieuw geopend

Rotsklimmen Routes in Durnal opnieuw geopend

Na het uitvoeren van een stabiliteitstest, werd beslist dat de routes in het massief van Durnal die sinds het einde van augustus verboden terrein waren, weer geopend kunnen worden. Het gaat om 't is woa wa da je zegt, Konkordia en Ode a min moaten.


Peter Beliën Memorial op 14 november

Competitie Peter Beliën Memorial op 14 november

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat de immer sympathieke Peter Beliën ons heeft verlaten. Om Peter te gedenken organiseert klimzaal Olympia in Hasselt op zaterdag 14 november de Peter Beliën Memorial. Een niet te missen boulderwedstrijd.


Muriel verzamelt 8ste graad in Rodellar

Rotsklimmen Muriel verzamelt 8ste graad in Rodellar

Hoewel ze nog maar net vertrokken was naar Rodellar, is Muriel Sarkany al weer terug thuis. Toch hoeft ze niet te treuren, want ze komt niet met lege handen naar huis maar met een palmares aangevuld met Philippe Cuisinière, 8b+.


Klimles met Jérôme De Boeck in Total Eclatch

Mix Klimles met Jérôme De Boeck in Total Eclatch

Twee maanden na zijn succesvolle poging in Total Eclatch in Nice, stelt Jérôme De Boeck ons de video van zijn sterke prestatie voor. Voor iedereen die op een dag deze 8c+ zou willen aanvallen, zijn de gedetailleerde aanwijzingen van Jérôme onontbeerlijk.


Vruchtbare taalstage voor Sébastien Berthe

Competitie Vruchtbare taalstage voor Sébastien Berthe

Na Nicolas Mathieu, was het nu de beurt aan Sébastien Berthe om zich drie maanden lang onder te dompelen in een taalbad. In Oostenrijk lukte hij aardig in om zich te integreren, nam de tijd om te trainen en won een manche van de Oostenrijkse Beker.


Cheese and wine in Entre Ciel et Terre op 24 oktober

Mix Cheese and wine in Entre Ciel et Terre op 24 oktober

De tijd van de BBQ is weer voor even voorbij, en daarom, allen verwelkomt de aloude kaas-en wijsavonden. Klimzaal Entre Ciel et Terre te Louvain-la-Neuve haalt kaasplan en wijnglazen naar boven op zaterdag 24 oktober, met een Open Jump wedstrijd.


Resultaten van het Belgisch Militair Kampioenschap

Competitie Resultaten van het Belgisch Militair Kampioenschap

Klimax II dient voor meer dan het organiseren van Werelbekers alleen. Op het einde van de afgelopen week werd Klimax II even tot militaire zone omgevormd en werd zo het speelterrein voor het Belgisch Militair Kampioenschap 2009.


Tim Teerlinck topt twee keer 8A blok in Zwitserland

Rotsklimmen Tim Teerlinck topt twee keer 8A blok in Zwitserland

Hoewel 8A blok zich langzaamaan democratiseert in België, blijft het een fenomenale mijlpaal in de loopbaan van een klimmer. Tim Teerlinck lukte er deze week in deze mijlpaal te overbruggen door Octopussy en Le vent nous portera in Zwitserland te toppen.


Nieuw bezoekersrecord voor Belcimb

Mix Nieuw bezoekersrecord voor Belcimb

Af en toe mag men eens voor eigen kerk preken, dat kan geen kwaad. Belclimb lukte er gisteren in om voor de eerste keer de kaap van 20.000 unieke bezoekers in een maand te overschrijden. Bedankt voor het vertrouwen!


Chris Sharma op zaterdag 10 oktober in City Lizard

Mix Chris Sharma op zaterdag 10 oktober in City Lizard

Steeds verder gaan, gebetenheid, en afzien. Het gaat hier zonder enige twijfel over Chris Sharma. Hij zal op zaterdag 10 oktober in klimzaal City Lizard halt houden voor zijn Lecture Tour 2009. Vergeet niet op tijd je plaatsen te reserveren.


8b/+ van de eerste poging voor Muriel Sarkany in Rodellar

Rotsklimmen 8b/+ van de eerste poging voor Muriel Sarkany in Rodellar

Muriel Sarkany heeft haar teleurstelling over de Wereldbeker in Puurs snel kunnen vergeten. Dinsdag aangekomen in Rodellar wist ze meteen een 8a à vue te klimmen alsook een 8b/+ van de eerste poging met El Chorreras o la belle inconnue.


Jassen van The North Face te winnen voor 10 jaar Belclimb

Mix Jassen van The North Face te winnen voor 10 jaar Belclimb

Het is de laatste keer dat je kans maakt op een mooie prijs binnen het kader van de wedstrijd rond 10 jaar Belclimb. The North Face geeft 3 bijzonder knappe technische jassen weg. Er zijn 2 Trajectory Hybrid jassen en 1 Women Stretch Diad te winnen.


European Outdoor Film Tour op 9/10 in Genk

Mix European Outdoor Film Tour op 9/10 in Genk

De European Outdoor Film Tour liet zich inspireren door het Banff Mountain Film Festival in Canada en belooft sensationele avontuurlijke films vol met prachtige beelden te laten zien. Op 9/10 houden ze halt in België in de Cristal Arena in Genk.


Johanna Ernst en Adam Ondra triomferen in Puurs

Competitie Johanna Ernst en Adam Ondra triomferen in Puurs

Hoewel ze beiden amper 16 jaar zijn, domineren ze al enkele maanden het competitiecircuit. Afgelopen zaterdag gingen Johanna Ernst en Adam Ondra onder een brandende zon met de overwinning aan de haal op de Wereldbeker in Puurs.


Rechtstreeks vanop de Wereldbeker in Puurs

Competitie Rechtstreeks vanop de Wereldbeker in Puurs

Muriel Sarkany (1ste) en Mathilde Brumagne zijn de twee Belgen die onze driekleur met trots zullen verdedigen op de halve finales van de Wereldbeker morgen zaterdag in Puurs. Je kan deze manche gratis bijwonen ofwel live bekijken via het internet.


Eerste bezoek van Chloé Graftiaux aan Yosemite

Rotsklimmen Eerste bezoek van Chloé Graftiaux aan Yosemite

Chloé Graftiaux heeft er net een verblijf van 2 weken in Yosemite opzitten. In het legendarische klimgebied probeerde ze 2 al even legendarische routes - The Nose en Freerider - vrij te klimmen. Het lukte haar 2 keer net niet maar vooral door tijdsgebrek.


2 gordels en 2 crashpads van Black Diamond te winnen

Mix 2 gordels en 2 crashpads van Black Diamond te winnen

Je kan nog 4 keer kans maken op de reis naar Tenerife. Deze week deelt Black Diamond 2 Drop Zone crashpads en 2 Ozone gordels aan. Eén ding is zeker, de kans om hier op Belclimb iets te winnen is veel groter dan de kans om met de Lotto te winnen.


Resultaten van de 3de manche van de EYS in Edinburgh

Competitie Resultaten van de 3de manche van de EYS in Edinburgh

Afgelopen weekend ging in Edinburgh de 3e manche van de European Youth Series door. In het gigantisch EICA klimcomplex, gebouwd in een oude steengroeve, waren een 120-tal jeugdige klimmers en klimsters op de afspraak. Verslag door Tijl.


Tsai en Farcy triomferen op 15 jaar Klimzaal Blok

Competitie Tsai en Farcy triomferen op 15 jaar Klimzaal Blok

De zon weerhield een 75-tal klimmers er niet van deel te nemen aan de wedstrijd die afgelopen zaterdag in Klimzaal Blok werd georganiseerd ter ere van hun 15 jarig bestaan. De finale werd gewonnen door Unting Tsai en Nicolas Farcy. Resultaten en fotos.


Nog een week voor de Wereldbeker in Puurs

Competitie Nog een week voor de Wereldbeker in Puurs

De Wereldbeker Puurs zal op 25 en 26 september in Klimax II gehouden worden. Er zullen niet minder dan 75 klimmers deelnemen aan het moeilijkheidsklimmen. Snelheid staat niet meer op het menu, maar er wordt wel een muur voor het jeteren geïnstalleerd.


Les Calanques misschien verboden terrein

Mix Les Calanques misschien verboden terrein

Les Calanques maken zich langzaam op om onder het statuut van Parc National te vallen. Met deze verandering zou ook de beslissing om alle menselijke activiteit in het gebied - waaronder klimmen - te verbieden samen hangen. Een online petitie werd geopend.


Touwen en slings te winnen

Mix Touwen en slings te winnen

Ook deze week kan je uw geluk beproeven met onze wedstrijd voor 10 jaar Belclimb. De grote winnaar kan met een vriend of vriendin naar keuze naar Tenerife voor 7 dagen. Er zijn slings van Beal te winnen tot zondagavond.


Resultaten van de European Youth Series te Munchen

Competitie Resultaten van de European Youth Series te Munchen

Twee weken na Valence, is het een in aantal verzwakt Belgisch Jeugdteam dat de verplaatsing naar Munchen maakt voor de tweede manche van de European Youth Series. Het beste resultaat werd geboekt door Loïc Timmermans.


15 jaar klimzaal Blok nu zaterdag 19 september

Mix 15 jaar klimzaal Blok nu zaterdag 19 september

Er is al heel wat water door de Schelde gevloeid sinds klimzaal Blok 15 jaar geleden in het Antwerpse opende. Zaterdag 19 september wordt dit in Hoboken gevierd met een wedstrijd gevolgd door een spetterend feestje!


Magic Eye, 8b+/c voor Raphaël Fernandez

Rotsklimmen Magic Eye, 8b+/c voor Raphaël Fernandez

Met het naderend einde van zijn verblijf in Onate is Raphaël Fernandez er zijn laatste projecten aan het afwerken. Afgelopen zaterdag topte hij Magic Eye, 8b+/c. Spanje is hem deze zomer zeker goed bevallen.


Nieuwigheden op Belclimb

Mix Nieuwigheden op Belclimb

Wanneer je weet dat Belclimb ondertussen uit 2500 news items en artikels bestaat, 4500 klimroutes gecatalogaliseerd heeft, en er zich meer dan 1400000 berichten in de fora bevinden, dan is de tijd wel gekomen om dit alles makkelijk te doorzoeken.


Sportklimmen op de Golden Sunday, 20 september

Mix Sportklimmen op de Golden Sunday, 20 september

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal het sportklimmen voorgesteld worden op een evenement georganiseerd door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité met name op de Golden Sunday, zondag 20 september op het Jubelpark in Brussel.


8b+ voor Mathilde Brumagne en Raphael Fernandez in Onate

Rotsklimmen 8b+ voor Mathilde Brumagne en Raphael Fernandez in Onate

Het kost best wel moeite om de Spaanse uitspattingen van Mathilde Brumagne en Raphael Fernandez deze zomer op te volgen. Waar we alvast zeker van zijn is dat ze na enkele fantastische weken in Rodellar doortrokken naar Onate voor nog knalprestaties.


Deze week helmen en hoofdlampen van Petzl te winnen

Mix Deze week helmen en hoofdlampen van Petzl te winnen

Na La Sportiva vorige week, is het deze week aan Petzl om de Belclimb-bezoeker te verwennen. Deze week kan je 4 Meteor III helmen winnen tot woensdag avond, en vanaf dan staan er 3 Myo XP hoofdlampen op het spel. Waag ook je kans voor Tenerife.


Chloé Graftiaux tweede in Arco

Competitie Chloé Graftiaux tweede in Arco

Met de Rockmaster in Arco heeft de bouldertop deelgenomen aan de laatste grote internationale wedstrijd van het seizoen. Voor de ogen van meer dan 2000 kijklustigen, lukte Chloé Graftiaux erin om een fantastische tweede plaats te bemachtigen.


Inschrijvingen Bleau Open 2009 geopend

Competitie Inschrijvingen Bleau Open 2009 geopend

Niet alleen Belclimb viert dit jaar haar 10de verjaardag; ook de Bleau Open Bouldering Sensations is al aan zijn 10de editie toe. Dit jaar zal de wedstrijd plaatsvinden op 23, 24, en 25 oktober. 4 sessies, meer makkelijke routes en ambiance gegarandeerd!


Win wandelschoenen van La Sportiva

Mix Win wandelschoenen van La Sportiva

Op het menu voor de 2de van de 10 wedstrijden voor Belclimb's 10e verjaardag staan Gandalf en Wizard schoenen van onze partner La Sportiva. Vergeet niet dat je door de lengte van Le Clou exact te schatten een reis naar Tenerife kan winnen!


Resultaten van de Wereldkampioenschappen Jeugd te Valence

Competitie Resultaten van de Wereldkampioenschappen Jeugd te Valence

De Wereldkampioenschappen voor de Jeugd te Valence eindigden afgelopen zondag. Tussen de deelnemers uit 39 verschillende landen waren ook 11 Belgen terug te vinden. Onder hen Loïc Timmermans (11de) en Sébastien Berthe (13de) in hun categorie.


Win een reis en voor 2500 euro aan prijzen want Belclimb werd 10 jaar

Mix Win een reis en voor 2500 euro aan prijzen want Belclimb werd 10 jaar

Vanaf vandaag en de volgende vijf weken maak je kans om een van de vele prijzen te winnen die Belclimb weggeeft om dat we 10 jaar geworden zijn. De hoofdprijs is een reis van een week voor twee personen naar Tenerife!


Belgen heer en meester op Boulderen aan Zee afgelopen zaterdag

Competitie Belgen heer en meester op Boulderen aan Zee afgelopen zaterdag

Anak Verhoeven, Ignace Debreyne, Pierre Collignon en Muriel Sarkany eindigden als eerste in hun categorie op de derde editie van Boulderen aan Zee dat op het strand van Scheveningen bij Noorderburen gehouden werd.


Gedeeltelijk klimverbod in Durnal

Rotsklimmen Gedeeltelijk klimverbod in Durnal

De Klim- en Bergsportfederatie laat ons weten dat er vanaf heden een gedeeltelijk klimverbod geldt op de rotsen van Durnal. Het gaat in deze om drie routes met mogelijk gevaar door vallende stenen.


Belgische hoogdag in Magic Wood

Rotsklimmen Belgische hoogdag in Magic Wood

Olivier Mignon, Thierry Hardy en Nicolas Mathieu sprokkelden samen tientallen achtste graad blokroutes. Afgelopen woensdag konden ze nog eens drie routes aan hun lijstje toevoegen. Hun verblijf in Zwitserse Magic Wood is dus zeker niet voor niets geweest.


Fora Belclimb hyperactief

Mix Fora Belclimb hyperactief

In zijn tienjarig bestaan heeft Belclimb met behoorlijk wat nieuwigheden weten uit te pakken. Een klimroutes database samenstellen en een forum dat gonst van de bedrijvigheid lanceren. De kaap van 10.000 berichten werd op 13 augustus overschreden.


Boulderen aan Zee aanstaande zaterdag 29 augustus

Competitie Boulderen aan Zee aanstaande zaterdag 29 augustus

Er resten de routebouwers van Boulderen aan Zee nog amper drie dagen om hun taak te volbrengen: 250 boulders openen voor competitie. BAZ zal deze zaterdag voor de derde keer plaatsvinden op het strand van Scheveningen bij onze Noorderburen.


Magic in Magic Wood voor Nico Mathieu en Olivier Mignon

Rotsklimmen Magic in Magic Wood voor Nico Mathieu en Olivier Mignon

Bij hun bezoek aan Magic Wood zijn Nicolas Mathieu en Olivier Mignon behoorlijk wild gegaan. In een kleine drie dagen lukten ze er elk in om niet alleen twee 8A maar ook twee 8A+ blokroutes af te werken. De Belgische boulderwederopstanding is een feit.


Muriel Sarkany mist de finale in Imst op een haar

Competitie Muriel Sarkany mist de finale in Imst op een haar

Afgelopen zaterdag vonden de finales van de Oostenrijkse manche van de Wereldbeker moeilijkheidsklimmen plaats in Imst. Muriel Sarkany greep net naast een finaleplaats. Johanna Ernst en Adam Ondra gingen met de overwinning aan de haal.


Sébastien Berthe topt Bansai 8b

Rotsklimmen Sébastien Berthe topt Bansai 8b

Met Bansai, 8b, in Freyr vult Sébastien Berthe, 16 jaar, zijn bijzonder indrukwekkend lijstje met zomerprestaties verder aan. Enkele weken geleden begon hij aan zijn krachtour in Rodellar met niet minder dan zes 8as, waarvan twee à vue, en Gladiator, 8b.


Koop nu je kaarten voor Chris Sharma op 10/10 in City Lizard

Mix Koop nu je kaarten voor Chris Sharma op 10/10 in City Lizard

Er zijn amper 220 plaatsen beschikbaar voor de presentatie die Chris Sharma 10 oktober aanstaande in City Lizard zal geven. Om je eigen kostbare ticket te bekomen, moet je naar de klimzaal gaan. De kaarten staan momenteel in vvk voor de prijs van 15 euro.


Zomerbarbecue bij Face Nord op 29 augustus

Indoorklimmen Zomerbarbecue bij Face Nord op 29 augustus

Onze vrienden van Face Nord te Bergen plannen hun zomerbarbecue als iedereen zijn zomerse ervaringen al kan navertellen. Komende zaterdag 29 augustus is iedereen vanaf 19u welkom. Als je van de partij wil zijn breng je best 10 euro mee.


Freyr vanuit de hemel

Mix Freyr vanuit de hemel

La Une (de Franstalige versie van één) heeft recent een reportage gemaakt over sites die gezien van bovenaf zo mogelijk nog mooier zijn als van beneden uit. En natuurlijk staat Freyr met de hoogste rotsen van België ook op hun lijstje.


Jérôme De Boeck op Bronx Rock Invitational

Competitie Jérôme De Boeck op Bronx Rock Invitational

De wedstrijd Bronx Rock die reeds voor de derde keer werd georganiseerd blijft evolueren. Dit jaar waren 12 uitgenodigde klimmers die hun eigen boulders mochten bouwen. Onder hen Jérôme De Boeck. Jonas Baumann en Juliane Wurm kaapten de overwinning weg.


Belclimb wordt 10 jaar

Mix Belclimb wordt 10 jaar

Happy birtday to us! Op 16 augustus 1999 zag Belclimb het levenslicht. Het is ondertussen al 10 jaar dat ons team jullie de laatste nieuwtjes van de Belgische klimscene brengt. Aan iedereen die ons van het begin of iets later heeft gevolgd, bedankt!


Chris Sharma in City Lizard op 10 oktober

Mix Chris Sharma in City Lizard op 10 oktober

Het is bevestigd! Chris Sharma, interplanetaire en immer rijzende ster van het klimmen en mededinger naar de titel bekendste persoonlijkheid in de verticale wereld zal op zaterdag 10 oktober om 20u klimzaal City Lizard verblijden met een presentatie.


Anak Verhoeven, 13 jaar, topt Argo, 8a

Rotsklimmen Anak Verhoeven, 13 jaar, topt Argo, 8a

De jonge Anak Verhoeven is net 13 jaar geworden en lukte er toch in om deze zondag met Argo in Rodellar haar eerste 8a te klimmen. Met deze knappe prestatie legt ze meteen de lat voor het vrouwenklimmen in België weer wat hoger.


Muriel Sarkany 8ste in Barcelona

Competitie Muriel Sarkany 8ste in Barcelona

Na haar tegenvallende uitstap naar Chamonix nam Muriel Sarkany afgelopen zondag deel aan de finale van de manche van de Wereldbeker Lead in Barcelona. Nadat ze de das was omgedaan door tijdstekort in de finaleroute, eindigde Muriel knap 8ste.


De bavaroise route op Mount Asgard bijna vrijgeklommen

Rotsklimmen De bavaroise route op Mount Asgard bijna vrijgeklommen

Na 3 weken radiostilte heeft het CAB-RCT op Baffin Island weer van zich laten horen. Sean Villanueva, Stéphane Hanssens, Olivier en Nicolas Favresse hebben meer dan 11 dagen op de wand van Mount Asgard geprobeerd de bavaroise route vrij te klimmen.


Opleiding nationaal routebouwer boulder

Competitie Opleiding nationaal routebouwer boulder

In 2009 zal de BCCC-opleiding tot nationaal routebouwer boulder plaats hebben op 12 en 13 september in klimzaal Blok en 19 september in Tielen. Deze opleiding richt zich tot routebouwers met ervaring en heeft tot doel wedstrijdboulders te leren bouwen.


Goede vorm en een nieuwe 8c+ voor Jérôme De Boeck

Rotsklimmen Goede vorm en een nieuwe 8c+ voor Jérôme De Boeck

Jérôme De Boeck is er in geslaagd zijn project in de sector Déversé van de Gorges du Loup nabij Nice te klimmen. De route noemt Total Eclatch en was 8c waard, tot er afgelopen winter een greep uitbrak en er een +je werd toegvoegd aan de quotatie.


Geen K2 voor Wim Smets

Alpinisme Geen K2 voor Wim Smets

Dit jaar geen klimmers op de top van K2. Wim Smets heeft zijn poging om als eerste Belg de 8.611 meter hoge en tweede hoogste berg ter wereld, de K2, te beklimmen moeten staken tussen kamp 3 en 4. Dit door zowel een te zware route als te harde wind.


Drie jongeren verongelukken op de Tocllaraju in Peru

Alpinisme Drie jongeren verongelukken op de Tocllaraju in Peru

De bergen zijn wreed. Drie jonge getalenteerde alpinisten, Hans Mariën (26), Ann Houttequiet (23) en Koen De Backer (26), die allen de Mount Coach opleiding van het KBF afgewerkt hebben, zijn verongelukt na een val op de flanken van de Tocllaraju in Peru.


The North Face partner van Belclimb

Mix The North Face partner van Belclimb

Sinds kort is het logo van The North Face te zien op de pagina's van Belclimb. Na La Sportiva hebben we het plezier jullie aan te kondigen dat dit outdoormerk beslist heeft om eveneens lange termijn partner te worden van deze site.


Eerste 8c voor Siebe Vanhee

Rotsklimmen Eerste 8c voor Siebe Vanhee

Afgelopen vrijdag klom Siebe Vanhee met Les Maux de la Fin zijn eerst 8c nadat hij reeds een tiental dagen zijn tentje had opgeslagen onder de sector Déversé van de Gorges du Loup nabij Nice. Met zijn 17 jaar zijn er niet veel Belgen die beter deden.


Chloé Graftiaux 3de op TAB en 1ste in de Coupe de France

Competitie Chloé Graftiaux 3de op TAB en 1ste in de Coupe de France

Met haar derde plaats in de Tout à Blocs wedstrijd in l'Argentière la Bessée gisteren, eindigde Chloé eerste in het algemeen klassement van de Coupe de France voor Boulder. De Oekraïense Olga Shalagina en de Rus Rustam Gelmanov kaapten de overwinning weg.


Zomersluiting

Mix Zomersluiting

De redactie is op verlof. Klimmen en farniente op het programma tot 2 augustus met enkele welverdiende klim- en rustdagen. Wees zeker dat we in full force zullen teurgkomen. Belclimb viert haar 10 verjaardag in augustus en september!!!


Red Bull X-Alps, de andere manier om de Alpen over te steken?

Mix Red Bull X-Alps, de andere manier om de Alpen over te steken?

Sinds afgelopen zondag trekt de Red Bull X-Alps tussen Salzbourg in Oostenrijk en Monaco door de Alpen. Het gaat om een onverbiddelijke race tegen de tijd waarbij de deelnemers alleen gebruik mogen maken van een parapente en hun voeten.


Nicolas Farcy klimt Never Ending Story I, 8A+

Rotsklimmen Nicolas Farcy klimt Never Ending Story I, 8A+

In Magic Wood is het onontbeerlijk om over een gedegen kennis van het Zwitsers te beschikken of een vlotte vertaler te hebben om uit het kluwen van routenamen wijs te raken. Dit was het geval bij Nico Farcy die Unendliche Geschichte wist te klimmen.


Ignace Debreyne topt zijn eertse 8a

Rotsklimmen Ignace Debreyne topt zijn eertse 8a

Gestimuleerd door de ouderen, klom gisteren Ignace Debreyne, zijn 1ste 8a in Rodellar. 5 pogingen had hij nodig om Argo te toppen. Het Spaanse massief blijkt the place to be te zijn voor enkele Belgen om hun honger naar prestaties te stillen.


Eerste 8b voor Mathilde Brumagne in amper 2 pogingen

Rotsklimmen Eerste 8b voor Mathilde Brumagne in amper 2 pogingen

Op klimvakantie in Rodellar heeft Mathilde Brumagne deze vrijdag haar eerste 8b geklommen. Ze heeft maar twee pogingen nodig gehad om Espirit Rebeld te temmen. Haar vriend en klimpartner, Raphaël Fernandez, doet hetzelfde maar in één poging meer.


Nieuws uit Baffin Island

Rotsklimmen Nieuws uit Baffin Island

Er komen tekenen van leven uit het Baffin Island. Nico en Olivier Favresse, Sean Villanueva en Stéphane Hanssens stellen het bijzonder goed en kunnen klimmen bij paradijselijke weersomstandigheden. Wie durfde te vertellen dat het Hoge Noorden een hel is?


Bérézina-Carnage assis voor Olivier Mignon

Rotsklimmen Bérézina-Carnage assis voor Olivier Mignon

De vakantie is mooi en goed begonnen. Tijdens een bouldersessie in Fontainebleau afgelopen weekend wist Olivier Mignon Bérézina-Carnage assis te toppen. Een 8A die de twee mythische routes van de Bas Cuvier met elkaar verbindt.


Benjamin Fallet topt Esperanza, 8b+

Rotsklimmen Benjamin Fallet topt Esperanza, 8b+

Na enkele vruchteloze maanden is Benjamin Fallet er in geslaagd om Esperanza, één van de meest veeleisende routs op de l?Alègne in Freyr, te toppen. Het is de 2de 8b+ in Freyr voor Benja die ondertussen een goedgevuld palmares heeft. Foto's te ontdekken.


Muriel Sarkany uitgesloten voor de finale in Chamonix

Competitie Muriel Sarkany uitgesloten voor de finale in Chamonix

Het heeft niet veel gescheeld, maar door een luttele tien minuten vertraging werd aan Muriel Sarkany de toegang tot de isolatiezone van de finale van de Wereldbeker in Chamonix ontzegd. Hoewel ze zich door een official van de IFSC om 5u opgebeld werd...


Véronique Homans aan de beurt in John Bee

Rotsklimmen Véronique Homans aan de beurt in John Bee

Slechts enkele dagen na Anne-Lynn Vantomme viel nu ook Véronique Homans John Bee delight watch te beurt. Het is al de 3de 8a in Freyr voor Véro nadat ze eerder reeds God shave the Queen en Tabula Rasa topte.


Muriel Sarkany voorzitster van de Athletes commission van IFSC

Competitie Muriel Sarkany voorzitster van de Athletes commission van IFSC

Net zoals de bij de vorige Wereldkampioenschappen konden de in China aanwezige klimmers hun vertegenwoordigers in de Athletes Commission van IFSC (International Federation of Sport Climbing) kiezen. Muriel Sarkany werd er tot voorzitster voorkozen.


Video van Muriel en Sean beschikbaar op Plug Tribus

Mix Video van Muriel en Sean beschikbaar op Plug Tribus

De uitzending van het programma Plug Tribus is vanaf heden te bekijken op de website van de Franstalige zender. De uitzending gunt Muriel Sarkany vier minuten (in Klimax II) en laat ook Sean Villanueva (in Pont du Diable) aan bod komen.


Anne-Lynn Vantomme klimt John Bee, 8a

Rotsklimmen Anne-Lynn Vantomme klimt John Bee, 8a

Deze zaterdag klom Anne-Lynn Vantomme na amper vier dagen werken in de route tijdens de verzengende hitte John Bee Delight Watch, 8a, op de Pape in Freyr. Enkele weken na Moniek Stenis, beloont Anne-Lynn zich met haar eerste Belgische 8a.


Wereldkampioenschappen: vervolg en einde

Competitie Wereldkampioenschappen: vervolg en einde

Chloé Graftiaux eindigt op de 11de plaats in het algemeen klassement van het boulderen op het wereldkampioenschap in Xining. Yulia Abramchuk behaalde het goud. Bij de mannen ging Patxi Usobiaga in het moeilijkheidsklimmen met de overwinning aan de haal.


Wereldkampioenschap: resultaten moeilijkheidsklimmen vrouwen

Competitie Wereldkampioenschap: resultaten moeilijkheidsklimmen vrouwen

Deze zaterdag werden in Xining de eerste finales van het Wereldkampioenschap gehouden. Alexey Rubtsov bij het boulderen en Johanna Ernst bij het moeilijkheidsklimmen haalden het goud. Chloé Graftiaux en Muriel Sarkany, eindigden 17de en 24ste.


Klaas Willems topt Lost in Translation, 5.12b/c

Rotsklimmen Klaas Willems topt Lost in Translation, 5.12b/c

Drie jaar na Nicolas Favresse, kan Klaas Willems de tweede beklimmng van Lost in Translation, 5.12b/c, op El Capitan in Yosemite op zijn naam schrijven. Klaas klom de route op het einde van behoorlijk regenachtig verblijf.


Klimzalen schakelen over op zomermodus

Indoorklimmen Klimzalen schakelen over op zomermodus

Sommige partnerklimzalen van Belclimb passen hun openingsuren speciaal aan deze zomer. Om niet voor gesloten deuren te staan kan je best rekening houden met deze inlichtingen of hun respectievelijke website bezoeken.


8b+ à vue voor Robin Poelmans

Rotsklimmen 8b+ à vue voor Robin Poelmans

Niet lang na zijn 8b flash in Modave slaagde Robin Poelmans er in om Question d'équilibre, een 8b+ in Céüse, à vue te klimmen. Maandag voerde hij een verbeten strijd van een goed uur om tot het einde te komen.


Wereldkampioenschappen: Graftiaux naar de halve finales in het Boulderen

Competitie Wereldkampioenschappen: Graftiaux naar de halve finales in het Boulderen

Het zal een lange week worden. Gisteren begonnen er de Wereldkampioenschappen muurklimmen in Xining. 200 klimmers tekenen present, waaronder 2 Belgen dames, Muriel Sarkany en Chloé Graftiaux. Deze laatste kwalificeerde zich nipt voor de halve finales.


Win 2 plaatsen voor Tout à Blocs in de Ecrins

Mix Win 2 plaatsen voor Tout à Blocs in de Ecrins

De organisatie van de competitie Tout à blocs in l'Argentière-la-Bessée die plaats zal vinden van 29 juli tot 1 augustus aanstaande komt met een wel heel erg leuk initiatief op de proppen. Een wedstrijd met als hoofdprijs een verblijf van 1 week voor 2.


Wereldbeker Puurs 25 en 26 september

Competitie Wereldbeker Puurs 25 en 26 september

De Wereldbeker Puurs zal op 25 en 26 september in Klimax II gehouden worden. Hoewel men nog niet precies weet hoe sterk de klimmers gaan zijn die komen opdagen, beloofd het een ongemeen spannende moeilijkheidswedstrijd te worden.


TV-uitzending klimmen op Plug RTL deze zaterdag

Mix TV-uitzending klimmen op Plug RTL deze zaterdag

Wie had het ooit durven denken. België heeft enkele van de beste klimmers ter wereld in huis en beschikt over een eigen Alpiene Club! Met deze woorden kondigt Plug RTL de reportage over klimmen die deze zaterdag 27 juni om 22u10 uitgezonden wordt, aan.


Magali Hayen eindigt tweede op Nederlandse Promotop

Competitie Magali Hayen eindigt tweede op Nederlandse Promotop

Voor al wie twijfelt aan de mogelijkheid om competitieklimmen en examens te combineren, nam Magali Hayen deel aan de derde en laatste manche van de Promotop wedstrijd in klimzaal Neoliet in Eindhoven afgelopen zondag. Ze eindigde eerst.


Favresse knalt Silbergeier, zes lengtes 8b

Rotsklimmen Favresse knalt Silbergeier, zes lengtes 8b

Na tussenstops in Portugal en Sardinië, houdt Nicolas Favresse nu halt in Zwitserland vooraleer terug te keren naar ons vlakke land. Samen met Adam Pustelnik, slaagde hij er enkele dagen geleden in om Silbergeier in Ratikon, 8b max, te klimmen.


Graftiaux tweede op Franse Beker Boulder

Competitie Graftiaux tweede op Franse Beker Boulder

Tussen twee rotsklimsessies door, wist Chloé Graftiaux haar training voor het Wereldkampioenschap af te werken. Al is dat een understatement. Afgelopen zondag lukte ze erin de 2de plaats te bemachtigen op de 3de manche van de Franse Beker Boulder.


Jochen Adriaensens zweeft, Nicky De Leeuw vliegt

Competitie Jochen Adriaensens zweeft, Nicky De Leeuw vliegt

Afgelopen zondag in Eindhoven namen enkele klimmers deel aan een dynowedstrijd die gehomologeerd werd door het Guinness Book. Jochen Adriaensens eindigde vierde. De Nederlander Nicky De Leeuw verpulverde het wereldrecord met 2,80m.


CAB maakt financiële troebelen openbaar

Mix CAB maakt financiële troebelen openbaar

Twee weken na de bekendmaking van het trieste nieuws dat de Franse Gemeenschap drastisch snoeit in de budgetten van de CAB, lanceert de CAB een noodkreet op haar site. Momenteel is de federatie druk in de weer om een oplossing te vinden.


Laatste 8A bloc als 17jarige voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen Laatste 8A bloc als 17jarige voor Nicolas Mathieu

Slechts enkele dagen voor zijn terugkeer naar het Belgenland èn zijn 18de verjaardag, trakteerde Nicolas Mathieu zichzelf met The Worm Turns, 8A bloc, op een vroegtijdig verjaardagscadeau. Ook Thierry Hardy was ter plaatse en topte de boulder.


Du glucose pour les moineaux à vue voor Poelmans, of toch zo goed als

Rotsklimmen Du glucose pour les moineaux à vue voor Poelmans, of toch zo goed als

Du Glucose pour les Moineaux is gesitueerd in de Porche de Roiseux in Modave. Een jaar geleden bekeek Robin Poelmans een video van de route, en vorige week woensdag klom hij de 8b route dus flash.


Putain, putain! 8b+ voor Chloé Graftiaux

Rotsklimmen Putain, putain! 8b+ voor Chloé Graftiaux

Bij Chloé Graftiaux verbaast ons niets meer. Na een knappe vierde plaats in Eindhoven, stak ze meteen door naar de Tarn om daar woensdag haar eerste 8b+, Putain, Putain, te knallen. Toch blijft ze niet stil zitten, wel integendeel.


Muriel Sarkany in de ether

Mix Muriel Sarkany in de ether

Na Nico Favresse afgelopen week, was het dit weekend aan Muriel Sarkany om haar plaats in de media op te eisen. Afgelopen zondag gunde het programma Un Sportif Autrement van de RTBF Muriel niet minder dan 15 minuten zendtijd in een uitgebreid interview.


Video van Rollito Sharma, 8b+ van Siebe Vanhee

Mix Video van Rollito Sharma, 8b+ van Siebe Vanhee

Na de vorige video over Ramadan, kan je nu ook de beelden van de geslaagde poging van Siebe Vanhee in Rollito Sharma, 8b+ bewonderen. Deze knappe prestatie is het resultaat van zijn verblijf in Santa Linya. Neem ook een kijkje op Siebes nieuwe blog.


Chloé Graftiaux vierde in Eindhoven

Competitie Chloé Graftiaux vierde in Eindhoven

Chloé Graftiaux sloot de Wereldbeker Boulder met een vierde plaats op de laatste manche in Eindhoven. Ook tijdens deze laatste manche was een het een nek-aan-nekrace waarin Chloé Graftiaux het diende op te nemen tegen de internationale toppers.


Uw foto boven de haard in de Chamonix?

Mix Uw foto boven de haard in de Chamonix?

Bij de aanvang van het seizoen werden de vertrouwde Freyrianen uit hun sokken geblazen door de nieuwe look van de Chamonix. Nu organiseert de Chamonix in samenwerking met de CAB een fotowedstrijd om de klimmers toch een beetje gerust te stellen.


Slechtvalken in Freyr

Rotsklimmen Slechtvalken in Freyr

Elk jaar opnieuw nestelen slechtvalken in Freyr, dit jaar kon je ze al horen op de Pape. Toch zijn er maar enkelen die de valken ook echt kunnen zien. De nieuwgenestelden zijn desalniettemin al op de gevoelige plaat vastgelegd. Fotos van Marc de Baecke.


Nico Favresse op de tweede pagina in Le Soir

Mix Nico Favresse op de tweede pagina in Le Soir

Drie weken verwijderd van zijn vertrek naar Baffin Island in Canada, vertrouwd Nicolas Favresse zijn geheimen toe aan Le Soir, eerste krant van de Franse Gemeenschap. Dit bewijst eens te meer de populariteit van Nico.


Nieuw logo voor klimzaal Altitude CCM

Indoorklimmen Nieuw logo voor klimzaal Altitude CCM

Onze klimzaalpartner Altitude CCM heeft zich na democratisch stemming een nieuw logo aangemeten. Uit een twaalftal inzendingen, werd het ontwerp van Quentin Coster gekozen.


Bruisend weekend aan de Maas

Rotsklimmen Bruisend weekend aan de Maas

Jonathan Berthe, Mathieu Pauwels, Siebe Vanhee en Olivier Coenen konden na een explosief weekend de Maas met een gerust hart achter zich laten en voldaan naar huis terugkeren. Freyr (en omgeving) kookte haast over door al de topprestaties.


Wim Smets valt de K2 aan

Alpinisme Wim Smets valt de K2 aan

Wim Smets heeft de 7 summits al op zijn palmares staan, maar deze maandag begint hij alweer aan een ander avontuur met de beklimming van de K2. Als Smets slaagt, zal hij de eerste Belg zijn om op de 8.611 hoge top van de K2 te staan.


5 op 12 voor de VS in Vail

Competitie 5 op 12 voor de VS in Vail

Niet minder dan vijf van twaalf finalisten op de voorlaatste manche van de Wereldbeker Boulder in Vail waren Amerikanen. Dit laat geen twijfel bestaan over de stijgende populariteit van het boulderen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.


9 Belgen op het Youth Color Climbing Festival in Imst

Competitie 9 Belgen op het Youth Color Climbing Festival in Imst

Hoewel de jongste Belgische competitieklimmers gewoon zijn om wedstrijden in toprope te klimmen, vertrok er afgelopen weekend toch een delegatie van 9 moedige jeugdige klimmers naar Imst om er deel te nemen aan het Youth Color Climbing Festival.


5 x 2 vrijkaarten te winnen voor de WB Boulder in Eindhoven

Mix 5 x 2 vrijkaarten te winnen voor de WB Boulder in Eindhoven

De vijfde en laatste etappe van de Wereldbeker Boulder vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni plaats in Eindhoven. Als je kans wilt maken op één van de vijf duokaarten, voor de halve finales en de finale op zaterdag, neem snel deel aan onze wedstrijd.


10 klimsites komen samen in Calalonië

Mix 10 klimsites komen samen in Calalonië

Het laatste weekend van mei kwamen 10 webmasters van internationale klimwebsites samen in Catalonië voor de derde jaarlijkse bijeenkomst van het Climbing Web Network, waartoe ook Belclimb behoort.


Financiële aderlating bij Club Alpin Belge

Mix Financiële aderlating bij Club Alpin Belge

Door een tekort in het budget van Michel Daerden - Minister van Sport voor de Franse Gemeenschap - zal er drastisch in de subsidies voor topsport geknipt worden. Ook de CAB deelt in de klappen en ziet haar dotatie met de helft verminderen.


Sexe Shop niet langer toegankelijk voor klimmers

Rotsklimmen Sexe Shop niet langer toegankelijk voor klimmers

Door een stijgend ongenoegen bij de buurtbewoners van het massief, is de Sexe Shop vanaf heden verboden terrein voor klimmers. De hinder kon niet langer door de vingers worden gezien.


Graftiaux eindigt op een zucht van de finale in Wenen

Competitie Graftiaux eindigt op een zucht van de finale in Wenen

De derde manche van de Wereldbeker Boulder in Wenen was door de aanhoudende striemende regen bijna een non-event geworden. Chloé Graftiaux eindigde er zevende, op twee ampele pogingen van de finale.


Integratie Google Maps in overzicht Belgische massieven

Mix Integratie Google Maps in overzicht Belgische massieven

Vanaf nu kan je alle Belgische massieven ook via Google Maps opsnorren op Belclimb. De 200 bekendste massieven werden reeds aan de database toegevoegd. Om dit overzicht te vervolledigen, Belclimb needs you!


U koopt een touw, Beal plant een boom

Materiaalgids U koopt een touw, Beal plant een boom

Het Franse merk Beal heeft zich ertoe verbonden om voor elk verkocht touw een boom te planten in het nationaal park Andringitra op het eiland Madagascar. Doel van de actie is om binnen twee jaar 100.000 Beal-bomen op het eiland geplant te hebben.


Nieuwe topo van Berdorf

Mix Nieuwe topo van Berdorf

Tien jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe topo van Berdorf in Luxemburg. Binnenkort zal de topo die samengesteld werd door Markus Haysom en geïllustreerd werd met fotos van Sam Bié bij speciaalzaken over heel België te verkrijgen zijn.


European Youth Series te Imst, de resultaten

Competitie European Youth Series te Imst, de resultaten

Afgelopen weekend ging in Imst, Oostenrijk, het internationaal wedstrijdseizoen van start voor het Belgian Youth Climbing Team. Loic Timmermans en Romane Herson geraakten beiden tot in de finales maar moesten daar hun meerderen erkennen.


Chloé Graftiaux waagt zich aan artifklimmen

Rotsklimmen Chloé Graftiaux waagt zich aan artifklimmen

Tussen twee bouldercompetities door kreeg Chloé Graftiaux een week artifklimmen in de Verdon aangeboden door de GEAN van de Club Alpin Français. Ze greep de kans met beide piolets, euh handen.


Jan Gorrebeeck bouldert opnieuw 8A met Octopussy

Rotsklimmen Jan Gorrebeeck bouldert opnieuw 8A met Octopussy

Wanneer men een lijn trekt tussen Melloblocco en België dan kom je onderweg Magic Wood in Zwisterland tegen. Twee uur voor zijn vertrek daar afgelopen woensdag, lukte Jan Gorrebeeck erin zijn tweede 8A van het jaar, Octopussy, binnen te halen.


Brussels Monkeys Climbing en Face Nord in zomermodus

Indoorklimmen Brussels Monkeys Climbing en Face Nord in zomermodus

De vakantiemaanden lonken reeds. Klimzalen Brussels Monkeys Climbing en Face Nord in Bergen voelen dat blijkbaar al aan hun theewater, want momenteel bieden ze zomerabonnementen aan tegen een wel zeer aantrekkelijke prijs.


Video van Siebe Vanhee in Ramadan, 8b

Mix Video van Siebe Vanhee in Ramadan, 8b

Bram Janssens verbleef tijdens de afgelopen paasvakantie in Siurana en maakte van de gelegenheid gebruik om te filmen hoe Siebes spieren zich inspanden in Ramadan, 8b. Een knap staaltje monteren dat zeker de moeite loont.


Magali Hayen 6de op de Duits-Oostenrijkse Beker boulder

Competitie Magali Hayen 6de op de Duits-Oostenrijkse Beker boulder

Bij wijze van afsluiter van haar Oostenrijks-Italiaanse trip, trok Magal Hayen naar Kitzrock in Kitzbühel om er deel te nemen aan de gemeenschappelijke manche van de Oostenrijkse en Duitse Beker Boulder.


Belgische delegatie op Melloblocco

Rotsklimmen Belgische delegatie op Melloblocco

Het jaarlijkse treffen voor boulderliefhebbers in Melloblocco overtreft ook dit jaar weer de verwachtingen. Tijdens de vier klimdagen wisten niet minder dan 1500 klimmers uit 35 landen de weg naar het Italiaanse bouldermekka te vinden.


Finale Jeugdbouldercircuit in Hoboken

Competitie Finale Jeugdbouldercircuit in Hoboken

Met de derde en beslissende manche die meer dan 80 deelnemers naar Klimzaal Blok wist te lokken, sluit het JBC het competitieseizoen in schoonheid af. Volledige resultaten en fotos van Hube en Vinz beschikbaar.


Jérôme De Boeck en Dani Andrada in Kroatië

Mix Jérôme De Boeck en Dani Andrada in Kroatië

Jérôme De Boeck en Dani Andrada namen afgelopen week deel aan de Big Wall Speed Climbing wedstrijd in het nationaal park Paklenica in Kroatië. Ze eindigde tweede nadat ze erin lukten om 160 meter in 29 minuten en 40 seconden te klimmen.


Anne-Lynn Vantomme betreedt het clubje van 8a-klimsters

Rotsklimmen Anne-Lynn Vantomme betreedt het clubje van 8a-klimsters

Dankzij een verlengd weekend in de Tarn in Frankrijk, kan ook Anne-Lynn Vantomme zich tot het selecte kruim van Belgische 8a-klimsters rekenen. Ze topte Supra dalle sonic in la Verrière, op de rotsen van la Vallée de la Dourbie.


Muriel Sarkany in Moab, nu op film

Mix Muriel Sarkany in Moab, nu op film

Muriel Sarkany maakt een speciaal gastoptreden in de nieuwe episode van de reeks Sweetspot van Nike ACG. In de film kan je Muriel aan het werk zien op de boulders van Moab in Utah in het gezelschap van Axel Ballay.


Sofie Hoet klimt God s(h)ave the Queen, 8a, in Freyr

Rotsklimmen Sofie Hoet klimt God s(h)ave the Queen, 8a, in Freyr

Afgelopen zaterdag wist Sofie Hoet God S(h)ave The Queen, 8a, in Freyr te toppen, dit amper twee weken na de succesvolle poging van Nederlandse Isolde Toet. Een topprestatie, zeker als men weet dat een Freyriaanse 8a niet van de poes is.


Scheidsrechters gezocht voor JBC manche in Klimzaal Blok op 9 mei

Competitie Scheidsrechters gezocht voor JBC manche in Klimzaal Blok op 9 mei

Zaterdag 9 mei vindt al voor de derde keer de laatste, afsluitende manche van het Jeugdbouldercircuit in Klimzaal Blok in Hoboken plaats. Met meer dan honderd deelnemers, is de vraag naar gedreven scheidsrechters bijzonder groot.


Nieuwe blog voor het City Lizard Team

Indoorklimmen Nieuwe blog voor het City Lizard Team

Het ijzersterkte City Lizard team dat onder het ervaren oog van trainer Johan Mus als een afgetraind leger Romeinse legionairs door de hoogste graden van het boulderen marcheert, heeft een nieuwe blog.


Graftiaux 9de in Hall, Historische ex-aequo

Competitie Graftiaux 9de in Hall, Historische ex-aequo

Tijdens de 2de manche van de Wereldbeker Boulder in Hall, bleek de grootste verrassing bewaard tot op het einde van de wedstrijd. Zelfs na een superfinale wisten Anna Störh, noch Akiyo Noguchi het verschil te maken. Graftiaux en Hayen eindigden 9 en 23.


2500 m2 klimoppervlakte in Gent vanaf 2012

Indoorklimmen 2500 m2 klimoppervlakte in Gent vanaf 2012

Afgelopen zaterdag volgde Bleau Open Local de wedstrijd Bleau Open Junior op. De wedstrijd werd gewonen door Willocx en Minnebo. De klimmers die er bij waren, waren de eerste te horen kregen dat er in 2012 een nieuwe klimzaal in Gent zal openen.


Les petites et les grosses couilles voor Thierry Hardy

Rotsklimmen Les petites et les grosses couilles voor Thierry Hardy

Hij heeft er vijf jaar op moeten wachten, maar vorige week maandag lukte Thierry Hardy, alias Titi, erin een van de eerste 8A blokroutes in België. De route bevindt zich in het uiterste linkergedeelte van de Rocher de Nasproué in Andrimont.


Jeugdbouldercircuit manche 2, de resultaten

Competitie Jeugdbouldercircuit manche 2, de resultaten

Afgelopen zaterdag werd het jong bouldergeweld los gelaten in klimzaal Bleau voor de tweede manche van het Jeugdbouldercircuit. Jurgen Lis en Laure Guérit kwamen als sterksten uit de hoek, terwijl Bleau Climbing Team de thuiszege veilig stelde.


God s(h)ave the Queen op Britse film

Mix God s(h)ave the Queen op Britse film

Een tiental dagen geleden maakte het olijke Britse duo James Pearson en Gaz Parry Freyr onveilig. For obvious reasons kozen ze God s(have) the Queen uit. Hun capriolen en beelden van God s(h)ave zijn nu ook te bewonderen als video op hun blog.


Pimp je Belclimb-profiel!

Mix Pimp je Belclimb-profiel!

Niet minder dan vierhonderd nieuwe wedstrijdklimmers werden het afgelopen jaar aan de competitiedatabase van Belclimb toegevoegd. Momenteel staat de teller op een fraaie 2.958. Ook jij kan je competitiepalmares aan je profiel linken!


8A blok voor Marcelis en Vencken in Fontainebleau

Rotsklimmen 8A blok voor Marcelis en Vencken in Fontainebleau

Niet alleen in Spanje, maar ook in Bleau presteren wij Belgen. Enkele dagen geleden topte Julien Marcelis La Balance sans la prise taillée, 8A, in Bas Cuvier. Tom Vencken lukte erin Hibernatus gauche, eveneens 8A, in Dame Jouanne te klimmen.


Magali Hayen tweede op Promotop in Haarlem

Competitie Magali Hayen tweede op Promotop in Haarlem

In volle voorbereiding voor de Wereldbeker Boulder wist Magali Hayen afgelopen zondag de tweede plaats te bemachtigen in Haarlem. De Nederlandse kampioene, Nikki Van Bergen, behaalde de eerste plaats.


8a à vue voor Loïc Timmermans

Rotsklimmen 8a à vue voor Loïc Timmermans

De paasvakantie is voorbij en dat betekent dat ook Loïc Timmermans Margalef weer moet inruilen voor de schoolbanken. Afgelopen vrijdag, de laatste dag van zijn trip in Spanje, klom hij bij wijze van afsluiter Dr. Feelgood, 8a, à vue.


Het regent 8a+ in Spanje

Rotsklimmen Het regent 8a+ in Spanje

De paasvakantie loopt op haar laatste benen, maar het blijft prestaties regenen in het zonnige Spanje. Olivier Mignon deed Cosmos 8A+ blok, Loïc Timmermans en Sébastien Berthe wisten El fustigador 8a+ aan hun jonge palmares toe te voegen.


Jongste Belgische 8a+ voor Loïc Timmermans in Margalef

Rotsklimmen Jongste Belgische 8a+ voor Loïc Timmermans in Margalef

Afgelopen maandag klom Loïc Timmermans, meervoudig Belgisch Kampioen en 5 dagen eerder net 14 jaar geworden, zijn eerste 8a+, Braguetasso in Margalef - Spanje. Hij is hiermee de jongste Belg die zulke prestatie neerzet.


Twee 8As blok voor Olivier Mignon in Albarracin

Rotsklimmen Twee 8As blok voor Olivier Mignon in Albarracin

Vanaf heden mag ook Olivier Mignon zich tot het selecte clubje van 8A blokklimmers rekenen. Afgelopen zondag en maandag werkte hij respectievelijk Orejas de las Regletas en Respect, beiden 8A, af.


James Pearson en Gaz Parry experimenteren in Freyr

Rotsklimmen James Pearson en Gaz Parry experimenteren in Freyr

De zoektocht naar de mooiste 8a van Europa van de twee Britten James Pearson en Gaz Parry, hun The North Face Summit Series Road trip, bracht het Britse duo afgelopen zaterdag naar God s(h)ave the Queen in Freyr.


Chloé Graftiaux eindigt 12de op Wereldbeker Blok in Kazo

Competitie Chloé Graftiaux eindigt 12de op Wereldbeker Blok in Kazo

Met de eerste manche voor de Weredlbeker Blok in Kazo afgelopen weekend, werd het startschot gegeven voor drie maanden intens wedstrijdgebeuren. Stéphane Julien en Akyio Noguchi wonnen. Chloé Graftiaux eindigde op de 12de plaats.


Sector Les Dalles Superposées in Awirs opnieuw open

Rotsklimmen Sector Les Dalles Superposées in Awirs opnieuw open

Omdat er zich heel wat losliggend gesteente in Les Dalles Superposées bevond, was deze sector in Awirs sinds juni 2008 verboden terrein. Aangezien het gevaar voor vallende stenen nu tot een minimum beperkt is, is de sector opnieuw toegankelijk.


Nieuwe Speedster en Gandalf van La Sportiva

Materiaalgids Nieuwe Speedster en Gandalf van La Sportiva

De komst van een nieuw seizoen brengt klassiek steeds de komst van een aantal nieuwigheden met zich mee. Het gamma van La Sportiva zal vanaf mei uitgebreid worden met een nieuwe klimschoen, de Speedster, en met een nieuwe aanloopschoen, de Gandalf.


Rocher de Goyet gesloten van 1 april tot 30 juni

Rotsklimmen Rocher de Goyet gesloten van 1 april tot 30 juni

De vereniging Natuurvrienden Bergstijgers, die toezicht houdt op Rocher de Goyet, heeft aldaar een milieuvergunning ingesteld waardoor klimmen er strikt verboden is tussen 1 april en 30 juni.


JeugdBoulderCircuit in Bleau op 25/4

Competitie JeugdBoulderCircuit in Bleau op 25/4

De volgende manche van het JeugdBoulderCircuit gaat door in klimzaal Bleau te Gent op zaterdag 25 april. En er zal gevochten worden om de podiumplaatsen in alle 4 de categorieën.


Noordzijde van La dalle des Autrichiens in Dave gesloten

Rotsklimmen Noordzijde van La dalle des Autrichiens in Dave gesloten

CMBEL meldt dat het noordelijk gedeelte van la dalle des Autrichiens in Dave tot nader order verboden terrein is. Er zouden zich heel wat losliggende stukken rots bovenaan de routes bevinden. Respecteer het verbod voor je eigen veiligheid.


Michaël Timmermans wint de Open Vertik Trip

Competitie Michaël Timmermans wint de Open Vertik Trip

Na het Belgisch Kampionschap Junior waagden enkele toppers zich aan de 25 nieuwe routes van de Vertik Trip in klimzaal Entre Ciel et Terre. De eerste plaats was voor Michaël Timmermans. Kers op de taart: de film van het kampioenschap op TVcom.


Einde olijke duo Favresse Villanueva

Rotsklimmen Einde olijke duo Favresse Villanueva

Na enkele jaren vruchtbare samenwerking op de zwaarste wanden ter wereld, heeft de sympathieke klimtandem Nicolas Favresse - Sean Villanueva besloten er een punt achter te zetten; een uitermate zwaar verlies voor het Belgische topklimmen.


Geladen weekend voor Magali Hayen

Competitie Geladen weekend voor Magali Hayen

Afgelopen zaterdag bevond Magali Hayen zich nog in Keulen, waar ze de finale van de wedstrijd Soul Moves won. Daags nadien was ze weer op post in het Nederlands Kampioenschap Blokklimmen. Ze behaalde een mooie 4de plaats.


Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior 2008

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior 2008

Hoewel met enkele maanden vertraging, vond afgelopen zaterdag dan toch het Belgisch Kampioenschap Junior 2008 plaats. Een goede honderd jeugdige klimmers waren op de afspraak in klimzaal Entre Ciel et Terre in Louvain-la-Neuve.


Verjongingskuur voor Hiking.be

Mix Verjongingskuur voor Hiking.be

Samen met Belclimb, maakt Hiking.be deel uit van de beperkte schare gespecialiseerde outdoorsites die ondertussen de gezegende leeftijd van tien jaar bereikt hebben. Hiking.be kreeg recentelijk een aantal nieuwe gebruikersfuncties toebedeeld.


MacLeod verkent Freyr

Rotsklimmen MacLeod verkent Freyr

Daags na zijn presentatie in Leuven, werd Dave MacLeod uitgenodigd in Freyr, en dit bleef niet onopgemerkt. MacLeod bleek zaterdag in topvorm, hij topte Bansai XXL, 8b+, in de tweede poging, en John Bee delight watch, 8a, flash.


Chloé Graftiaux rijgt de 8a+'s en aan elkaar in Russan

Rotsklimmen Chloé Graftiaux rijgt de 8a+'s en aan elkaar in Russan

De collonetten van Russan staan er om bekend om zelfs de meest voorarmen in no time tot waardeloze pulp te degraderen. Tijdens een bezoek aan de omgeving van Nîmes kon Chloé Graftiaux Maelstrom en Eau de colonne, beiden 8a+ op haar naam schrijven.


PURE, nieuwe film door Chuck Fryberger

Mix PURE, nieuwe film door Chuck Fryberger

De robotstem die de film PURE van Chuck Fryberger aan elkaar praat geeft de indruk dat je naar een freak show kijkt. En toch, geen twijfel mogelijk, een prachtige klimvideo in co-productie met la Sportiva.


Brumagne en De Boeck behalen titel Belgisch Kampioen Lead 2009

Competitie Brumagne en De Boeck behalen titel Belgisch Kampioen Lead 2009

Mathilde Brumagne rijfde gisteren in zaal Gecko Tank te Luik nogmaals de Belgische titel in het leadklimmen binnen. Bij de mannen was het Jérôme De Boeck die dankzij zijn uitstekende vorm zijn eerste Belgische titel won.


Magali Hayen en Liesbet Willocx eerste en tweede in Den Haag

Competitie Magali Hayen en Liesbet Willocx eerste en tweede in Den Haag

Exact een week geleden ging in Den Haag Urban Playground door. De naam van de wedstrijd mag dan al gewijzigd zijn, het principe blijft hetzelfde: de Belgen verplaatsen zich naar het noorden en kapen er de overwinning weg!


Jan Gorrebeeck topt Bérézina-Carnage assis, 8A

Rotsklimmen Jan Gorrebeeck topt Bérézina-Carnage assis, 8A

Een maand en half nadat Jan Gorrebeeck de combi Bérézina-Carnage (7C+) op de Bas Cuvier in Fontainebleau afwerkte, mag hij nu ook de zitstartvariant toevoegen aan zijn palmares. Enkele weken hard werk leverden hem een nieuwe 8A op.


Vlaams Studentenklimkampioenschap Boulder

Competitie Vlaams Studentenklimkampioenschap Boulder

In klimzaal Bleau konden Liesbet Willocx en Wanne Libot afgelopen vrijdag de Vlaamse studententitel bemachtigen. Wat opviel was dat er, voor het vijftigtal deelnemers, een zeer groot aantal ex-aequo's was.


Jérôme De Boeck in Fabela, de video

Rotsklimmen Jérôme De Boeck in Fabela, de video

Al degenen die nog twijfelen aan de mogelijkheden die de grot van Santa Linya biedt moeten even de tijd nemen om naar de nieuwe video van Jérôme De Boeck te kijken. Hij klom er 3 weken terug La Fabela, 8c+. Indrukwekkend!


Junior 2009 en Vertik Trip op 28 maart in ECT

Competitie Junior 2009 en Vertik Trip op 28 maart in ECT

Op zaterdag 28 maart gaan achtereenvolgens het Belgisch Kampioenschap Junior 2009, een Open amateur en een soirée dansante door in klimzaal Entre Ciel et Terre te Louvain-la-Neuve.


JeugdBoulderCircuit 2009, manche 1, de resultaten

Competitie JeugdBoulderCircuit 2009, manche 1, de resultaten

Afgelopen zaterdag ging de eerste manche van het JBC door in klimzaal Hungaria, Leuven. Een honderdtal deelnemers leefde zich uit en zag in een geslaagde wedstrijd de besten winnen.


The Power of Jam, de film

Rotsklimmen The Power of Jam, de film

Flashback naar 2008: Nico Favresse en Sean Villanueva ondernemen een trip van 4 maanden naar Noord-Amerika. The Power of Jam is de naam van de film die beschikbaar is op de site van hun sponsor Patagonia. 15 minuten pure vreugde!


Lead Senior 2009 in Gecko Tank, 21 maart

BCCC Lead Senior 2009 in Gecko Tank, 21 maart

Het Belgisch Kampioenschap Lead Senior gaat over twee weken door en het zal een open strijd zijn. Wie van de tenoren zal aanwezig zijn in Gecko Tank te Luik en gaat lopen met de titel? Antwoord op 21 maart.


Magali Hayen doet het goed in Sheffield

Competitie Magali Hayen doet het goed in Sheffield

Magali Hayen ging afgelopen zaterdag eens kijken op het Climbing Works International Festival dat plaats had in Sheffield, de Engelse hoofdstad van het klimmen. Een grote wedstrijd waar twee fransen winnen. Zijzelf eindigt 5e.


Romane Herson en Jérôme De Boeck winnen de BCC Lead 2009

Competitie Romane Herson en Jérôme De Boeck winnen de BCC Lead 2009

De BCC Lead 2009 werd afgelopen zaterdag afgesloten met een manche in klimzaal Indoor. Romane Herson en Jurgen Lis winnen. In het eindklassement deelt Romane de titel met Jérôme De Boeck.


Dave McLeod in Leuven

Mix Dave McLeod in Leuven

De Schot Dave McLeod is waarschijnlijk een van de meest polyvalente klimmers ter wereld. De Leuvense Universitaire Alpinisten Klub (LUAK) strikte Dave voor een lezing op 20 maart.


Sport en Tabak, een gespreksonderwerp!

Mix Sport en Tabak, een gespreksonderwerp!

Het Fonds voor Respiratoire Aandoeningen lanceert deze dagen een sensibilisatiecampagne rond het gebruik van tabak door sporters. En de link met klimmen? Het peterschap van de actie werd opgenomen door de leden van de CAB-RCT Baffin-expeditie.


Drama in Patagonië

Rotsklimmen Drama in Patagonië

Sean Villanueva en Nicolas Favresse hebben hun expeditie in Patagonië in dramatische omstandigheden vroegtijdig afgebroken. Geblokkeerd in slecht weer kwam hun Argentijnse vriend Chino om het leven ten gevolge van hypothermie.


Robin Poelmans scoort in Montserrat en Siurana

Rotsklimmen Robin Poelmans scoort in Montserrat en Siurana

Op bezoek in Montserrat bij Barcelona slaagde Robin Poelmans er in een nieuwe 8c, Llum, en zijn eerste 8c+, Fuck Mainstream, te toppen. In Siurana klom hij Zona 0, 8b, à vue.


BCC Lead manche 2 in klimzaal Indoor op 7/3

BCCC BCC Lead manche 2 in klimzaal Indoor op 7/3

Tweede en reeds laatste manche van de Belgian Climbing Cup Lead komende zaterdag 7 maart in klimzaal Indoor, Antwerpen. De manche telt nu al meer dan 50 inschrijvingen. Zal jij er ook bij zijn?


8A boulder voor Nico Farcy en Jonathan Thomas

Rotsklimmen 8A boulder voor Nico Farcy en Jonathan Thomas

La Coccinelle (8A) staat nu ook op het palmares van Nico Farcy en Jonathan Thomas (zijn eerste). De prestatie is des te opmerkelijk omdat de condities in Fontainebleau bijna zomers waren.


Jérôme De Boeck topt twee 8c+'en voor zijn verjaardag

Rotsklimmen Jérôme De Boeck topt twee 8c+'en voor zijn verjaardag

Het verblijf in Santa Linya levert op. Na Siebe's 8b+ topt Jérôme De Boeck op zijn verjaardag twee 8c+'en. Fabela en Ingravid Serps Extension.


Siebe Vanhee topt Rollito Sharma

Rotsklimmen Siebe Vanhee topt Rollito Sharma

De krokusvakantie moet goed besteed worden en dus trok Siebe Vanhee, samen met Jérôme De Boeck, naar Santa Linya. Gisteren topte hij er Rollito Sharma, zijn tweede 8b+.


Vlaams Studenten Boulderdag in Bleau op 13/3

Mix Vlaams Studenten Boulderdag in Bleau op 13/3

Na het succes van de Vlaamse Studenten Boulderdag verleden jaar word ook dit jaar weer geopteerd voor deze formule als studentenkampioenschap. Op vrijdag 13 maart wordt al het studerend bouldergeweld in klimzaal Bleau (Gent) verwacht.


Verkleedavond in New Rock op 7 maart

Mix Verkleedavond in New Rock op 7 maart

Karnaval, dat is nu... of komende zaterdag 7 maart in klimzaal New Rock te Brussel. Als je uw verkleedkleren boven wil halen ben je daar welkom vanaf 21u00 met uw hoofdlamp en een feestelijke ingesteldheid.


V10 en V11 voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen V10 en V11 voor Nicolas Mathieu

Na drie maanden Hoboken om Nederlands te leren is het nu in San Francisco dat Nicolas Mathieu zijn Engels bijspijkert. Afgelopen weekend stond zijn eerste korte trip naar Bishop op het programma.


Jurgen Lis wint de Open BMC

Competitie Jurgen Lis wint de Open BMC

Afgelopen zaterdag ging de eerste Open van klimzaal Brussels Monkeys Climbing door. De winst was voor Jurgen Lis in de A-categorie.


Chloé op de voorpagina van Grimper

Mix Chloé op de voorpagina van Grimper

Ons klimmersgeheugen zegt ons dat we dit nog niet vaak (nooit?) gezien hebben. Chloé Graftiaux kleurt de voorpagina van de februari-editie van het franse tijdschrift Grimper.


De site van Entre Ciel et Terre in een nieuw kleedje

Indoorklimmen De site van Entre Ciel et Terre in een nieuw kleedje

Meer foto's, meer nieuws en dat alles properder beheerd. De nieuwe site van klimzaal Entre Ciel et Terre van Louvain-la-Neuve is de moeite van een bezoek waard. En, onthoud: 28 maart: Belgisch Jeugdkampioenschap gevolgd door Vertik Trip!


Eerste plaats voor Magali Hayen op Dust Boulder Contest

Competitie Eerste plaats voor Magali Hayen op Dust Boulder Contest

Magali Hayen specialiseert zich in het boulderen en de resultaten volgen. Na Aachen en Reims spreidde ze afgelopen zondag haar kunnen tentoon in Eindhoven. Ze won er de Dust Boulder Contest in de nieuwe klimzaal Monk.


1ste Open Lead in Brussels Monkeys Climbing op 21/2

Mix 1ste Open Lead in Brussels Monkeys Climbing op 21/2

Het lead-seizoen is goed gestart. Na de BCC Lead in Mons afgelopen zondag is het zaterdag de beurt aan de zaal Monkeys Climbing in Brussel. Op het programma, 10 routes flash te klimmen vanaf 10u30.


BCC Lead Manche 1

Competitie BCC Lead Manche 1

Gisteren had de eerste manche van de vernieuwde BCC Lead plaats in Face Nord te Mons. 30 klimmers namen de proef op de som en na de finale bleek dat Jérôme de Boeck en Romane Herson deze formule het best konden smaken.


Een kleurrijke maand februari voor Bram Van Geert.

Rotsklimmen Een kleurrijke maand februari voor Bram Van Geert.

Twee weken nadat hij La Coccinelle topte, klom Bram Van Geert nog een 8A boulder. Deze keer viel Hibernatus Gauche in de sector Dame Jouane hem te beurt. Ça colle in Fontainebleau!


Drytool te Buggenhout

Competitie Drytool te Buggenhout

Enkele boomstammen en een best wel hoge toren konden de dertigtal deelnemers bekoren op de drytool-wedstrijd afgelopen vrijdag 6 februari in Buggenhout. Hier geen ijs maar toch evenzeer veel zweet en zeer veel fun.


Karnavaleske wedstrijd in klimzaal Blok te Hoboken

Competitie Karnavaleske wedstrijd in klimzaal Blok te Hoboken

Zag je al ooit een parachutist en Mega Mindy klimmen? Neen. Wel, je had dan maar naar het Karnaval Boulder Festival van klimzaal Blok moeten komen afgelopen vrijdag.


1e manche van de BCC Lead te Face Nord op 15/2

BCCC 1e manche van de BCC Lead te Face Nord op 15/2

Er resten jullie nog slechts enkele uren om u in te schrijven voor de eerste manche van de Belgian Climbing Cup Lead, volgens een nieuwe, uitnodigende formule. Afspraak in klimzaal Face Nord te Bergen nu zondag 15 februari.


Free South Africa!

Rotsklimmen Free South Africa!

Nicolas Favresse en Sean Villaneuva laten weer van zich horen. Na 13 dagen in de wand hebben ze de Zuid-Afrikaanse route op de Oost-wand van de Central Tower van de Torres del Paine geklommen. Het was de eerste vrije beklimming van deze wand!


Clash der titanen op Bleau Open Teams

Competitie Clash der titanen op Bleau Open Teams

62 Ploegen gingen afgelopen weekend de strijd aan op Bleau Open Teams. Een concept met toekomst want iets meer dan 180 klimmers namen deel in klimzaal Bleau te Gent. Winst voor de teams Peak Peformance en Girl Power.


Een eerste 8c voor Robin Poelmans in het Zillertal

Rotsklimmen Een eerste 8c voor Robin Poelmans in het Zillertal

Op bezoek, voor een week, in Oostenrijk wist Robin Poelmans zijn eerste 8c te toppen. Het gebeurde op 1 februari met Freedom is just another word for nothing left to loose..., sector Schwarze Wand,Zillertal. Ook te noteren, een eerste 8a à vue.


Chloé Graftiaux 5e in Busteni

Competitie Chloé Graftiaux 5e in Busteni

Afgelopen zaterdag ging in Busteni, Roemenië, de derde en laatste manche van de Wereldbeker ijsklimmen door. Chloé Graftiaux haalt er een prachtige 5e plaats en eindigt eveneens vijfde in het eindklassement. In 2008 eindigde ze 14e.


Tijd voor antwoorden...

Mix Tijd voor antwoorden...

Al 200 mensen stuurden hun antwoorden op onze enquête in. Sommige van de snelsten winnen zo een Belclimb T-shirt . Dank aan de anderen. Zij die nog niet antwoorden kunnen dat alsnog tot 9 februari.


Eerste 8A boulder voor Bram Van Geert en Stanley Selecky

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Bram Van Geert en Stanley Selecky

La Coccinelle zal Bram Van Geert en Stanley Selecky nog lang bijblijven. Het is immers voor beiden de eerste 8A boulder en hopelijk een inspiratiebron voor het hele City Lizard team dat afgelopen weekend van de partij was in Fontainebleau.


Vier karnaval in klimzaal Blok

Mix Vier karnaval in klimzaal Blok

Spiderman, catwoman en nog heel wat anderen zullen 6 februari van de partij zijn in klimzaal Blok. Een karnavaleske wedstrijd waar enkel verklede mensen kunnen klimmen. Dat zal tot wel heel originele klimscènes leiden...


Magali Hayen 1e op de Soul Moves in Aachen

Competitie Magali Hayen 1e op de Soul Moves in Aachen

Met 82 miljoen inwoners kun je er toch van uitgaan dat de wedstrijden in Duitsland feller bevochten zijn dan de onze. Afgelopen zaterdag won Magali Hayen in Aachen de Soul Moves 2009.


Bl.ad o.ver k.limmen

Mix Bl.ad o.ver k.limmen

Onze Noorderburen konden zich tot voor kort ontspannen met wat lectuur uit het magazine Limits. Recentelijk veranderde dit blad van naam naar Klimmers. Een andere nieuwe speler op de markt is BLOK. Bl.ad o.ver k.limmen.


Toerski expeditie Chili slideshow op 30 januari

Mix Toerski expeditie Chili slideshow op 30 januari

Expedities zorgen vaak voor mooie avonden waarbij men terugblikt op de heerlijkste momenten, maar zich ook de pijnlijkste voorvallen herinnert. Deze vrijdag wordt een slideshow getoond van de toerski-exploratie in Chili door Peter Vanhoof en Wim De Bruyn.


Chloé Graftiaux eindigt 6e op het Ice Climbing Championship

Competitie Chloé Graftiaux eindigt 6e op het Ice Climbing Championship

Toewijding loont. Chloé Graftiaux eindigde 6e in de finale van het Wereldkampioenschap Ijsklimmen dat zaterdag plaatsvond in Saas-Fee.


L'escale wint in L'escale

Competitie L'escale wint in L'escale

Met 3 winnaars op 10 categorieën heeft team L'escale afgelopen zaterdag een mooie thuisoverwinning behaald. Daardoor winnen ze tevens het eindklassement van de Belgische Jeugdbeker Lead.


Fritographie 8b voor Robin Poelmans

Rotsklimmen Fritographie 8b voor Robin Poelmans

2009 lijkt een zeer goed jaar te worden. Na Sébastien Berthe in Nice, klom nu ook Robin Poelmans afgelopen dinsdag met Fritographie op de Louis-Philippe, Freyr, zijn eerste 8b.


10 vragen om jullie beter te leren kennen

Mix 10 vragen om jullie beter te leren kennen

Er wordt niet weinig gesurfd op Belclimb maar we weten niet veel over jullie. Hier een kleine vragenlijst die ons toelaat jullie beter te leren kennen. Een t-shirt voor de snelste Belclimb-gebruikers die hun antwoord insturen. Is dat niet mooi?


Vriendschappelijke wedstrijd op 21 februari in BMC

Mix Vriendschappelijke wedstrijd op 21 februari in BMC

De Brusselse zalen Brussels Monkeys Climbing en Roc'House slaan de handen in elkaar en organiseren op 21 en 28 februari een tweedelige en tweezijdige wedstrijd: lead en boulder.


Chloé Graftiaux 5e in Val Daone

Competitie Chloé Graftiaux 5e in Val Daone

Op het programma van Chloé Graftiaux in 2009 staan er twee officiële ijsklimwedstrijden. De eerste vond plaats afgelopen weekend in Val Daone, Italië. Een Wereldbekermanche waarop ze 5e eindigt zowel in het moeilijkheids- als in het snelheidsklimmen.


150 jeugdige klimmers op het OVJK

Competitie 150 jeugdige klimmers op het OVJK

Het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap heeft afgelopen zaterdag de titels over de jonge Vlaamse kampioenen verdeeld en bewees, met niet minder dan 150 deelnemers, weer een wedstrijd voor allen te zijn. Speciale vermelding voor team L'Escale!


De BCC Lead kondigt zich meer 'fun' aan

BCCC De BCC Lead kondigt zich meer 'fun' aan

De inschrijvingen openen pas op 20 januari maar we kunnen ons al verheugen over de nieuwe formule van de Belgian Climbing Cup Lead . Twee manches met flash-pogingen in 5 routes gevolgd door à vue finales. Afspraak op 15/2 te Face Nord, Bergen.


Chloé Graftiaux 4e op het drytoolen in Kandersteg

Competitie Chloé Graftiaux 4e op het drytoolen in Kandersteg

Tweede deelname aan het Ice Climbing Festival te Kandersteg en voor de tweede keer een vierde plaats voor Chloé Graftiaux.


Hayen en Januel winnen de Blok Open

Competitie Hayen en Januel winnen de Blok Open

95 klimmers in klimzaal Blok te Hoboken, dat resulteert in veel magnesiumwolken. De twee die zich konden onderscheiden afgelopen zondag waren Magali Hayen en de Fransman Nicolas Januel.


Nicolas Mathieu topt Cosmos 8A+ te Albarracin

Rotsklimmen Nicolas Mathieu topt Cosmos 8A+ te Albarracin

Een nieuwe zware boulder kan toegevoegd worden aan het palmares van Nicolas Mathieu: Cosmos 8A+ op de Spaanse boulders van Albarracín. Eveneens ter plaatse waren Didier Mottart, Mathieu Pauwels en Olivier Mignon die elk enkele 7C+'en konden noteren.


Bleau Open Teams, 7 & 8 februari

Mix Bleau Open Teams, 7 & 8 februari

Klimzaal Bleau Gent mengt het concept Open doorheen verschillende recepten. Een laatste nieuwe versie, Teams voor de confrontatie tussen verschillende ploegen, gaat door op 7 en 8 februari.


Veelbelovende deelnemerslijst voor de Blok Open

Mix Veelbelovende deelnemerslijst voor de Blok Open

De eerste wedstrijd van het jaar kondigt zich veelbelovend aan. Dat kun je wel merken aan de definitieve deelnemerslijst van de Blok Open die komende zondag doorgaat in Hoboken.


Nico en Sean zijn er weer vandoor op Xpedition

Rotsklimmen Nico en Sean zijn er weer vandoor op Xpedition

Op naar Patagonië voor weer een reeks nieuwe avonturen. Nico Favresse en Sean Villanueva vliegen deze donderdag naar de Torres del Paine in Chili. Waarschijnlijk volgt daarna El Chalten in Argentinië. Duur van de trip: 3 maanden.


Eerste 8b op 15 jaar voor Sébastien Berthe

Rotsklimmen Eerste 8b op 15 jaar voor Sébastien Berthe

Sébastien Berthe gaf zichzelf een mooi cadeau voor nieuwjaar. Profiterend van de goede weerscondities in de regio van Nice kon hij de eerste januari A bout de souffle, zijn eerste 8b in de Grotte de Peillon toppen. 2009 kondigt zich niet slecht aan.


2 Nuptse Vest van The North Face te winnen om het jaar goed in te zetten

Mix 2 Nuptse Vest van The North Face te winnen om het jaar goed in te zetten

De cadeautjestijd is nog niet voorbij. Jullie hebben nog tot 5 januari 23u59 exact om deel te nemen aan onze The North Face wedstrijd. Te winnen: 2 exemplaren van de Nuptse Vest. We hebben jullie gewaarschuwd!


Vaarwel 2008. Welkom 2009!

Mix Vaarwel 2008. Welkom 2009!

Voor de Belgische klimscène was 2008 een mooi jaar. We publiceerden het afgelopen jaar 206 nieuwsberichten, bewijs dat er iets beweegt in dit vlakke landje. De hele redactie wenst jullie het beste voor de komende 365 dagen. Even een blik terug.