Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
L'espiadimonis 8c voor Simon Lorenzi

L'espiadimonis 8c voor Simon Lorenzi

Simon Lorenzi (18) heeft al heel wat Duitse rotsen beklommen. Afgelopen paasvakantie maakt hij kennis met de geneugten van klimmen in Spanje. Hij keert terug huiswaarts met zijn eerste 8c, L'espiadimonis, die hij op de laatste dag van zijn reis in Margalef topt.
Tien dagen eerder komt de Luikenaar zonder verwachtingen aan in Siurana. “Die gemoedstoestand heeft vruchten afgeworpen,” vertelt Simon. “Op de derde dag werkte ik Mister checky (8b+) af in slechts 3 pogingen. Ik rustte wat uit en deed vervolgens nog een 8a flash om de dag in schoonheid af te sluiten.”
72 uur voor zijn vertrek zakt hij af naar Margalef waar hij de methodes van L'espiadimonis bestudeert. De route is kort en vertoont gaten. Perfect voor Simon, die bijzonder sterk is in boulderklimmen. “Ik geloofde niet echt in mijn slaagkansen. Het was immers de vijfde dag op rij dat ik aan het klimmen was!” Hij moet mentaal diep gaan. “De crux vormde niet echt een probleem maar daarna volgde een stuk met een paar heel fysieke bewegingen. Ik vloog erin en leverde de strijd van mijn leven om niet te vallen toen mijn voeten wegschoven op de platte stukken voor de rustplaats. Enkele bewegingen en verschillende kreten later, stond ik op het rustpunt van de route.” De rest verloopt vlotjes. Op die positieve noot eindigt zijn ervaring in Spanje.
We volgen Simon in de lead-competitie voor junioren (Europese Beker, Europees Kampioenschap en Wereldkampioenschap) en bij de senioren op de Wereldbeker in Puurs.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm