Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Mythische beklimmingen voor Siebe Vanhee en Florian Castagne in Yosemite

Mythische beklimmingen voor Siebe Vanhee en Florian Castagne in Yosemite

Naast traditioneel klimmen is Yosemite ook de plaats waar tientallen mythische routes verzameld liggen. De laatste dagen heeft Siebe Vanhee samen met Florian Castagne, die onlangs Siebe vergezellde in Californië, Astroman geknald. Deze routes van 12 touwlengtes is een van de meest populaire routes in het park. Voor de goede form heeft Siebe maar al de lengtes onsight geklommen, waarvan twee lengtes in 5.11 c (7a), met al het materiaal aan de gordel. Wat later op de week kon het duo een andere route aan hun palmares toevoegen: Separate Realty (5.11d), het meest mythische dak van de vallei, dat Siebe flashte. Hieronder een video van de de beklimming. Kijk zeker tot het einde!

Meer foto's op de blog van Siebe Vanhee
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm