Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
>
Nieuws 
Petzl kleefhaken en Hilti lijmcapsules: opgelet !

Petzl kleefhaken en Hilti lijmcapsules: opgelet !

Er dringt zich een veiligheidsprobleem op bij het met de hand plaatsen van kleefhaken (broches) van het merk Petzl in combinatie met de zacht-plastieken capsules lijm van het merk Hilti, namelijk de modellen PETZL BAT'INOX and COLLINOX, en de lijmcapsules Hilti met referentie HVU M12*110 / P41 en HVU M10*90 / P56.
Uit een communicatie die wij in handen kregen via Jan Hassewer van Extreme Events, blijkt dat het met de hand indraaien van de kleefhaak niet steeds voor een goede verdeling van de verharder in de lijm zorgt, waardoor de hechting niet optimaal is.
Petzl en Hilti verklaren gezamelijk alle lijmcapsules met bovenstaande referentie terug te vragen. Wie nog in het bezit is van nietgebruikte capsules, kan deze terugbrengen naar de plaats van aankoop.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm