Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
>
Nieuws 
Rechtzetting: El Cap

Rechtzetting: El Cap

We publiceren hier met alle plezier een rechtzetting over de onlangs vermelde beklimming van Olivier Coenen en Stefan Kemenaers:
Blijkbaar zijn er omtrent de beklimming van El Cap die ik met Olivier Coenen heb uitgevoerd in mei enkele misverstanden in omloop. Wij hebben niet El Nino beklommen! Dit is een vrij geklommen route met enkele lengtes 7de graad en zelfs 8a. Wij hebben wel de 'artificiële voorganger' van deze route beklommen; namelijk de route 'North America Wall' op de zuidoostflank van de big stone. Deze route heeft een groot aantal lengtes gemeenschappelijk met El Nino doch wordt grotendeels artificieel beklommen tot een niveau van C3/A2. De weinige vrije lengtes (die dus wel een onderdeel zijn van El Nino) zijn maximum 5.10. El Nino zal voor een andere keer zijn.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm