Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Muriel Sarkany topt Rollito Sharma Extension, 8c

Muriel Sarkany topt Rollito Sharma Extension, 8c

Muriel Sarkany koos voor het Spaanse Santa Linya om er haar winterseizoen door te brengen. Afgelopen weekend strandde ze op, letterlijk, twee vingers van de relais van Rollito Sharma Extension. Na een week pauze in België werkte ze dit weekend af. Ze had slechts één dag meer nodig om een succesvolle poging te doen. Getopt en daarmee een zoveelste 8c om aan haar reeds stevig gevuld palmares toe te voegen.

Het was echter geen makkelijke. Eind 2009, topt ze de korte versie Rollito Sharma, 8B+. Toen Muriel deze winter in de route terugkeerde ontdekte ze dat er in dit eerste deel een greep gebroken was. Herbeginnen van nul en alle methodes weer uitzoeken. Muriel steekt er veel energie in. Een maal de beweging gepasseerd is het helemaal boven dat het gevecht gevoerd dient te worden. Om de sleutelpassage te overwinnen moet Muriel een kleine "croûte" die niemand anders gebruikt tussen nemen omwille van haar geringe lengte... Ze lukte erin vandaag en geeft toe super contente te zijn. Je zou voor minder!

Foto's en indrukken op de site van Muriel Sarkany
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


5/02/2012
According to locals Muriel should be the first woman to send Rollito Sharma Extension. Great!

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm