Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
9a voor Micha Vanhoudt

9a voor Micha Vanhoudt

Je kon het al even voelen aankomen en hij ook. Na vorig jaar al twee 8c+'en getopt te hebben (Hulk Extension en Blud und Honig) en begin maart zijn eerste 8B boulder, slaagde Micha Vanhoudt er afgelopen dinsdagavond in Erfolg ist trainierbar reclimbed in Adlitzgraben, Oostenrijk, te toppen. Deze 9a van 35 meter, geopend door Berni Fiedler, werd in zijn graad bevestigd door Adam Ondra. Er is geen twijfel mogelijk, Micha is de eerste Belg die een route in de negende graad topt. Meer nog dan het niveau, het aantal pogingen (niet zo veel) of de ideale weerscondities (10°C met een lichte wind), is het het werk dat loont voor deze 27-jarige klimmer die sinds twee jaar naar Oostenrijk verhuisde. De afgelopen winter trainde hij voornamelijk op kracht om dit project bestaande uit een inklim van een zestal meter naar een harde 8A+ Fb bouldersequentie gevolgd door een goede 8b+ te toppen.

Er rest Micha niets dan genieten van het ogenblik en van de toekomst want Erfolg ist trainierbar reclimbed was zijn project voor 2012 en er zijn nog best wat maanden voor het einde van het jaar. Bravo!
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


29/03/2012
Nicolas Favresse heeft ook al 9A geklommen met estado critici in Siurana. e
dus niet eerste belg maar toch wel superprestatie!!

29/03/2012
Super

30/03/2012
.... L'ambiguïté vient du fait que le 9a réalisé par Nicolas Favresse en 2004, "Estado Critico", a ensuite été décoté à 8c+/9a... Ils restent cependant tous les deux d'extraordinaires grimpeurs ! .....


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm